Thursday, 5 January 2012

Θεοφάνεια

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε,
Η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις ...

Λαμπρές στιγμές γεμάτες κατάνυξη έζησα πέρυσι στην Κόρινθο, στην γιορτή των Θεοφανείων.
Εάν βρεθείτε τριγύρω στην περιοχή, μην αμελήσετε να κατέβετε προς το λιμάνι, για να νοιώσετε αυτό που πραγματικά σημαίνει αυτή η τελετή.
Ο μητροπολίτης με τον υπόλοιπο κλήρο φτάνουν στο λιμανάκι με ένα ρυμουλκό της διώρυγας, στολισμένο εορταστικά και συνοδευόμενο από άλλα μικρά πλεούμενα.
Αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν μόνες τους και να τις απολαύσετε!!
Τα παλληκαράκια μας που είναι έτοιμα να βουτήξουν
Εδώ ανεβαίνουν στο ρυμουλκό για να τους ευλογήσει ο μητροπολίτης και να τους δωρίσει ένα σταυρουδάκι μαζί με ένα μπουρνούζι για να μην κρυώσουν.
Ήταν υπέροχα, όπως υπέροχος ήταν ο λόγος του μητροπολίτη Κορινθίας, ο οποίος πάντα με εκπλήσσει ευχάριστα !!
Με το καλό να γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια και αύριο, καλή φώτιση να έχουμε όλοι!!

Wednesday, 4 January 2012

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον

Τις προάλλες βρεθήκαμε στην Κόρινθο με την Μαρία και την Μέτη, και τελείως απρογραμμάτιστα οργανώσαμε στο πι και φι τσιμπούσι.
Όλα τα απρογραμμάτιστα έχουν συνήθως επιτυχία, έτσι έγινε και με το δικό μας!
Ο καλός μου επιμελήθηκε για τα ψητά εδέσματα, κι εγώ έφτιαξα ψητά λαχανικά και πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον, για να τα συνοδεύσουμε.
Οι πιπερίτσες μου άρεσαν σε όλους και αποκόμισαν τα καλύτερα σχόλια.
Η Μαρία και η Μέτη αφού πήραν τις πιπεριές κυριολεκτικά από το στόμα όλων, τις έστησαν για φωτογράφιση και μετά το σχετικό food styling σας τις παρουσιάζουμε!!

Τα υλικά μας:
8-10 πιπεριές πράσινες (κέρατο)μετρίου μεγέθους-να μην είναι πολύ μακρυές
100-120 γρ. μπέικον
150 γρ. τυρί ενταμ και γκούντα τριμμένα
150 γρ.φέτα τριμμένη
Πως τις φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και κόβουμε κυκλικά το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι.
Αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σ΄ ένα μικρό τηγάνι να σοταριστεί στο λίπος του, για 5-6 λεπτά το πολύ
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και προσθέτουμε το μπέικον.
Τ΄ ανακατεύουμε όλα μαζί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές μας.
Σκεπάζουμε το άνοιγμα με το τμήμα με το κοτσάνι που είχαμε αφαιρέσει αρχικά.
Στρώνουμε σ΄ ένα μακρόστενο πυρέξ χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε στη σειρά τις πιπεριές
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να μαλακώσουν.
Τρώγονται καλύτερα ζεστές.
ΤΙΡ: Για να μη φύγει το καπάκι και χυθούν τα τυριά κατά την διάρκεια του ψησίματος, καλό είναι να στερεώσουμε με οδοντογλυφίδες το τμήμα της πιπεριάς κοντά στο άνοιγμα.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Tuesday, 3 January 2012

