Tuesday, 25 November 2008

Σπέσιαλ κέικ καρύδας


Η πολύ πολύ καλή μας φίλη cook (η μπισκοτένια μας) και το πεντανόστιμο blog της cook the book, μας στέλνουν ένα σπέσιαλ κέικ καρύδας, κέρασμα για τα καλορίζικα του blog μας.
Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Υλικά:
1 πακέτο μαργαρίνη
1+2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα τριμμένη καρύδα
¼ κ. γλυκού σόδα
4 αυγά
2/3 κούπας ξινόγαλα
3 βανίλιες
Κόκκινο gel ή έξτρα τριμμένη καρύδα(για στόλισμα)
Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 ml γάλα φρέσκο
100 ml λικέρ καρύδας
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1+1/2 κούπες νερό
2 κ. σούπας λικέρ καρύδας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά περίπου. Όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τη σόδα και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το ξινόγαλα. Ρίχνουμε και την καρύδα.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι 26 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.(εγώ χρησιμοποίησα αυτό με τον αποσπώμενο πάτο).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 2 δίσκους.
Τοποθετούμε τον ένα στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και στρώνουμε τη μισή ποσότητα στο δίσκο που έχουμε τοποθετήσει στην πιατέλα.
Καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
Στολίζουμε με το Gel ή με τριμμένη καρύδα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κρέμα.
ΥΓ: Σε ένα νέο μπλογκ, μόνο μια νέα συνταγή πάει.
Το συγκεκριμένο κέικ το είχα φτιάξει πριν καιρό, το Σεπτέμβριο, για την κόρη μου που γιόρταζε.. Για κάποιον, άγνωστο, λόγο ,μέχρι τώρα ,δε μπόρεσα να το βάλω στο cook the book…λοιπόν καταλαβαίνω ότι περίμενε τη σειρά του για το νέο σπιτάκι της Έλενας!
Καλορίζικο κορίτσια…για την επιτυχία και τη νοστιμιά του δεν λέω, είμαι βέβαιη !
Και πολύ ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, να βάλω μια συνταγή μου εδώ.

cook

18 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

πω πω.... άπαιχτο!!!!!!!!!!!!

Maria B. said...

cook, ειναι ΤΕΛΕΙΟ, τι χρώματα είναι αυτά, απίθανα!!! ευχαριστούμε πολύ!!!!

το ξινόγαλο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κανονικό γάλα??

ΕΛΕΝΑ said...

Cookitsa μας δικιά μας είναι η τιμή να φιλοξενούμε συνταγούλα σου και σε ευχαριστούμε πολύ:))
Ασε που στερήσαμε και το γλυκό της κορούλας και νοιώθουμε τύψεις;-)
Tέλειο το κέικ σου, πραγματικά σπέσιαλ, για το ξινόγαλο ήθελα να ρωτήσω κι εγώ αν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι.
Φιλάκια πολλά:))

Αγγελική Λ. said...

Πολύ πολύ καλό!
Εχω μεγάλη αδυναμία στην καρύδα!
Το δε πουά γλάσο ειναι μεγάλη τρεντιά!

Pink_Fish said...

λατρεύω τη καρύδα, όντως θέλω να ρωτήσω κι εγώ: το ξυνόγαλα αντικαθίσταται από γάλα? Θα το φτιάξω το Σ-Κ

Rena said...

Απίστευτα εντυπωσιακό. Μπράβο Cook.

Μαριλένα said...

"νοστιμοτατο" που λεει κι η Ζαχαρούλα :))

gvarvakis said...

Καλορίζικο!! Είμαι σίγουρος οτι θα κολλήσουμε από τα μέλια και τις μυρωδιές σας :)
Σας βρήκα από τη Μαριλένα (από πάνω)!!

ΕΛΕΝΑ said...

Kαλώς τον, καλώς όρισες, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Φιλιά στην όμορφη Σάμο:))

lila said...

Καλησπέρα Έλενα.
Σε γνωρίζω μέσα από το ομαδικό ιστολόγιο που συμμετείχες,παρακολουθούσα τις συνταγές σου,σε διάβαζα αλλά δεν έκανα ποτέ ,κάποιο σχόλιο γιατί δεν συνηθίζω να γράφω σχόλια γενικά ,κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου.
Με την ευκαιρία που άνοιξες δικό σου ιστολόγιο που είναι τέλειο και πολύ καλαίσθητο,είπα να σου πω καλορίζικο και καλές αναρτήσεις με την φίλη σου Μαρία.
Με εκτίμηση
Λίλα

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Λίλα με το πολύ νόστιμο blog.
Σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και τις ευχές.
Βλέπω ότι έχεις κι εσύ μαγειρικό blog και το πρόσθεσα στα links μας.
Ελπίζουμε να σε βλέπουμε και από εδώ, θα είναι χαρά μας, η μαγειρική εξ άλλου είναι κάτι που μας ενώνει:))

cook said...

κι εγω,καλες μου οικοδέσποινες, Έλενα και Μαρια,μα και όλους όσους αφησαν τετοια ευγενικά σχολια εδώ,πολυ πολύ σας ευχαριστώ!
όσο για το ξινόγαλα,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό,ή αν ουτε αυτο θέλετε,με σκετο γαλα!
το...πουά γλάσο(ωραία το είπες Αγγελική!) προέκυψε επειδή τα παιδια μου αντιπαθούν αυτά πού ήθελα εγώ να βάλω για γαρνίρισμα,τον ανανά και την τριμμενη καρυδα...τότε είδα αυτο το τζελ που είχε ξεμείνει απο περσι τα χριστουγεννα και ιδου!

Maria Tzirita said...

Ό,τι έχει την υπογραφή της Cook είναι σίγουρη επιτυχία! Προσωπικά έχω φτιάξει πολλές από τις συνταγές της. Θα περιμένω και τις δικές σας κορίτσια τώρα. Και μια παραγγελιά, μπορώ; Όσο απλό κι αν φαίνεται, δε μπορώ να κάνω ωραία μπιφτέκια. Η κόρη μου λέει ότι δεν τα πετυχαίνω ποτέ! Μπορώ να έχω μια συνταγή για νόστιμα, αφράτα μπιφτέκια παρακαλώ; Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικώς! Φιλάκια χρυσοχέρες!

cook said...

η cook κοκκινιζει και λέει ευχαριστώ,Μαρακι :)
(για τα μπιφτεκια θα σου πουν τα κοριτσια...εγω καποτε έφτιαξα κατι κεφτεδακια της Ελενας,όχι τηγανητά μα σε σαλτσα μαγειρεμενα κι εγιναν πολύ αφρατα,νομιζω τη διαφορα την έκανε και το μπεικιν που έβαζε στον κιμα)

cook said...

να περάσετε απο το σπιτάκι μας...σας κερναμε!

faraona said...

Τέλεια!!!!
Φανταστικη συνταγη.
Θα την φτιαξω για τα ΧριστοΥγεννα.

πολλα φιλια

Crazy Tourists said...

Ανόητη ερώτηση...Αυτά τα κοκκινάκια από πάνω, τι είναι;
Νοστιμότατο φαίνεται!! Τη βούτηξα τη μπουκίτσα μου!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι, η παραγγελία σου ελήφθη, έχω συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτεκάκια. Πάντως καλά λέει η cook, την διαφορά κάνει το μπέικιν.

Τρελοτουριστριούλα,
νομίζω είπε η cook ότι είναι κάποιο gel, με το οποίο έβαλε πουα στάμπες στην επιφάνεια του γλυκού.
Μπορείς όμως να βάλεις ότι ντεκόρ θέλεις εσύ φαντάζομαι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...