Wednesday, 21 December 2011

Cheesecake με σπανάκι

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνω ένα cheesecake αλμυρό, που όποτε το παρουσιάζω κερδίζει τις εντυπώσεις.
Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ούτε καν ψήσιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε?

Τα υλικά μας:
Για την βάση:
180 γρ. κράκερς σίτου (έβαλα Elite κλασικά)
140 γρ. βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κούπα άνηθο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κράκερς και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε προηγουμένως λιώσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το φέρνουμε μερικές βόλτες, μέχρι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και ελάχιστο νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε το μείγμα με το σπανάκι να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Εάν έχουν μείνει υγρά, δυναμώνουμε την φωτιά για να απορροφηθούν.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επίσης προσθέτουμε τόσο αλάτι, όσο να μας αρέσει στην γεύση.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί και κατόπιν την ζεσταίνουμε για λιγότερο από μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί), για να γίνει διαυγής.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από τα κράκερς.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά το cheesecake μας.
Tip (πολύ βολικό!!):
Αν σας περισσέψει cheesecake, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Οταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα το μεταφέρετε αρκετές ώρες νωρίτερα στην ψύξη και θα είναι φρέσκο φρέσκο!
Καλή επιτυχία!

58 comments:

Ξανθή said...

Πολύ ωραίο!!!καλές γιορτές!!

Λίλα said...

Υπέροχο είναι κορίτσι μου!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Elpiniki said...

Πολύ ωραιο φαινεται και οντως πολυ εντυπωσιακο! Καλες γιορτες!

gwgoyla said...

ΦΑ- ΝΤΑ- ΣΤΙ- ΚΟ!!!
Μπραβο Ελενακι γεια στα χερια σου!!
Καλη σου μερα,φιλακια πολλα!!!

The Dark Chef said...

Πως μ' αρέσει που προτείνεις πάντα κάτι που θα αρέσει σε όλους και συγχρόνως πανεύκολο!
Εγώ θα δοκίμαζα να πολτοποιήσω στο μπλέντερ το μίγμα του σπανακιού για να γίνει εννιαίο το μίγμα και πράσινο το χρώμα. Βέβαια σε κάποιους μπορεί να αρέσουν τα σπανακοκομματάκια :)
Καλημέρα, καλή συνέχεια!

Εφη said...

Τι ωραίο και γρήγορο! Τέλειο πρέπει να είναι, μπαίνει στα υπόψη μας! Φιλιά Ελενάκο!

eleni said...

Τέλειο!!!Φανταστικό...για ένα τραπέζι είναι ότι πρέπει τέτοια εντυπωσιακά!!!Και εγώ μια φορά είχα κάνει ένα ίδιο σε σχήμα,''ντάκο'' και ήταν εντυπωσιακό...Θα το δοκιμάσω και αυτό σε κάποιο τραπέζι!!!!!Πολλά φιλιά!!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑΚΙ....ΠΑΩ SM ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ .....ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΡΕΣΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ..ΦΙΛΙΑ....

Effie's Sweet Home Designs said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!
ΩΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ!!!!!!!!

Maria Tzirita said...

Στις αγαπημένες της καρδιάς μου Έλενα και Μαρία, αλλά και σε όλες τις άλλες φίλες, αφήνω ευχές για καλά και νόστιμα Χριστούγεννα! Υγεία, αγάπη και χαμόγελο - πάνω απ'όλα! Σας φιλώ, να είστε καλά κορίτσια μου!

Pela Sofi said...

Πρωτότυπο κ αν κρίνουμε από τη φωτογραφία πρέπει να είναι κ πολύ νόστιμο! Μιαμ! Καλές γιορτές!!

Ερμιόνη said...

Πολύ ωραίο και ιδιαίτερο cheesecake! Και φυσικά πανεύκολο! Φτιάχνω κι εγώ ένα παρεμφερές, αλλά θέλει το ψησιματάκι του... Πραγματικά όμως αυτό το cheesecake κερδίζει τις εντυπώσεις!

Ροδανθη said...

Φαίνεται ωραιότατο και να σου πώ την αλήθεια πρωτότυπο(για εμένα)θα ήθελα να το δοκιμάσω.Να είσαι καλά καλό απόγευμα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Anonymous said...

Ωραιο φαινεται Ελενα οπως παντα αλλωστε στα υποψιν φιλιααααα!!!!!!!!!!!!!!Ποπη

Helen Gr said...

Έλενά μου, εμφανίσιμο και νόστιμο μου φαίνεται! Μπράβο, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
Πολλά φιλιά, Καλά Χριστούγεννα.

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου σε ευχαριστώ!
Καλές γιορτές και σε σένα!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι μου να σαι καλά!!!
Καλές γιορτές να έχεις!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλές γιορτές και σε σένα Ελπινίκη μου, φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλές γιορτές!

ΕΛΕΝΑ said...