Κορμός σοκολατένιος γεμιστός με λεμονένια σου

Γεια σας!
Είμαι η Σοφία, η ανιψιά της Έλενας.
Είμαι 16 χρονών και θέλω να σπουδάσω και να γίνω γιατρός, όπως οι γονείς μου.
Όπως καταλαβαίνετε έχω πολύ διάβασμα!!
Όμως όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο, ασχολούμαι με το αγαπημένο μου χόμπι, που είναι η μαγειρική και κυρίως η ζαχαροπλαστική.
Τα Χριστούγεννα ανήμερα, μαζευτήκαμε όλη η οικογένεια στο σπίτι της θείας μου, και η μαμά μου και οι δυο θείες μου είχαν μαγειρέψει πολύ νόστιμα φαγάκια.
Εγώ έφτιαξα δυο γλυκά από τις Γλυκές Ιστορίες του Παρλιάρου, και όλοι μου είπαν ότι τους άρεσαν πολύ.
Τότε η θεία μου η Έλενα μου είπε, «Σοφία ετοιμάσου να βάλεις τις πρώτες συνταγές σου στο blog μας».
Έτσι κάθισα και τις έγραψα, και η θεία μου τότε μου είπε «Σοφία πιο μπελαλίδικα γλυκά δεν μπορούσες να βρεις να κάνεις?»
Αλλά σας βεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολα, απλά τα έγραψα αναλυτικά.

Το πρώτο γλυκάκι είναι ένας σοκολατένιος κορμός, γεμιστός με σου.
Τα σου τα γέμισα με μια πολύ νόστιμη κρέμα λεμονιού.
Τα σου τα έφτιαξα μόνη μου, έχω φτιάξει πολλές φορές τα σου του Παρλιάρου και τα θεωρώ πολύ πετυχημένα.
Εσείς όμως μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο, χωρίς την γέμιση εννοείται.
Επειδή τα έχω ξαναφτιάξει, θεώρησα πολλή την δόση που έδινε η συνταγή για τα σου και έκανα την μισή ποσότητα, κι αυτές τις αναλογίες θα σας δώσω.
Τις δύο κρέμες όμως, την σοκολατένια και την λεμονάτη, τις έκανα στις κανονικές αναλογίες.

Τι υλικά χρειαζόμαστε:
Για τα σου
62 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
62 γρ. νερό
55 γρ. βούτυρο αγελάδος
ελάχιστο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού)
¼ κουταλάκι ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. αυγά (ζυγισμένα χωρίς τα τσόφλια – περίπου 2-3 αυγά ανάλογα με το μέγεθός τους)
Για την κρέμα λεμόνι
400 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών
Για την σοκολατένια κρέμα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα σου:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο ταψί μας και πάνω σε αυτό σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά μπαλάκια (2-2,5 εκ διάμετρο να έχουν).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 3 ώρες, να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, το αυγό και τους κρόκους.
Προτού αρχίσει να βράζει το μείγμα με το γάλα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε το 1/3 από αυτό στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Μετά αδειάζουμε όλο το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Την απομακρύνουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες, σκεπασμένη με μια πλαστική μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
Μετά από 2 ώρες, την χτυπάμε λίγο με το σύρμα για να γίνει λεία.
Τρυπάμε τα σου στο κάτω μέρος τους και με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Φυλάμε λίγη αν θέλουμε για την διακόσμηση στο τέλος.
Φτιάχνουμε την σοκολατένια κρέμα:
Χτυπάμε τα 350 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την χτυπημένη σε σαντιγί κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη.
Στην βάση αδειάζουμε την μισή σοκολατένια κρέμα.
Από πάνω αραδιάζουμε τα σου που έχουμε γεμίσει με την κρέμα λεμονιού.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 3 ώρες.
Μετά τον ξεφορμάρουμε σε μια μακρόστενη πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει, η συνταγή έλεγε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, εγώ όπως βλέπετε την διακόσμησα με κρέμα λεμονιού και τρούφα.
Επίσης η συνταγή έλεγε για 2 στρώσεις με σου, και στα ενδιάμεσα σοκολατένια κρέμα, εγώ έκανα μία στρώση με σου, για να απολαμβάνουμε πιο πολύ σοκολάτα!
Σας τα είπα λίγο αναλυτικά και ίσως σας κούρασα, στην πραγματικότητα η συνταγή δεν έχει τίποτε δύσκολο και ο κορμός είναι απίστευτα σοκολατένιος, αξίζει να τον δοκιμάσετε.
Σας εύχομαι μιαν όμορφη και ευτυχισμένη χρονιά!
Σοφία

