Wednesday, 21 June 2017

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και τόνο


Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό το σημερινό μας φαγάκι!
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με τραγανά κολοκυθάκια και τόνο, και όλα περιχυμένα με μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον τόνο με 100-120 γρ. βρασμένο κοτόπουλο.
Και μια ιδέα:
Όταν μου περισσεύει ένα μέρος από το φαγητό αυτό, το βάζω στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα προσθέτω μια ντομάτα κομμένη σε καρέ και λίγη μαγιονέζα. Έχω έτσι έτοιμη μια υπέροχη, χορταστική μακαρονοσαλάτα!!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
1 μεγάλο πράσινο κολοκυθάκι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή λάδι
αλάτι
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον:
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κολοκυθάκι σε μέτρια καρέ.
Πολτοποιούμε το σκόρδο στην πρέσα.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι.
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά μόνο και κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Δεν τα αφήνουμε να παραβράσουν, τα θέλουμε τραγανά. Εξάλλου επειδή είναι κομμένα σε καρεδάκια, βράζουν πολύ γρήγορα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε απαλά και με προσοχή τα κολοκυθάκια με τον τόνο.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τα ζυμαρικά και από πάνω τα κολοκυθάκια με τον τόνο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της και ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να «δένει», αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στην πιατέλα με την σάλτσα μουστάρδας.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...