Dark Chef, αφού είμαι δηλωμένη τεμπέλα χα χα χααα!!!
Οτι φτιάχνω, εύκολο είναι, αλλά και δοκιμασμένο!
Ωραία η ιδέα για ενιαίο πράσινο χρώμα, αλλά και το "μωσαϊκό" με τα σπανακο-κομματάκια δεν είναι άσχημο, ε?
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκο μου thaaanks!!!
Φιλιά σε σένα και τον λόχο, καλά να περάσετε!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελένη μου κι εγώ για το τραπέζι των Χριστουγέννων το ετοίμασα, και το έχω στην κατάψυξη.
Οπως λέω και στο τιπάκι, θα το ξεπαγώσω την παραμονή και θα είναι σαν να το εκανα την ίδια μέρα!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερινάκι μου κάντο για τα Χριστούγεννα και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις!
Πανεύκολο είναι!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκ μου σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!!
Το ξέρεις φαντάζομαι πόσο μας λείπεις!
Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Pela Sofi, καλές γιορτές και σε σας κορίτσια!΄
Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιόνη μου είμαι σίγουρη ότι τέλειο θα είναι και το δικό σου!
Είπαμε, εγώ είμαι τεμπέλα;-)
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου είναι πολύ εύκολο, αλλά και εντυπωσιακό οταν το σερβίρεις!
Φιλάκια, καλές γιορτές!

ΕΛΕΝΑ said...

Σκρουτζάκο μου καλές γιορτές να έχεις!!
Αγάπη και υγεια στο σπιτικό σου!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου καλές γιορτές!
Να περάσεις πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου!
Φιλάκια!

Magia da Inês said...

…………()
…………( )
………|░░░|
………|░░░|
………|░░░|
………|░░░|
°º♫✿ ♪FELIZ
°º✿ NATAL!!!
º° ✿♥ ♫° ·.

ΕΛΕΝΑ said...

Feliz Natal Magia, thank you:))

Eri said...

Πολύ ωραία πρόταση Έλενά μου, και σε ατομικά ταρτάκια θα ειναι ωραια! Φιλάκια πολλά, αν δεν τα ξαναπουμε, Καλά Χριστουγεννα!

mia said...

Ωραίο και μοιάζει με τούρτα γλυκό.... Ελενα....θα το φτιάξω και αυτό...(να δούμε τι θα πρωτοφτιάξω ....και πότε???)θα τα πούμε πάλι ...δεν θα σου ευχηθώ ακόμα

Sophie said...

Έλενα φαίνεται πολύ νόστιμο!!!!
Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!!!Φιλάκια!!!

Eva Z. said...

Ιδιαίτερα νόστιμο πρέπει να είναι το πρωτότυπο αυτό τσιζκέικ...Ελενάκι...
Φιλιά πολλά

Betty's Cuisine said...

Εντυπωσιακή όπως πάντα!

Πέρασα να ευχηθώ στα αγαπημένα κορίτσια καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και πολλή, πάρα πολλή αγάπη!
Να είστε πάντα καλά!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ!!!

manousina said...

Υπέροχο αλμυρό cheesecake.
Καλές γιορτές

rena said...

Μη γελάσεις για Βασιλόπιτα το πέρασα,γλυκά ονειρεύομαι πάλι χαχαχα

ΕΛΕΝΑ said...

Eri μου καλές γιορτές σου ευχόμαστε κι εμείς!
Κάθε ευτυχία στο σπιτικό σου!

ΕΛΕΝΑ said...

Mia μου και βέβαια θα τα πούμε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Σοφάκι μου ευχές πολλές και από εμάς!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μπέτυ μου σε ευχαριστούμε πολύ!
Ευχές πολλές και από εμάς!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευγενία μου να σαι καλά!!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλές γιορτές Μανουσίνα μου, φιλάκια!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι χα χα χααα!!!
Μικρό το κακό;-)
Φιλάκια!

Χρυσαυγή said...

Ενδιαφέρον και προτότυπο!!
Καλές γιορτές!

Vita said...

Έλενα εντυπωσιακό! Το σπανάκι δεν πρέπει υποθέτω να είναι απαραίτητα καταψυγμένο έτσι;

ΕΛΕΝΑ said...

Καλές γιορτές Χρυσαυγή μου, σε ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΕΝΑ said...

Vita μου σαφέστατα γίνεται και με φρέσκο.
Θα σου ομολογήσω όμως, ότι συνήθως (δεν ξέρω πως τα καταφέρνω) το φτιάχνω εποχή που δεν βρίσκω φρέσκο, όπως τώρα.
Φιλιά, καλές γιορτές!

Katrina said...

Ελενα μου ειμαι κι εγω εδω να δοκιμασω!!!!!!Φαινεται ωραια συνταγη ευχαριστουμε!!!Καλα Χριστουγαννα με υγεια!!!Φιλακια!!!!

mia said...

Ελενα μου Χρόνια πολλά καλή μου με υγεία και ευλογία....φιλάκι

Anonymous said...

η συνταγεσ σου ειναι αριστε σε παρακολουθο με αγαπι ημε αννα

prasino liker said...

Eλενα,
Οτι καλυτερο για σενα και την οικογενεια σου αυτες τις ημερες.Με υγεια ,χαρα,με ευτυχια και υπομονη για τα δυσκολα που μας ερχονται αλλα σιγουρα οι δημιουργιες σου θα τσακισουν και τα πιο δυσκολα .
Να εισαι καλα
Με εκτιμηση
Νατασσα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...