Το κοτόπουλο είναι από τα κρεατικά που προτιμώ αρκετές φορές στις συνταγές μου.
Είναι ελαφρύ, χωρίς πολλά λιπαρά και ευέλικτο όσον αφορά τους συνδυασμούς των συνταγών μας. Λίγο περισσότερη προσοχή χρειάζεται στο μαγείρεμά του, καθώς στεγνώνει πιο εύκολα από τα άλλα κρέατα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πιο ιδιαίτερη συνταγή, που όμως έχει και μια πραγματικά ιδιαίτερη νοστιμιά!!
Κοτόπουλο στήθος φιλέτο, μαγειρεμένο με κάπαρη, αντζούγιες και σβησμένο με γλυκό κρασί.
Τα υλικά από μόνα τους μας λένε ότι πρόκειται για μια συνταγή ίσως λίγο ασυνήθιστη, που όμως δίνει ένα εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποίησα τα υλικά αυτά θέλοντας κάτι το διαφορετικό, μια αλλαγή από τις καθημερινές συνταγές, αλλά και γιατί οι αντζούγιες και η κάπαρη είναι από τις αγαπημένες μου αλμυρές λιχουδιές. Παρόλα αυτά οι αντζούγιες δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα στην τελική γεύση, δίνουν όμως νοστιμιά.
Το φαγητό σερβιρίστηκε με ζυμαρικά παπαρδέλες, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει και με άλλου είδους ζυμαρικά όπως οι πένες ή τα ριγκατόνι.
Ας δούμε στην πράξη πως θα ετοιμάσουμε το κοτοπουλάκι!