Monday, 2 January 2012

Τρουφάκια Bounty

Καλώς σας βρίσκω και πάλι φίλοι μου!!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα, ζεστά, οικογενειακά αυτές τις μέρες!
Εγώ βρίσκομαι στα πάτρια, όπως έχουμε καθιερώσει κάθε εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά.
Εδώ όλα είναι υπέροχα, εκτός από ένα πράγμα, την σύνδεσή μου, που πιο αργή από κάθε άλλη φορά με ταλαιπωρεί απίστευτα και με εμποδίζει να χαρώ την παρείτσα σας!
Την επόμενη Δευτέρα όμως θα είμαι πίσω, και μάλιστα με 3 συνταγές για το παιχνίδι του Hohoho Chef.
Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμα από ποιο blog είναι οι συνταγές, όμως είναι και οι τρεις πολύ νόστιμες και πραγματικά το απόλαυσα μαγειρεύοντάς τες!
Μέχρι να επιστρέψω θα σας μαγειρεύουν τα υπόλοιπα κορίτσια μας.
Αλλά κι εγώ θα σας αφήσω ένα γλυκό κερασματάκι για το καλό της χρονιάς,
Μικρές απολαυστικές μπουκίτσες, με αγαπημένες γεύσεις καρύδας και σοκολάτας!
Για να δούμε πως τις φτιάχνουμε!

Τα υλικά μας:
3 σοκολάτες Bounty (57 γρ. η κάθε μία γράφει η συσκευασία)
50 γρ. σοκολάτα λευκή ή γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
90 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
1 μικρό σφηνάκι λικέρ καρύδα ή Batida de coco
λίγη καρύδα επιπλέον για το πασπάλισμα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων όλες τις σοκολάτες.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Κατόπιν πλάθουμε μικρά τρουφάκια, βρέχοντας κατά διαστήματα τα χέρια μας αν το μείγμα κολλάει.
Τα κυλάμε σε τριμμένο ινδοκάρυδο να καλυφθούν ολόγυρα.
Έτοιμα, πολύ νόστιμα και απολαυστικά!
Φυλάσσονται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλή κι ευτυχισμένη χρονιά σας εύχομαι από καρδιάς!!

Saturday, 31 December 2011

Καλή Χρονιά!!!



Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, να έχετε μιαν ευτυχισμένη νέα χρονιά.
Ο νέος χρόνος ας δώσει σε όλους μας υγεία, δύναμη και κουράγιο, πολύ κουράγιο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα και να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι για μιαν ακόμη χρονιά!
Αγάπη, αισιοδοξία, χαμόγελο, γαλήνη στις ψυχές μας!
Ευχόμαστε κάθε ευτυχία και χαρά στα σπιτικά σας!
Καλή Χρονιά φίλοι μας!

Friday, 23 December 2011

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Η σημερινή μας ανάρτηση δεν είναι συνταγή, πιο πολύ tipάκι θα την χαρακτήριζα.
Φτιάξατε λοιπόν τα μελομακάρονά σας οι περισσότερες.
Καλοφάγωτα, και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε.
Θέλετε να δοκιμάσετε κάποια από αυτά να τα κάνετε σοκολατένια??
Πανεύκολο!
Πάμε να δούμε πως!

Θα χρειαστούμε για μια δόση μελομακάρονα
8 σοκολάτες κουβερτούρα των 125 γρ. η κάθε μία
1,5 κουταλιά βιτάμ για την κάθε κουβερτούρα
(Εσείς θα κανονίσετε πόσες κουβερτούρες θα χρειαστείτε ανάλογα με το πόσα μελομακάρονα θέλετε να κάνετε σοκολατένια)
Τα φτιάχνουμε:
Ετοιμάζουμε τα μελομακάρονά μας και τα μελώνουμε σύμφωνα με την αγαπημένη μας συνταγή.
Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για 2-3 ώρες, ώστε να στραγγίσουν και να φύγει το «περιττό» σιρόπι.
Λιώνουμε την κάθε κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα δύο υλικά.
Εάν η σοκολάτα μας δεν είναι όσο ρευστή θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα βιτάμ.
Σας συνιστώ να μην λιώσετε όλες τις κουβερτούρες μαζί, γιατί μέχρι να καλύψετε όλα τα μελομακάρονα, η σοκολάτα θα αρχίσει να κρυώνει, που σημαίνει ότι θα αρχίσει να πήζει, άρα και να σας ταλαιπωρεί λιγάκι.
Με δυο πιρούνια ή δυο κουτάλια ή με ότι άλλο μας διευκολύνει, βουτάμε ένα ένα μελομακάρονο στην σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί ολόγυρα.
Κατόπιν τα ακουμπάμε σε ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να παγώσει η σοκολάτα και μετά είναι έτοιμα να τα στολίσουμε στην πιατέλα μας!

