Tuesday, 6 June 2017

Κοτόπουλο με κάπαρη και αντζούγιες


Το κοτόπουλο είναι από τα κρεατικά που προτιμώ αρκετές φορές στις συνταγές μου.
Είναι ελαφρύ, χωρίς πολλά λιπαρά και ευέλικτο όσον αφορά τους συνδυασμούς των συνταγών μας. Λίγο περισσότερη προσοχή χρειάζεται στο μαγείρεμά του, καθώς στεγνώνει πιο εύκολα από τα άλλα κρέατα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πιο ιδιαίτερη συνταγή, που όμως έχει και μια πραγματικά ιδιαίτερη νοστιμιά!!
Κοτόπουλο στήθος φιλέτο, μαγειρεμένο με κάπαρη, αντζούγιες και σβησμένο με γλυκό κρασί.
Τα υλικά από μόνα τους μας λένε ότι πρόκειται για μια συνταγή ίσως λίγο ασυνήθιστη, που όμως δίνει ένα εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποίησα τα υλικά αυτά θέλοντας κάτι το διαφορετικό, μια αλλαγή από τις καθημερινές συνταγές, αλλά και γιατί οι αντζούγιες και η κάπαρη είναι από τις αγαπημένες μου αλμυρές λιχουδιές. Παρόλα αυτά οι αντζούγιες δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα στην τελική γεύση, δίνουν όμως νοστιμιά.
Το φαγητό σερβιρίστηκε με ζυμαρικά παπαρδέλες, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει και με άλλου είδους ζυμαρικά όπως οι πένες ή τα ριγκατόνι.
Ας δούμε στην πράξη πως θα ετοιμάσουμε το κοτοπουλάκι!

Saturday, 3 June 2017

Μίνι ριγκατόνι με λουκάνικα


Είναι κάποια φαγάκια που είναι τόσο νόστιμα μέσα στην απλότητά τους, που σου ζητάνε και σου ξαναζητάνε να τα φτιάξεις!
Είναι κάποιες μέρες που δεν θέλεις να περάσεις πολλές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας!
Νομίζω τα ζυμαρικά είναι αυτά που δίνουν την λύση στα παραπάνω!
Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι θα μπορούσαν και κάθε μέρα ακόμη να τρώνε ζυμαρικά.
Ο άντρας μου είναι ένας από αυτούς, πράγμα που θα πρέπει να του το εφαρμόσω κάποια βδομάδα, για να δω αν λέει αλήθεια ;-)
Το σημερινό μας φαγάκι συνδυάζει τα ζυμαρικά με χωριάτικα λουκάνικα, πολύχρωμες πιπεριές, μπόλικο σκορδάκι και μια νόστιμη σάλτσα με βασιλικό.
Έτοιμο στο τραπέζι μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο!!
Ευκολία και νοστιμιά!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Thursday, 1 June 2017

Ζεστή, πικάντικη παντζαροσαλάτα


Αυτήν την εποχή βρίσκουμε στην αγορά τρυφερά και γλυκά παντζάρια.
Λένε ότι τα παντζάρια του Απριλίου και του Μαΐου είναι τα καλύτερα.
Θα συμφωνήσω έχοντας προσωπική πείρα από τα παντζάρια που καλλιεργώ η ίδια.
Ασφαλώς και τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικα παντζάρια είναι πολύ καλά.
Εφέτος είχα και εγώ αρκετά νόστιμα και γλυκά παντζάρια τα οποία απολαύσαμε μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους.
Έναν από αυτούς θα σας δείξω σήμερα, μια πολύ νόστιμη και εύκολη σαλάτα.
Ζεστή πικάντικη παντζαροσαλάτα.
Αρτυμένη με ελαιόλαδο στο οποίο σοταρίστηκε πιπεράκι πεπεροντσίνο και σκορδάκι!
Μπορεί να συνοδεύσει σαν σαλάτα ένα κύριο πιάτο με κρέας ή ψάρι.
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες σαλάτες και αγαπάτε τα παντζάρια, είμαι σίγουρη η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ενθουσιάσει!

