Monday, 21 June 2010

Αρωματικά φιλέτα ψαριού με φασκόμηλο

Όοοχι, το ψαράκι μου δεν είναι κρυωμένο, όπως μου είπε κάποτε μια φίλη μου για να με πειράξει. Γι αυτό και της αφιέρωσα την συνταγή, για να της αποδείξω ότι το φασκόμηλο και τα διάφορα μυρωδικά, κάνουν πολύ αρωματικό αυτό το πιάτο.

Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε
(στα περισσότερα υλικά δεν δίνω ποσότητες, κανονίστε ανάλογα με το ταψάκι σας και την ποσότητα του ψαριού)
Φιλέτα ψαριού (έβαλα πέρκα)
Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αρκετές σκελίδες σκορδάκι
Φέτες ντομάτας αλατισμένες και στυμμένες
Μπαχάρι τριμμένο, ρίγανη, κολίαντρο, κάρυ, βότανα Προβηγκίας
Αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κούπα λάδι
¾ κούπας λευκό κρασί
2 ντομάτες λιωμένες
και φυσικά μπόλικο φασκόμηλο (κλαράκια)
Και το φτιάχνουμε
Στο ταψάκι σας στρώστε αρκετό φασκόμηλο.
Πάνω σ’ αυτό τοποθετήστε τα φιλέτα του ψαριού. Έτσι το ψάρι καθώς θα ψήνεται, θα απορροφάει το άρωμα από το φασκόμηλο.
Ψιλοκόψτε πάνω από το ψάρι τα κρεμμυδάκια και αραδιάστε τις φέτες της ντομάτας. Ανάμεσα στα κομμάτια του ψαριού βάλτε και το σκόρδο.
Σε μπολ ανακατέψτε το λάδι και το κρασί . Προσθέστε και τα μυρωδικά όλα και τον πολτό της φρέσκιας ντομάτας. Βάλτε 2 τουλάχιστον κουταλιές της σούπας κάρυ, του πάει πολύ. Με το μείγμα αυτό, περιχύστε καλά τα φιλέτα ψαριού στο ταψάκι σας.
Συμπληρώστε λάδι, αν χρειάζεται και λίγο νερό στα ταψάκι. Ψήστε ανάλογα με τον φούρνο σας.
Σερβίρετε το ψάρι, αφού αφαιρέσετε βέβαια το φασκόμηλο.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο ταψί και πατατούλες.
Το φαγητό γίνεται πολύ μυρωδάτο, το φασκόμηλο πραγματικά προσθέτει εξαιρετικό άρωμα και γεύση σ’ αυτό το πιάτο.
Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι σε όλους!!

17 comments:

nostimia said...

Καλημέρα Έλενα, μας μοσχοβόλησες!!! Ωραία ιδέα για μεσημεριανό!!

Ξανθή said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Φασκόμηλο σε φαγητό δεν έχω βάλει ακόμη, αγόρασα όμως ένα ματσάκι προκειμένου να φτιάξω κάποιο γιατρικό και περίσσεψε αρκετό.
Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Lila Xagorari said...

Kαλημέρα Έλενα με τις μοσχοβολιές σου!

Asteri (Maria) said...

Πω πωωωωωωωωω μοσχοβολιέςςςςςςςςςςςς μια μεριδούλα την παίρνω
Φιλάκιαααααααααααα

Πλεκτο Εγκωμιο said...

Πω πω μυρωδιές!!! Καλή εβδομάδα να έχεις!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τέλειο κι ελαφρύ φαγάκι για το καλοκαίρι, γεμάτο αρώματα

SpIrToKoYto said...

ΕΛΕΝΑΚΙ μου,
ψαράκι να ναι κι όπως να ναι..
αν είναι δε και μυρωδάτο όπως το δικό σου,ότι το καλύτερο...
( αψού....σου μεινε καθόλου φασκόμηλο
η γιάτρεψες τη πέρκα..?? )

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Το φασκόμηλο το έχω μόνο για ρόφημα.
Για να το δοκιμάσω με την πέρκα που μου αρέσει!
Εκτός από το κάρυ.
Τα βότανα Προβηγκίας ποια είναι καλέ που θα με τρελάνετε;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΑΡΙ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

MINIMARKET said...

Καλή εβδομάδα να έχουμε.Νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό,αν και το φασκόμηλο κάπου σε ξεγελάει

Vasia b. said...

Ψαράκι ψητό και μοσχομυρωδάτο!!!!
Φασκόμηλο δεν έχω ξαναβάλει ποτέ σε φαγητό αλλά αφού το λές θα πρέπει να είναι τέλειο και θα δοκιμαστεί!!!
Άψογο καλοκαιρινό φαγάκι!!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!!!

eva said...

Υπέροχοοο!
Ψαράκι και φασκόμηλο!!
Καλό βράδυ - φιλιά!

mia maria said...

Ωραίο και μοσχομυρωδάτο! Καλή εβδομάδα κορίτσια!

dhmhtra said...

Ολο το καλοκαίρι μαγειρεύουμε ψάρια οπότε μας χρειάζονται καινούριες συνταγές.Πολύ καλό.

Giorgos Varvakis said...

Φασκόμηλο ή φλασκούνι, βάζουμε στις κοιλιές κάποιων ψαριών όπως σάλπες, κέφαλοι όταν τα ψήνουμε ολόκληρα και μοσχομυρίζουν πραγματικά! Φαντάζομαι όταν ξαπλώσουν τα φιλέτα σου πάνω στα φύλλα, τί άρωμα μαζεύουν!!!!
Πολύ όμορφη συνταγή Λενιώ μου
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα

my little expat kitchen said...

Πολύ ενδιαφέρον το πιάτο σου. Δεν έχω δοκιμάσει αυτό το συνδυασμό γεύσεων. Πρέπει να είναι νοστιμότατο!
Μάγδα

Δημιουργία said...

Ενδιαφερουσα συνταγη.Το φασκομηλο εγω το βαζω σε ψητη γαλοπουλα και της δινει πολυ ομορφο αρωμα,πιστευω το ιδιο να ειναι και με το ψαρι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...