Thursday, 7 September 2017

Λεμονογλυκάκι


Λεμονογλυκάκι από τα πιο εύκολα που έχω φτιάξει ποτέ!!!
Απίστευτα λεμονάτο και λεμονομυρωδάτο.
Έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.
Όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακάτεμα, ψήσιμο, γλασάρισμα και ….. λεμονοαπολαμβάνουμε ένα αφράτο, πεντανόστιμο γλυκάκι!!
Την συνταγή βρήκα εδώ με τον τίτλο lemon brownies.
Όμως το γλυκό αυτό δεν έχει την κλασσική υφή του brownies. Μα και ούτε την υφή ενός κλασσικού κέικ έχει, ούτε lemon bars μπορούσα να το πω γιατί δεν είναι, οπότε το … βάφτισα λεμονογλυκάκι και ξεμπέρδεψα ;-)
Εξάλλου τι σημασία έχει το όνομα??? Σημασία έχει ότι είναι ένα από τα πιο αφράτα λεμονογλυκά.
Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει, είναι να αντικαταστήσω το λάδι (κάποιο ελαφρύ λάδι ανέφερε η συνταγή) με coconut oil, με το οποίο έχω πάθει ένα κόλλημα και το χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές μου. Εσείς φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι θέλετε.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
140 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
¼ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαφρύ λάδι
3 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια
Για το γλάσο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Στην πράξη:
Η παρασκευή είναι απλούστατη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ως να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Στρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20cm ή ένα μέτριο πυρέξ με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας το χαρτί ή το αλουμινόχαρτο να προεξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού.
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του μπολ.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170-175 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό 10 λεπτά, να κρυώσει.
Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο ή το χαρτί.
Ετοιμάζουμε το γλάσο, βάζοντας σε ένα μπολάκι την άχνη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, και σταδιακά προσθέτουμε κι άλλη κουταλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Αφήνουμε το γλάσο να στερεοποιηθεί καλά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...