Monday, 29 May 2017

Burgers με μπιφτέκι αλλαντικών


Η σημερινή συνταγή μας είναι τα εξαιρετικά μπιφτέκια αλλαντικών που μαγείρεψε η Αμαλία μας στην εκπομπή Chef στον αέρα, στις 14/2/17, απ’ όπου και η παραπάνω φωτό.
Στην ουσία είναι παραλλαγή της συνταγής αυτής που παρουσίασε, μιας και η σημερινή συνταγή της έχει κάποιες επιπλέον προσθήκες, όπως για παράδειγμα μια δροσερή σος γιαουρτιού με τυρί κρέμα.
Τι το διαφορετικό έχουν τα μπιφτέκια της Αμαλίας??
Περιέχουν κιμά από αλλαντικά, και συγκεκριμένα από γαλοπούλα φουαντρέ.
Περιέχουν επίσης καραμελωμένα κρεμμύδια και μοτσαρέλα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο νόστιμα γίνονται!
Πάμε να μας πει η Αμαλία πως θα τα φτιάξουμε και θα τα απολαύσουμε!

Saturday, 27 May 2017

Σοκολατένια μπισκότα κρακελέ


Αφράτα, μαλακά, απίστευτα σοκολατένια κρακελέ μπισκοτάκια!
Απ’ αυτά που παίρνεις ένα, το απολαμβάνεις με μισόκλειστα μάτια, και μετά παίρνεις κι άλλο …. και ξαναπαίρνεις, μέχρι να πείσεις τον εαυτό σου ότι πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να σταματήσεις ;-)
Οι παρακάτω δόσεις δίνουν μπόλικα μπισκοτάκια, αν θυμάμαι καλά καμιά σαρανταριά!
Να πω ότι είναι και πανεύκολα να τα φτιάξουμε??? Να το πω!
Επίσης είμαι βέβαιη ότι θα εκτιμηθούν δεόντως και ως δωράκι, κλεισμένα σε ένα όμορφο κουτάκι.
Ένα νόστιμο, γλυκό δωράκι, που αποκλείεται να αφήσει αδιάφορο τον παραλήπτη του!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!
(η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη)

Wednesday, 24 May 2017

Τηγανιά πάπρικας


Άλλη μια τηγανιά που σκάρωσα τις προάλλες.
Πικάντικη, καυτερούτσικη όσο πρέπει, μυρωδάτη, με μπόλικη πάπρικα που την κάνει πολύ ιδιαίτερη!
Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, βρήκατε την τηγανιά σας!
Την απολαμβάνουμε ιδανικά με ένα ρυζάκι αλλά και με όποιο άλλο συνοδευτικό προτιμάμε.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Monday, 22 May 2017

Πικάντικο κοτόπουλο με βλαστάρια από φρέσκα κρεμμυδάκια


Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχαμε δείξει πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα βλαστάρια (μίσχους) από τα φρέσκα κρεμμυδάκια της εποχής, φτιάχνοντας μια νόστιμη ομελέτα
Έχοντας εφέτος φυτέψει αρκετά κρεμμυδάκια, βρέθηκα με αρκετά βλασταράκια στην διάθεσή μου. Αρχικά σκέφτηκα να τα καταψύξω όσα έχω μαζέψει, κόβοντάς τα σε ροδελίτσες.
Τελικά αποφάσισα να τα μαγειρέψω φτιάχνοντας μια καινούργια συνταγή, αυτή την φορά με κοτόπουλο.
Επειδή ο καλός μου αγαπά τις πικάντικες και σχετικά καυτερές γεύσεις, του έκανα το χατίρι μαγειρεύοντας το κοτοπουλάκι σύμφωνα με τα γούστα του.
Η συνταγή μπορεί να γίνει όσο καυτερή θέλουμε ή.........αντέχουμε, προσθέτοντας περισσότερα πιπεράκια περοντσίνι.
Αν δεν έχουμε τέτοια πιπεράκια για να δώσουμε την καυτερή γεύση που θέλουμε, θα τα αντικαταστήσουμε με την ανάλογη ποσότητα μπούκοβο ή τριμμένο καυτερό πιπέρι.
Αν πάλι θέλουμε το φαγητό μας ελαφρά πικάντικο δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε ακριβώς την παρακάτω συνταγή!

