Sunday, 23 November 2008

Ρολάκια με σολομό σε αραβικές πίτες

Είναι ένα πανεύκολο, εμφανίσιμο και νόστιμο μεζεδάκι. Δοκιμάστε το και πιστεύω θα σας ενθουσιάσει.
Σας δίνω τα υλικά για 2 μεγάλες αραβικές πίτες. Η κάθε πίτα δίνει 7-8 ρολάκια. Αν θέλετε περισσότερα ή λιγότερα, προσαρμόστε τις δόσεις ανάλογα.
Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλες αραβικές πίτες
200-250 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
4 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
4-5 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ας τα φτιάξουμε:
Απλώνουμε μια καλή στρώση τυρί κρέμα σε κάθε πίτα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά τους και κατόπιν τις κόβουμε σε λωρίδες.
Πάνω από το τυρί απλώνουμε τις πιπεριές και κατόπιν τις φέτες του σολομού.
Σκορπάμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι πάνω από όλα τα υλικά.
Φροντίζουμε να έχουμε καλύψει όλη την επιφάνεια της κάθε πίτας με υλικά, ακόμη και περιμετρικά.
Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε σφικτό ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα, να «σφίξει».
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την πίτα σε ρολάκια
Καλή επιτυχία.

11 comments:

Anonymous said...

Ειδικα αυτή η συνταγή θα αρέσει και στον μεγάλο μας τον γιο γιατί του αρέσει πολύ ο σολωμός.

Maria B. said...

Δημητρη μου, θα του αρέσει του παιδιού, ρωτάς όμως αν θα προλάβει κανένα κομματάκι? όπως καταλαβαίνεις θα κεραστεί πολύ κόσμος σήμερα!!!

Anonymous said...

Εγω ρωτάω αν θα προλάβει κανείς άλλος να δοκιμάσει γιατί ο γιός μου τα έφαγε όλα. (Βλέπεις απο μικρός μεγάλωσε με σολωμό)

ΕΛΕΝΑ said...

Xα χα χααααααα, Μαράκι αυτό το παιδί (που προφανώς θεωρεί ότι είναι κάποιος prince) μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με σολομό.
Τον λατρεύει!! Μέχρι και στο σχολείο, όταν ήταν μικρούλης (και φοβερά δύσκολος στο φαγητό), ήθελε το σαντουιτσάκι του με σολομό. Δεν ξέρω που έμοιασε, εγώ μια απλή και ταπεινή μαμά είμαι πάντως:PPP

Z. said...

Σε ποιον έμοιασε, σε ποιον έμοιασε;! Χα χα χα. Εγώ βρε έμαθα το παιδί σου, να τρέφεται με σολωμό;
Τι θα τον ταίζει η νύφη δεν ξέρω...

Είπα να αφήσω τις απορίες για άλλη μέρα, αλλά με έχετε κατασυγχύσει με τους σολωμούς σας...
Έχω κι εγώ έναν γαλαζοαίματο με τα ίδια "βίτσια"!
Ερώτηση: Αυτή την απίθανη (οπτικώς), αραβική πίτα, ΠΟΥ; τη βρίσκω!
Ξέρεις, Έλενά, με προσέγγιση ραφιού, αλλώς δεν πρόκειται να τις βρω, χα χα χα.

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαμπάκι μου, η νύφη θα τον ταίζει ότι έχει μαγειρέψει και θα λέει και ευχαριστώ υποθέτω ο κανακάρης μου. Συνήθως στην μαμά κάνουν τα κόλπα τους, στις καλές τους κάθονται σούζα.
Λοιπόν, αραβικές πίτες θα βρεις στα περισσότερα ΣΜ, εκεί που έχουν τα ψωμιά του τοστ.
Υπάρχουν μεγάλες και μικρές. Εσύ θα πάρεις τις μεγάλες. Οσες σου περισσέψουν, μπορείς να τις φυλάξεις στην κατάψυξη και να ξεπαγώνεις κάθε φορά όσες θέλεις.
(4ος διάδρομος, τρίτο ράφι από επάνω προς τα κάτω χα χα χαααα)

Maria B. said...

Ετσι είναι Δημήτρη μου!! έφαγε πολύ ξύλο απο την μαμα του το παιδί όταν ήτανε μικρό για να μάθει τον σολομό!!

Peter M said...

Elena, you're right - these are easy and the Greek touch given to smoked salmon here is delish...good idea for the upcoming holidays.

ΕΛΕΝΑ said...

Peter, είναι νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι, πάντα το κάνω σε γιορτινά τραπέζια κι εγώ.

Kavo Papas said...

Το ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ μυρωδικό για τον καπνιστό σολομό, και όχι μόνο τον καπνιστό, είναι ο ΑΝΙΘΟΣ

ΕΛΕΝΑ said...

Kavo Papas, τον ανιθο τον χρησιμοποιώ πολύ με σολομό (και όχι μόνο - είναι ένα μυρωδικό που γενικά χρησιμοποιώ πολύ)
Μπορείς να προσθέσεις αν σου αρέσει στα ρολάκια, εμένα δεν μου πολυπήγαινε σε αυτή τη συνταγή γι αυτό και δεν τον έβαλα.
Καλή σου μέρα:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...