Friday, 22 September 2017

Αλμυροί λουκουμάδες γεμιστοί


Οι αφράτοι λουκουμάδες – γλυκοί ή αλμυροί – είναι αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων!
Αλμυρούς λουκουμάδες σας έχουμε κεράσει κι άλλες φορές, αυτούς και αυτούς.
Λίγο διαφορετικοί οι σημερινοί, μιας και τα τυριά δεν ενσωματώνονται στην ζύμη του λουκουμά, αλλά μπαίνουν στο εσωτερικό του ως γέμιση.

Γέμισα τους λουκουμάδες μου με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά.
Μπορούμε όμως ως γέμιση να χρησιμοποιήσουμε ένα σωρό άλλες νοστιμιές, όπως φέτα τριμμένη ανακατεμένη με ένα χτυπημένο αυγό, να προσθέσουμε αλλαντικά μαζί με τα τυριά ή ακόμα να τα γεμίσουμε με λουκανικάκια μικρά που θα τα έχουμε προηγουμένως βράσει για 5 λεπτά.
Όλες αυτές τις παραλλαγές τις έχω δοκιμάσει και είναι η μια καλύτερη από την άλλη.
Τι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και θα το κάνω σύντομα??
Να γεμίσω τους λουκουμάδες μου με κιμά σοταρισμένο με κρεμμυδάκι και μυρωδικά. Και να κάνω λουκουμάδες- κιμαδοπιτάκια.
Όταν τους φτιάξω, θα τους μοιραστώ σίγουρα μαζί σας.
Πάμε όμως σήμερα να φτιάξουμε αφράτους και νόστιμους τυρολουκουμάδες!

Θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη
260 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά φρέσκια
100 ml νερό (ζεστό αλλά όχι καυτό)
50 ml φρέσκο γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
Για την γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
150 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
Τι κάνουμε:
Διαλύουμε πολύ καλά την μαγιά στο νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και την ζάχαρη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας στα ενδιάμεσα.
Κάνουμε μια μπάλα την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, να φουσκώσει λίγο.
Κατόπιν την ζυμώνουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά τα τριμμένα τυριά με το τυρί κρέμα.
Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε κυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα, λεπτού σχετικά πάχους.
Απλώνουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου μια γεμάτη κουταλιά γέμισης.
Διπλώνουμε πάνω από την γέμιση πρώτα τα δύο μακριά άκρα και μετά τα δύο κοντά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγαλούτσικο ορθογώνιο φακελάκι.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα 11 κομμάτια ζύμης.
Τηγανίζουμε τα φακελάκια σε μπόλικο, καυτό λάδι, ως να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Θα χρειαστεί μετά από λίγο να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, για να μην μας "αρπάξουν".
Αφού τηγανιστούν, τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Απολαμβάνουμε τους αλμυρούς λουκουμάδες μας ζεστούς ζεστούς, όπως όλους τους λουκουμάδες εξάλλου!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...