Friday, 19 May 2017

Ψάρι φιλέτο με βλίτα στον φούρνο


Το ψαράκι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο, θα επιμείνω να το δοκιμάσετε!
Γιατί ήταν ένα φαγάκι που μας ενθουσίασε όλους με την νοστιμιά του!!
Τρυφερό φιλέτο ψαριού, ακουμπισμένο πάνω σε βλίτα και τηγανιτές πατατούλες, και πάνω από όλα μια νόστιμη σαλτσούλα με φρέσκες ντοματούλες και μυρωδικά.
Μαγειρεμένα όλα μαζί στον φούρνο για μισή ωρίτσα και ….. έτοιμο επιτέλους το φαγάκι μας να το απολαύσουμε, μιας και όσο ψηνόταν η μυρωδιά του μας είχε σπάσει την μύτη!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Wednesday, 17 May 2017

Γαρίδες και κολοκτύπες αλά ιταλικά


Μια από τις συνταγές που μας έφτιαξε ο εξάδελφος μας Salvatore την Μ. Εβδομάδα, ήταν γαρίδες και κολοκτύπες (ψευτογαρίδες ή ψευτοκαραβίδες), με πικάντικη σκορδάτη, κόκκινη σάλτσα.
Οι κολοκτύπες όπως είναι πιο γνωστές ή ψευτογαρίδες ή ψευτοκαραβίδες, είναι ένα ντοστιμότατο θαλασσινό που έχει όμως λίγο ψαχνό.
Από ότι μας είπαν οι ψαράδες της περιοχής, ψαρεύονται όταν έχει γεμάτο φεγγάρι.
Ο Salvatore τις χρησιμοποιεί σε αυτού του είδους τις συνταγές όπως αυτή που θα σας δείξουμε σήμερα, κυρίως για την νοστιμιά τους. Λιγότερο για το ψαχνό τους το οποίο ομολογουμένως, βγαίνει δύσκολα από το κέλυφος.
Το σκορδάκι είναι μπόλικο μέσα στην σάλτσα και το απαραίτητο πιπεράκι peperoncino, δεν λείπει από τα υλικά. Στην σάλτσα επίσης συνδυάζεται η φρέσκια ντομάτα με τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας τύπου πουμαρό, που της δίνει ωραία υφή.
Το λευκό κρασί προσθέτει τα αρώματά του στο φαγητό μας.
Οι γαρίδες συνοδεύτηκαν με ζυμαρικά linguine.
Όσο για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα;
Il gusto perfetto, όπως έλεγε ο μάγειρας παλιάς γνωστής διαφήμισης!!!
Σύντομα θα σας δείξω μια ακόμα εύκολη ιταλική συνταγή με γαρίδες, που και αυτή την δοκιμάσαμε από τα χεράκια του ιταλού εξαδέλφου μας και ενθουσιαστήκαμε!