Θέλουμε να σας δείξουμε και κάποιες πολύ όμορφες καρτούλες που πήραμε από αγαπημένους μας φίλους bloggers.
Αυτή από την αγαπημένη μας Ροδούλα
Αυτή από την μοναδική Γιαγιά Αντιγόνη
Αυτή από τον φίλο μας τον Παναγιώτη τον Homemade
Κι αυτή από την γλυκιά Katrina
Φίλοι μας, θα τα ξαναπούμε με την νέα χρονιά, πάμε κι εμείς να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειές μας.
Ελπίζουμε ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες (και όχι μόνο) συνταγές μας, να βρείτε κάποιες που θα νοστιμίσουν το γιορτινό τραπέζι σας.
Ευχόμαστε σε όλους σας Καλές Γιορτές, με αγάπη και υγεία στα σπιτικά σας!
Ας ξεχάσουμε για λίγες μέρες τα τόσα προβλήματα που μας κατακλύζουν, κι ας χαρίσουμε στους αγαπημένους και φίλους μας το χαμόγελό μας και την καλή μας διάθεση!
Ευχές πολλές από τις Συνταγές Της Καρδιάς!!

Wednesday, 21 December 2011

Cheesecake με σπανάκι

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνω ένα cheesecake αλμυρό, που όποτε το παρουσιάζω κερδίζει τις εντυπώσεις.
Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ούτε καν ψήσιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε?

Τα υλικά μας:
Για την βάση:
180 γρ. κράκερς σίτου (έβαλα Elite κλασικά)
140 γρ. βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κούπα άνηθο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κράκερς και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε προηγουμένως λιώσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το φέρνουμε μερικές βόλτες, μέχρι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και ελάχιστο νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε το μείγμα με το σπανάκι να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Εάν έχουν μείνει υγρά, δυναμώνουμε την φωτιά για να απορροφηθούν.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επίσης προσθέτουμε τόσο αλάτι, όσο να μας αρέσει στην γεύση.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί και κατόπιν την ζεσταίνουμε για λιγότερο από μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί), για να γίνει διαυγής.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από τα κράκερς.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά το cheesecake μας.
Tip (πολύ βολικό!!):
Αν σας περισσέψει cheesecake, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Οταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα το μεταφέρετε αρκετές ώρες νωρίτερα στην ψύξη και θα είναι φρέσκο φρέσκο!
Καλή επιτυχία!

Tuesday, 20 December 2011

Χριστουγεννιάτικα κουτιά με ντεκουπάζ

Χριστουγεννιάτικων κατασκευών συνέχεια........
Μετά την γιρλάντα της κουρτίνας πάμε σήμερα να φτιάξουμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κουτιά για να βάλουμε γλυκάκια, σοκολατάκια, να τα κάνουμε δώρο ή ακόμα και να βάλουμε τα κοσμήματα μας.

