Σήμερα έχουμε την τιμή και την χαρά, να φιλοξενούμε το κέρασμα της Στέλλας Σπανού.
Η Στέλλα Σπανού, είναι καταξιωμένη στον χώρο της μαγειρικής εδώ και καιρό και με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό της.
Το βιβλίο της "Έρωτας Γεύσεων" βρίσκεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην δεύτερη έκδοση, ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα βιβλίο που έγραψε για την Νομαρχία Χαλκιδικής και που αφορά την γαστρονομία της περιοχής και τα προϊόντα της καθώς και το βιβλίο της Θράκη Αιγαίο Κύπρος
Η Στέλλα πρόσφατα δημιούργησε το δικό της site, το οποίο πλέον έχουμε προσθέσει και στα αγαπημένα μας links μαζί με τα links όλων των φίλων μας.
Είναι το www.stellaspanou.gr στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό της Στέλλας και να δείτε ποιες ακριβώς είναι οι δραστηριότητές της.
Παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε τις υπέροχες συνταγές της, με τις οποίες το site της θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Η ίδια η Στέλλα, είναι ένας πολύ γλυκός και ζεστός άνθρωπος.
Η συνταγή που μας στέλνει, είναι ένα πιάτο που μπορεί να αντικαταστήσει την γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για όσους δεν την προτιμούν.
Την ευχαριστούμε πολύ και της ευχόμαστε προσωπική ευτυχία, επιτυχία στην επαγγελματική της σταδιοδρομία και πάντα να μας νοστιμίζει την ζωή με τις υπέροχες συνταγές της.
Βυζαντινή μαγειριά
"Με πρωταγωνιστικά υλικά το μέλι , το κρασί, με τη βυζαντινή κληρονομία χωρίς πολλές σάλτσες και με σύγχρονο τρόπο μαγειρικής το παρακάτω πιάτο για τις γιορτές θα σας ανταμείψει νοστιμότατα
Υλικά
½ κιλού χοιρινό κρέας
½ κιλού μοσχάρι
½ κιλού κοτόπουλο
όλα τα παραπάνω κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 κουτάλι αλάτι
1 κουτάλακι μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σταγόνες ξύδι
6 κουταλιές μέλι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κιλό πράσα
1 /2 μανιτάρια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση
Πλένετε τα κρέατα με κρύο νερό ,τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε το ελαιόλαδο το μέλι ,το ξύδι , προσθέτετε κομμένα σε κομμάτια δυο τριών πόντων τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα , τα αλατίζετε και αυτά.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 1.1/2 ώρα.
Στη μία ώρα ανοίγετε αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύετε τα υλικά.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Στέλλα Σπανού"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Ευχαριστούμε πολύ την Στελίτσα.
Η συνταγή της πρέπει να είναι πολύ νόστιμη, πράσο και μανιτάρια συνδυασμένα με 3 διαφορετικά είδη κρέατος πρέπει να δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Θα την δοκιμάσω σίγουρα:)
είναι καλό να υπάρχουν εναλλακτικές στα πάντα.
θα πω στη μαγείρισσα μου των Χριστουγέννων(βλ.Ελένη) μήπως θελει την αλλαγη :))
Ακούγεται ενδιαφέρον!Τρία διαφορετικά είδη κρέατος..δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο.Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι γευστικότατο-περιέχει υλικά που μ΄αρέσουν.
Καλημέρα!
Κυρία Σπανού, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε!!
Θα τιμήσουμε την πρότασή σας σίγουρα στο γιορτινό μας τραπέζι.
Εύχομαισε σας και την οικογένειά σας, υγεία, αγάπη και επιτυχίες.!!!
Καλες γιορτές!!!
Yπεροχο πρεπει να ειναι!
καλησπερα!
Λοιπόν, κόρες, θα σας πω τούτο.
Πώς λέω συνταγή Στέλιου Παρλιάρου = εγγύηση?? Ετσι λέω και συνταγή Στέλλας Σπανού = εγγύηση.
Η δε συγκεκριμμένη με τα 3 είδη κρεάτων και υλικά που μου αρέσουν, με έχει πραγματικά ενθουσιάσει και θέλω να την δοκιμάσω οπωσδήποτε να την κάνω.
Μαριλενάκι η Χριστουγεννιάτικη μαγείρισσα μη μου πεις ότι είναι το Ελενάκι??
kyries mu sas euxaristo oles gia tis euxes kai ta kala sas logia.
lenaki thanks all the best to you .
perimeno entiposis gia auti ti sintagi ,,,,,,,,,,,
kales giortes
stella spanou
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται, μου αρέσει που έχει τις διάφορες γεύσεις.
ta xristougenna eimai kalesmenh!!!
ma thn deuterh mera tha to ftiaksw!nomizw oti einai nostimia!!!
sas euxaristoume polu!!!kai xaroumenes giortes!!!kuria Spanou!!
euxes apo kardias!!!
Καλημέρα, καλημέρα!
Πολύ όμορφη συνταγή! Κάτι παρόμοιο έχω δοκιμάσει στην Αιτωλοακαρνανία, το γκιούλμπασι. Ήταν μαγειρεμένο με 3 κρέατα, λάδι, ξύδι, κρεμμύδι μπόλικο και πράσο στην γάστρα όλη την νύχτα! Πεντανόστιμο! Θα είναι πολύ ωραίο και με μέλι και μανιτάρια!
Ώστε είναι βυζαντινή συνταγή! Θέλουμε και άλλες!
Ευχαριστώ πολύ την κυρία Σπανού , την Έλενα και την Μαρία! Χρόνια πολλά!
Geia sou Stella apo Kanada kai ZHTO h paradosi!
Φτιαχνω κατι παρομοιο με τρια ειδη κρεατος,αλλα και αυτη η εκδοχη μου αρεσει, ετσι οπως τη βλεπω.
τελειο....γιατι εμενα δε μου αρεσει καθολου η γαλοπουλα!...
Post a Comment