Wednesday, 27 September 2017
Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Ένα υπέροχο φαγάκι που απολαύσαμε τις προάλλες, θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας.
Κοτοπουλάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά που λιώνουν, ένα φαγητό σκέτο «γλύκισμα»!
Για την σαλτσούλα που δημιουργήθηκε κατά το μαγείρεμα, δεν έχω λόγια!
Εμείς το συνοδεύσαμε με τηγανιτές πατατούλες, μα και ο πουρές ή το ρυζάκι θα ταίριαζαν όμορφα!
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
1.200 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 κουταλιές βούτυρο (από το ψυγείο)
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο
230-250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
3 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωριδίτσες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (π.χ στο 7 με ανώτερο το 9), ανακατεύοντας συνεχώς.
Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά.
Κατόπιν τα περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
Σε χωριστή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις λωριδίτσες του κοτόπουλου, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και προσθέτουμε μία κούπα νερό.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι, ίσως να μην χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αν περιέχεται στο μείγμα μπαχαρικών.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 25 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας ελαφρά.
Όταν λιώσει το τυρί, το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κοτόπουλο