Μεζεδάκια που θα συντροφεύουν το ουζάκι μας ή την παγωμένη μπυριτσα μας, στον κήπο ή την βεράντα μας.
Δίνω λοιπόν συνταγούλα για νόστιμα πιτάκια με γέμιση γαρίδας.
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε
10 φύλλα κρούστας
40 περίπου γαριδούλες μικρές ή 20 μεγάλες κομμένες στα δυο (χωρίς το κέλυφος και το κεφάλι)
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια),
80 γρ. ροκφόρ
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
ψιλοκομμένο άνηθο (χωρίς τα κοτσανάκια)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1κουπα τυρί γκούντα τριμμένο
Τα φτιάχνουμε
Αφήνουμε το τυρί κρέμα 1 ώρα έξω από το ψυγείο.
Βράζουμε τις γαριδούλες σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να ενωθούν καλά και προσθέτουμε τις βρασμένες γαριδούλες.
Παίρνουμε κάθε φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, από την μακριά πλευρά. Ξαναλαδώνουμε.
Το κόβουμε κατά μήκος σε 2 κομμάτια.
Στο καθένα βάζουμε στην πάνω άκρη μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τριγωνάκια, όπως τα τυροπιττάκια.
Ψήνουμε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Καλή επιτυχία!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
20 comments:
Φανταστικός μεζές για παγωμένη μπυρίτσα αυτές τις ζεστές μέρες που έχουμε. Μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα, ευχαριστώ!!!
Υπέροχη συνταγή, μου αρέσουν κάτι τέτοια , θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος που ο Δημήτρης μου έφτιαχνε μικρές ντομάτες γεμισμένες με τυριά , γαριδούλες και μαγιονέζα!
Μμμμούρλια!!!!!!!!!! τέλειος μεζές!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
Kαι γαρίδες και ροκφόρ!! Τρέλα μου κάνει!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Με ροκφόρ τρελαίνομαι!!
Τη μερίδα της Μαρίας σε μένα!!
Φανταστικά πιτάκια!Γεια στα χέρια της μαγείρισας!:))
Φιλιά πολλα!
Πολύ νόστιμα φαίνονται! Θα τα φτιάξω στην επόμενη μεζεδοκατάσταση!
Ελενα, υπέροχα φαίνονται!!
σίγουρα θα τα φτιάξω κάποια στιγμή!
φιλιά πολλά
:))
γεια σου Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!!!!!!
Ξανθούλα όπως το είπες !! παίρνεις και την μερίδα μου!!!
Ομως επειδή λατρεύω τις γαρίδες και το φύλλο σκέφτομαι να το φτιάξω το μεζεδάκι με μια παραλλαγή, θα βάλω αντι για κρέμα τυρι και ροκφορ μόνο 2-3 κίτρινα τυριά, νομίζω ότι θα βγει καλό για τα γούστα μου.
φιλια πολλα πολλά πολλά
Μαράκι
όταν το φτιάξεις φωναξέ με γιατί για την εδώ την μερίδα ΔΕΝ...
μα και αυτή η Έλενα παντού πετάει ένα ροκφορ και όποιον πάρει ο χάρος!!!!!!!
Λενιώ είπαμε ωραίο αλλά ΔΕΝ...
πολλά φιλιά
το σκασμένο σας
πωπω παίρνω και εγώ μεζεδάκι μιας και μου αρέσουν τα θαλασσινά αλλά και οι πίτες οπότε......
Τέλειο γεια στα χεράκια σου Ελενάκι μου!!!
Φιλάκια :))
κι έχω μια λιγούρα μια πείνα, με τον καύσωνα (έχουμε και πολλή υγρασία εδώ και κολλάμε!!) δεν πάει βουκιά κάτω!!!
αλλά μια τέτοια νοστιμιά που τρώγεται βουκίτσα-βουκίτσα είναι ότι πρέπει, αρκεί να τη βρω έτοιμη!!!! όχι τίποτα δεν είμαι και για τσιπουράκια!!!!
καίγομαι δεν είμαι για κουζίνα αυτές τις μέρες, φρουτοθεραπεία και σαλατοθεραπεία, βόσκω κάθε απόγευμα!!!!!!
Τέλος εβδομάδας έχει μεζεδοκατάσταση, έρχεται ο κουμπάρος από τα καράβια και θέλει ουζάκια, να είσαι σίγουρη ότι θα το φτιάξω απλά θα βγάλω το ροκφόρ.
OH YUM! Ta thelo afta tora...poli kali idea gia party kai mezedes!
Αχτύπητα!
Την μερίδα της Αμαλίας θα την πάρω εγώ που λατρεύω το ροκφόρ!
Τέλεια ιδέα για μπυροκατάνυξη!!
Και το σημαντικότερο εύκολη και γρήγορη γιατί με αυτή τη ζέστη δεν είμαστε για πολλά πολλά στη κουζίνα!
Πολλά πολλά φιλιά!!!!
**Πότε θα λήξουν την απεργία οι διορθωτές??Ξέρεις κάτι??
Εξαιρετικά πρωτότυπη, ευφάνταστη, νόστιμη, μοναδική συνταγή!!
Εγώ σε όλα λέω ΝΑΙ!!
Δε με "χαλάεϊ" τίποτα από τα της γέμισης :)
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ Λενιώ μου
Πολύ ωραία ιδέα αυτή Έλενα. Θα πρέπει να είναι καταπληκτικά. Θα τα φτιάξω σίγουρα, αλλά θα αφαιρέσω το ροκφόρ γιατί δεν μου αρέσει. Δεν πειράζει έτσι!!!
Φιλιά, καλό βράδυ.
ωραίο και άκρως καλοκαιρινό φαγητό, ευχαριστώ για το σχόλιό σου, νομίζω ότι έχεις παιδάκια όποτε μπορείς να πάρεις κι εσύ το βραβείο ως μαμά και να το βάλεις στο blog σου, φιλιά!
Post a Comment