Θα χρειαστούμε :
κουτιά από ποτά, από καφέ η ότι άλλο κουτί έχουμε κρατήσει, γιατί όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα.....
χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες
κόλλα για ντεκουπάζ ή αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατλακόλ διάφανη (υπάρχει σε όλα τα χρωματοπωλεία)
κορδέλες
χρυσή τέμπερα
χριστουγεννιάτικες μπάλες και ότι άλλο στολίδι θέλετε.
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Εγώ έχω φτιάξει χάρτινα κουτιά από ποτό και σιδερένια κουτιά από καφέ, εσείς κατά τον ίδιο τρόπο θα φτιάξετε ότι κουτί έχετε.
Πρώτα από όλα βλέπουμε που θέλουμε να βάλουμε την χαρτοπετσέτα ,αυτό το σημείο πρέπει να το βάψουμε με ανοιχτό χρώμα για να καλύψουμε τυχόν γράμματα που έχει το κουτί μας αλλά και για να υπάρχει μια λευκή βάση .
Την χαρτοπετσέτα πρέπει να την κολλήσουμε σε ανοιχτόχρωμη βάση, γιατί γίνεται διάφανη όταν μπει η κόλλα και σε σκούρο φόντο δεν θα φαίνονται τα σχέδια της.
Καλύπτουμε με χαρτοταινία τα σημεία που δεν θέλουμε να βάψουμε και βάφουμε το σημείο που θα μπει η χαρτοπετσέτα.
Μπορούμε να το βάψουμε με ότι είδος μπογιάς έχουμε, πλαστικό, ακρυλικό, λαδομπογιά ακόμα και με λευκό αστάρι όπως έχω κάνει εγώ στα δικά μου κουτιά.
Δεν χρειάζεται το βάψιμο να είναι τέλειο γιατί δεν θα φαίνεται ,θέλουμε απλά να καλύψουμε και να φτιάξουμε το φόντο μας.
Όταν βάψουμε τα κουτιά μας και έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, ετοιμάζουμε την χαρτοπετσέτα.
Προσπαθούμε να την κόψουμε στα μέτρα του κουτιού μας και βγάζουμε τα άσπρα φύλλα, κρατάμε μόνο το φύλλο που είναι τυπωμένο.
Προσοχή οι περισσότερες χαρτοπετσέτες έχουν 2 λευκά φύλλα, το πρώτο βγαίνει εύκολα αλλά το δεύτερο μπορεί να μας ξεγελάσει γιατί βγαίνει δύσκολα.
Αφού έχουμε κόψει και την χαρτοπετσέτα μας, περνάμε το σημείο του κουτιού που έχουμε βάψει με μια στρώση κόλλας.
Στρώνουμε πάνω στην κόλλα προσεκτικά την χαρτοπετσέτα μας προσπαθώντας να μην κάνει πολλές ζάρες και με το πινέλο μας περνάμε πάνω από την χαρτοπετσέτα μια ακόμα στρώση κόλλας πολύ απαλά, στρώνοντας ταυτόχρονα όποιες ζάρες έχουν γίνει.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά.
Σε αυτή την φάση, αν υπάρχουν ατέλειες, παίρνουμε την χρυσή τέμπερα και τις διορθώνουμε, περνάμε το σημείο γύρω από την χαρτοπετσέτα για ένα τέλειο φινίρισμα .
Τέλος στολίζουμε με φιόγκους, κορδέλες, μπάλες, χρυσόσκονη ή λουλούδια και τα κουτάκια μας είναι έτοιμα για να τα κάνουμε δώρο και να ενθουσιάσουμε τους αγαπημένους μας προσφέροντας τους κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας!!
Καλή επιτυχία, καλές γιορτές!
Μέτη

Monday, 19 December 2011

Κουραμπιέδες

Να και η συνταγή μου για κουραμπιέδες που σας υποσχέθηκα την περασμένη εβδομάδα.
Συνταγή πανεύκολη, σε λιγότερο από μία ώρα (μαζί με το ψήσιμο) έχετε έτοιμους λαχταριστούς βουτυράτους, μυρωδάτους, χιονισμένους κουραμπιέδες.
Μην ξεχνάτε και τις υπόλοιπες επιλογές που έχετε, κουραμπιέδες φτιαγμένους με βάση μια πολύ παλιά συνταγή, κουραμπιέδες με αλισίβα, ακόμα και νηστίσιμους κουραμπιέδες που θα κάνουν πιο γλυκές τις μέρες των φίλων μας που νηστεύουν.