Monday, 15 May 2017

Παγωτό με φρέσκες φράουλες και δυο σοκολάτες


Ούτε και ξέρω πόσα διαφορετικά παγωτά έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό όμως το σημερινό, όσοι το δοκίμασαν, είπαν ότι είναι το καλύτερο παγωτό που έχουν φάει ever και ότι πολύ δύσκολα θα βρουν κάποιο άλλο που θα τους αρέσει περισσότερο!
Τι το κάνει όμως τόσο εξαιρετικό??
Η βελούδινη κρέμα του με φρέσκες φράουλες!
Οι δυο σοκολάτες (λευκή και γάλακτος) που «σπάνε» μέσα στην κρέμα!
Το απίστευτα φραουλένιο άρωμά του!
Κι αν σε όλα αυτά συνυπολογίσετε πόσο εύκολα το ετοιμάζουμε και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή, αλλά και το πόσο εντυπωσιακό είναι και οπτικά εκτός από γευστικά το παγωτάκι, τότε δεν έχετε καμιά δικαιολογία μα μην το φτιάξετε, όσο ακόμα υπάρχουν φρέσκες φράουλες.
Εξάλλου ο ζεστός καιρός μας προκαλεί ήδη για πιο δροσερές γεύσεις!

Saturday, 13 May 2017

Κέικ με φουντούκια και μέλι βελανιδιάς


Θυμάστε τα κουλουράκια με καρύδια και μέλι βελανιδιάς που είχα φτιάξει τις προάλλες??
Τα κουλουράκια είχαν γίνει ανάρπαστα, οπότε κάτι ακόμα έπρεπε να φτιάξω με αυτό το ωραίο μέλι. Έτσι έφτιαξα ένα νόστιμο κέικ με φουντούκια και μέλι βελανιδιάς.
Προτίμησα τα φουντούκια αυτή τη φορά, νομίζω ότι ταιριάζουν πολύ με αυτό το μέλι.
Αφράτο και μυρωδάτο το κέικ μας, ιδανικό για το πρωινό μας, τον καφέ ή το τσάι μας, όπως και όποτε το θέλουμε.
Προσωπικά και επειδή έχω εδώ και χρόνια καταργήσει την ζάχαρη στο καφέ μου ή το τσάι και αντ' αυτής προσθέτω μέλι, βρήκα τον όλο συνδυασμό ταιριαστό.
Άλλωστε τα κέικς όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, είναι ένα από τα πιο προσιτά, οικονομικά γλυκά. Αυτά που όλη η οικογένεια αγαπά.
Έτσι είναι και το σημερινό μας κέικ και είμαι σίγουρη ότι θα αγαπηθεί από εσάς και όλη την οικογένειά σας!

Wednesday, 10 May 2017

Ομελέτα με βλαστάρια από φρέσκα κρεμμυδάκια


Όταν αγοράζετε φρέσκα κρεμμυδάκια, ίσως να έχετε προσέξει ότι κάποιες φορές στο κέντρο τους έχουν ένα πράσινο, μακρύ βλασταράκι λίγο πιο σκληρό από τα φυλλαράκια τους.
Έχει μια μικρή κωνική κορυφή επάνω και εκεί αν συνέχιζε να μεγαλώνει στο έδαφος θα άνθιζε και θα έδινε τους σπόρους. Οι σπόροι με την σειρά τους θα μας έδιναν νέα κρεμμυδάκια.
Όσοι από εσάς φυτεύετε σε κήπο ή γλάστρες κρεμμύδια θα το έχετε παρατηρήσει ήδη.

Όταν θέλουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε φυτέψει να τα μεγαλώσουμε και να τα ξεράνουμε για τον χειμώνα, δεν χρειαζόμαστε τα βλαστάρια. Συνήθως τα κόβουμε και τα πετάμε.
Όμως είναι πολύ νόστιμα με ελαφρά πικάντικη γεύση.
Αν λοιπόν αγοράσετε ή έχετε δικά σας φρέσκα κρεμμυδάκια που αυτή την εποχή ξεκινούν και βγάζουν βλαστάρια για σπόρους, μην τα πετάξετε.
Ετοιμάστε και απολαύστε με αυτά μια πολύ νόστιμη ομελέτα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή!
Η δοσολογία είναι για 3 αυγά. Μπορούμε όμως να την διπλασιάσουμε ή τριπλασιάσουμε ανάλογα με τα άτομα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...