Monday, 12 June 2017

Γαρίδες ψητές στο αλάτι


Όταν σας δείξαμε τις γαρίδες με σάλτσα αλά ιταλικά σας είχα υποσχεθεί άλλη μια ιταλική συνταγή με γαρίδες.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή με γαρίδες που ψήνονται στο αλάτι.
Ναι στο αλάτι!
Και η συνταγή αυτή προέρχεται από τα ξαδέλφια μας από την Ιταλία.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μας έχουν εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές τους ικανότητες, αλλά και να τους ευχαριστήσω για την προθυμία τους να μας δείξουν τις συνταγές τους.
Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες ιταλικές συνταγές φαγητών και γλυκών.
Για να επιστρέψουμε στην σημερινή μας συνταγή, να σας πω ότι οι γαρίδες παρότι το ψήσιμό τους τελειώνει σε αλάτι, δεν γίνονται καθόλου αλμυρές όπως αρχικά νόμιζα.
Απορροφούν όσο αλάτι ακριβώς χρειάζεται για να νοστιμίσουν.
Και πραγματικά γίνονται πεντανόστιμες!!
Τις απολαύσαμε με μια δροσερή σαλάτα και ένα λευκό, δροσερό κρασί και τις ευχαριστηθήκαμε πολύ!
Πάμε να τις μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες Νο 1 ή Νο 2
αλάτι χονδρό
λεμόνι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις μακριές κεραίες από κάθε γαρίδα.
Με το ίδιο ψαλίδι κουζίνας κόβουμε το κέλυφος κατά μήκος της ράχης, ξεκινώντας από την βάση του κεφαλιού με κατεύθυνση προς την ουρά. Αφαιρούμε το εντεράκι που υπάρχει σε αυτό το σημείο.
Ξεπλένουμε καλά και πάλι τις γαρίδες. Δεν αφαιρούμε το κέλυφος.
Χρειαζόμαστε ένα σχαροτήγανο το οποίο θα βάλουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Αφού ζεσταθεί βάζουμε τις γαρίδες μέσα την μία δίπλα στην άλλη.

Συγχρόνως σε άλλη εστία της κουζίνας βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Καλύπτουμε τον πυθμένα του τηγανιού με μια λεπτή στρώση χονδρό αλάτι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Όταν δούμε ότι οι γαρίδες που έχουμε στο σχαροτήγανο αλλάξουν χρώμα από την μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.
Χρειάζονται περίπου 3 λεπτά να ψηθούν από κάθε πλευρά.

Βάζουμε αμέσως τις γαρίδες στο τηγάνι με το χονδρό αλάτι που στο μεταξύ έχει ζεσταθεί καλά.

Ψήνουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλάτι από κάθε γαρίδα και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Ραντίζουμε τις γαρίδες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρουμε αμέσως ζεστές ζεστές!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...