Tuesday, 19 September 2017
Κεφτέδες σε σάλτσα μουστάρδας-μανιταριών
Και ποιος δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια??
Είτε τηγανιτά και τραγανά, είτε βουτηγμένα σε διάφορες, νόστιμες σάλτσες, είναι ακαταμάχητα!!
Όπως θα δείτε στις συνταγές μας, κεφτεδάκια μου αρέσει να φτιάχνω με διάφορες σάλτσες, από κοκκινιστά μέχρι κεφτεδάκια με κάρυ ή με σάλτσα BBQ και ανανά, να τα γεμίζω με τυριά ή να τα κάνω ακόμα και αυγολέμονο.
Αυτήν την φορά τα μαγείρεψα μέσα σε μια νόστιμη μουσταρδάτη σάλτσα μανιταριών.
Πάμε να σας πω τι έκανα!
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό κιμά
- τα απαραίτητα για τα κεφτεδάκια υλικά
Για την σάλτσα
- 250 γρ. άσπρα μανιτάρια (φρέσκα)
- 90 γρ. βούτυρο + λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- 2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
- 1 κύβο βοδινού
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τον κιμά για τα κεφτεδάκια.
Δεν δίνω κάποια ιδιαίτερη συνταγή, σίγουρα όλες έχετε την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια.
Αν όχι, μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές στο blog μας, στην Κατηγορία με τα Κρεατικά.
Μην παραλείψετε να βάλετε μπόλικο σκορδάκι, μαϊντανό και δυόσμο.
Αφού ζυμώσουμε τον κιμά, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή κάποιο ελαφρύ λάδι.
Τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.
Διαλύουμε τον κύβο σε 200 ml ζεστό νερό.
Σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα βάζουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά, να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τον κύβο διαλυμένο στο νερό, την μουστάρδα και την σκόνη σκόρδου.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην σάλτσα και τα κεφτεδάκια και αφού όλα πάρουν μια βράση, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα μουσταρδάτα κεφτεδάκια με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες