Thursday, 8 June 2017

Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια και αλλαντικά


Αυτό το εύκολο και πολύ νόστιμο σουφλέ, έχει κάτι το διαφορετικό!
Ποιο είναι αυτό??
Τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια που αλέθονται όλα μαζί, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα διαφορετικό είδος «κιμά».
Αποτέλεσμα είναι να κατανέμονται ομοιόμορφα οι γεύσεις στο φαγητό κι εμείς να απολαμβάνουμε ένα λαχταριστό σουφλέ!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
350 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη
μισό κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι ή βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κούπες τσαγιού αλεσμένα αλλαντικά
2 ½ κούπες τσαγιού διάφορα τυριά τριμμένα
100ml κρέμα γάλακτος
αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλέθουμε στο μούλτι χωριστά τα αλλαντικά και τα μανιτάρια.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον πελτέ ντομάτας, 4 κουταλιές σούπας νερό και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα μανιτάρια, τα αλεσμένα αλλαντικά, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι (ή ρίγανη ή βασιλικό), λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
Αλάτι δεν πρόσθεσα καθόλου.
Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ στα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε ακόμα τις 2 (μόνο) κούπες τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.(eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...