Τα υλικά μας:
500-540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. βιτάμ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες άρωμα
2 κουταλάκια μπέικιν
μισή κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
Επιπλέον
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πάμε να τους φτιάξουμε:
Κόβουμε τα αμύγδαλα σε 3-4 κομμάτια.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι με ελάχιστο βούτυρο ή κάποιο ελαφρύ λάδι και τα καβουρντίζουμε προσεχτικά (ίσα να αλλάξουν χρώμα, μην μας μαυρίσουν).
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, το βιτάμ, την ζάχαρη, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Πλάθουμε με την ζύμη κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Εγώ συνήθως τους κάνω μισοφέγγαρα (δείτε το κόλπο της Αμαλίας εδώ, πως κάνει μισοφέγγαρα με ένα ποτήρι).
Μπορείτε ακόμα να τους κάνετε στρογγυλούς ή να κόψετε με κουπ πατ αστεράκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα σχήματα.
Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Προσοχή!! Σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που πρέπει να ψηθούν καλά, οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να μας αρπάξουν, αρκεί να ροδίσουν και να αλλάξουν χρώμα.
Όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με ανθόνερο.
Τους τοποθετούμε σε κρύο ταψί που την βάση του έχουμε καλύψει με ζάχαρη άχνη.
Από πάνω πασπαλίζουμε με σουρωτήρι ή αχνορίχτη μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα τοποθετημένους σε στρώσεις.
Ξαναπασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ακόμα.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη, γιορτινή εβδομάδα!

Saturday, 17 December 2011

"Ο μύλος των Ξωτικών" στα Τρίκαλα

Αν αυτές τις μέρες βρεθείτε στην Θεσσαλία , κοντά στα Τρίκαλα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον «Μύλο των Ξωτικών».
Είναι ένα καταπληκτικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με πολλές εκπλήξεις για τα μικρά αλλά και για τα πιο μεγάλα παιδιά!!!
Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στην Θεσσαλία, στην λίμνη Πλαστήρα.
Ένα ζευγάρι μας πλησίασε και μας ρώτησε αν ξέραμε που είναι το «χωριό των ξωτικών» και πως θα μπορούσαν να πάνε εκεί.
Η κόρη μου ενθουσιάστηκε με την ιδέα και αρχίσαμε να ρωτάμε, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ήταν αυτό.
Ευτυχώς υπάρχει και η τεχνολογία ….. σε λίγα δευτερόλεπτα από το internet βρήκαμε τα πάντα.
Αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε, η αλήθεια είναι χωρίς πολύ ενθουσιασμό, νομίζοντας ότι θα είναι όπως όλα τα χωριά του Αι Βασίλη, που υπάρχουν σε πολλές πλατείες.
Αυτό που βρήκαμε βέβαια δεν το περιμέναμε με τίποτα …..ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές δωρεάν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και διακόσμηση, με φοβερή διοργάνωση και κυρίως με το χαμόγελο και το κέφι των Τρικαλινών!!!!!
« Ο Μύλος των Ξωτικών » θα διαρκέσει από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.
Βρίσκεται στον Μύλο Ματσοπούλου, λίγο έξω από τα Τρίκαλα και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 10:00 – 14:30 και 17:30 – 2:00.
Στον χώρο δεσπόζει το κεντρικό εργοστάσιο του Αι Βασίλη, το οποίο είναι το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο της Ευρώπης!!!!
Τα εργαστήρια όπου θα διασκεδάσουν οι μικροί επισκέπτες, αλλά και οι μεγάλοι που παρέμειναν παιδιά είναι:
Το εργοστάσιο της σοκολάτας όπου στους μεγάλους ζωγραφίζουν το πρόσωπο με σοκολάτα
Το εργαστήρι ανακύκλωσης παιχνιδιών
Το εργοστάσιο του Αι Βασίλη και το ταχυδρομείο των ξωτικών όπου μπορούν τα παιδιά να στείλουν και γράμμα στον Αι Βασίλη
Ο φούρνος του μύλου
Ο πολύχρωμος μύλος με ζωγραφική προσώπου για όλους
Και το σκηνικό του «Μύλου των Ξωτικών» συμπληρώνει το καρουζέλ, το τραινάκι για τα μικρά παιδιά, το παγοδρόμιο και το ζαχαρωτό χωριό.
Οι δραστηριότητες του «Μύλου των Ξωτικών» δεν τελειώνουν εδώ.
Μπείτε στο site τους εδώ και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα , τις καθημερινές εκδηλώσεις και τις συναυλίες.
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές !!!!
Μέτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...