Saturday, 3 June 2017
Μίνι ριγκατόνι με λουκάνικα
Είναι κάποια φαγάκια που είναι τόσο νόστιμα μέσα στην απλότητά τους, που σου ζητάνε και σου ξαναζητάνε να τα φτιάξεις!
Είναι κάποιες μέρες που δεν θέλεις να περάσεις πολλές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας!
Νομίζω τα ζυμαρικά είναι αυτά που δίνουν την λύση στα παραπάνω!
Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι θα μπορούσαν και κάθε μέρα ακόμη να τρώνε ζυμαρικά.
Ο άντρας μου είναι ένας από αυτούς, πράγμα που θα πρέπει να του το εφαρμόσω κάποια βδομάδα, για να δω αν λέει αλήθεια ;-)
Το σημερινό μας φαγάκι συνδυάζει τα ζυμαρικά με χωριάτικα λουκάνικα, πολύχρωμες πιπεριές, μπόλικο σκορδάκι και μια νόστιμη σάλτσα με βασιλικό.
Έτοιμο στο τραπέζι μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο!!
Ευκολία και νοστιμιά!
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. (1 πακέτο) μίνι ριγκατόνι
4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα (έβαλα με πράσο)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 βάζο (400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
2 γεμάτες κουταλιές πελτέ ντομάτας
300 ml νερό
1 φλιτζανάκι κρασί
2 κουταλιές βασιλικό ξερό
αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ριγκατόνι αλ ντέντε και τα σουρώνουμε. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια και το σκόρδο σε φετάκια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 300 ml νερό.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα (αλλιώς σε μια κατσαρόλα) βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα σκόρδα, ανακατεύοντας συχνά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ.
Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι την σάλτσα βασιλικού, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, τον μαϊντανό, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Αδειάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα καλά με την νόστιμη σάλτσα βασιλικού.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία, καλό τριήμερο να περάσετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
ζυμαρικά,
κρεατικά-κιμάδες