Thursday, 29 June 2017

Γαρίδες με πιλάφι λαχανικών


 Νόστιμο και ευπαρουσίαστο το σημερινό μας φαγάκι.
Συνδυάζει τις γαρίδες με ρύζι και πολλά λαχανικά και δίνει ένα πιάτο πολύ πολύ γευστικό!!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό γαρίδες
 2 ½ κούπες ρύζι για πιλάφι
4 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισή κούπα λευκό κρασί
2/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι.
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το εντεράκι από την ράχη τους.
Δεν αφαιρούμε τα κεφάλια τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό και βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά αφαιρούμε τα κεφάλια.
Δεν πετάμε το νερό στον οποίο έβρασαν, θα μας χρειαστεί.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Σβήνουμε με το κρασί και κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Προσθέτουμε το ρύζι και 5 κούπες από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ως να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι έτοιμο.
Ανακατεύουμε αρκετά συχνά, για να μην μας κολλήσει το φαγάκι μας.
Αν προτού βράσει το ρύζι απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ακόμα από τον ζωμό, ως το ρύζι να είναι έτοιμο.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό στην κατσαρόλα και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...