Friday, 25 February 2011

Γύρος κοτόπουλο σε αραβική πίτα

Θα σας παρουσιάσω μιαν ωραία πρόταση για να φτιάξουμε μόνοι μας «τυλιχτά» σουβλάκια, με υλικά που εμπιστευόμαστε.

Χρειαζόμαστε:
1 μεγαλούτσικο μπούτι κοτόπουλου (ζητείστε από τον χασάπη σας να αφαιρέσει πέτσα και κόκκαλα)
1 - 2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
λίγο δυόσμο
2 - 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
πάπρικα γλυκιά (αν αντέχουμε βάζουμε και λίγη καυτερή)
αλάτι
πιπέρι
επίσης
πιπεριές
μαρούλι
ντομάτα σε φέτες
πίτες αραβικές
Για τη σως γιαουρτιού:
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι (όχι γεμάτη)
2 - 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι μαγιονέζα
1 - 2 κουταλάκια κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
Τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο (από το οποίο όπως είπαμε έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας να αφαιρέσει τα κόκκαλα) και το ανοίγουμε εγκαρσίως σε κομμάτι 1 cm πλάτους, όπως ανοίγουμε το χοιρινό όταν θέλουμε να το γεμίσουμε και να το κάνουμε ρολό.
Σε ένα μπολ με πλατύ πάτο βάζουμε τον χυμό ντομάτας, λάδι, ξύδι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τις πάπρικες.
Ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν και βυθίζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα το κοτόπουλό μας.
Ψήνουμε στο γκριλ μέσα σε ένα ταψάκι για 10 περίπου λεπτά από τη μία μεριά και 5 από την άλλη.
Το αποσύρουμε από το γκριλ, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μία επιφάνεια κοπής και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο γκριλ, και ψήνουμε για λίγο ακόμα, για 5 - 10 λεπτά, ανάλογα όπως έχουμε ξαναπεί και με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ μας (θέλουμε να ψηθεί καλά το κρέας, αλλά όχι να μας καεί, να είναι «ζουμερό»).
Ετοιμάζουμε την σως:
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το ξύδι και το λάδι , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κέτσαπ, την μαγιονέζα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ψήνουμε τις πιτούλες στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για πολύ λίγο, 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.Πάμε να τα τυλίξουμε:
Τοποθετούμε την κάθε πίτα σε χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα.
Κατά μήκος της πίτας αραδιάζουμε κομμάτια από το κοτόπουλο και εκατέρωθεν ντομάτες, μαρούλι, πιπεριές και σως.
Επίσης μην ξεχάσετε -όπως εγώ - να βάλετε και μερικές πατατούλες.
Προσοχή στα υλικά μην το παρακάνετε γιατί δεν θα μπορείτε να τις τυλίξετε.
Αν ξεχάσετε ή δεν έχετε πατάτες μπορείτε να βάλετε ράβδους από κασέρι, θα εκπλαγείτε γευστικά!!!
Οι δοσολογίες που έδωσα μου έφτιαξαν τα 3 πιτάκια που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία, όχι πολύ "στουμπωτά", που τα τσάκισε ο καλός μου!!
Καλή επιτυχία στο τύλιγμα και καλή σας όρεξη!
Αμαλία

23 comments:

Taste Advisor said...

Καλημερούδια
Αν και στο σουβλάκι μου αρέσει η διαδικασία του delivery η και του λίγο "βρόμικου" η πρότασή σου είναι δελεαστική!

gwgoyla said...

Παρα πολυ καλη ιδεα,και πολυ νοστιμο το αποτελεσμα..εγω να σου πω την αληθεια βαριεμαι να φτιαχνω τυλιχτα,και τα εχει αναλαβει ο συζυγος,του αρεσει βλεπεις η μαγειρικη,και το μονο φαγητο που τον αφηνω να κανει ειναι τα τυλιχτα σουβλακια και αυτο επειδη βαριεμαι εγω.χαχαχαχα!!!μπραβο Αμαλια,γεια στα χερια σου.Ευχομαι καλο Σ/Κ,καλη σου μερα, φιλια πολλα!!!

Λίλα said...

Nα πεθάνω τώρα ή να τα φάω πρώτα να πάω και ευχαριστημένη?

EVAGELIA VRETTOU said...

κορίτσια...κολαστική η πρότασή σας και είναι τέλεια ιδέα για γρήγορο γεύμα, ή βραδινό με φίλους! και η σως φαίνεται λαχταριστή...άραγε συνοδεύει και άλλα κρέατα;

Magdalene B. said...

miam miam!αμα βγάλω τη σως γίνεται διαιτητικό???κοτοπουλάκι είναι μωρε, σιγά με ντοματούλα πόσο να σε παχύνει πια?ε?

anthivolon said...

Πολύ καλή ιδέα, φαντάζομαι ότι θα μπορεί να γίνει και με το στήθος του κοτόπουλου.

eleni said...

Aμαλία,τι νοστιμιά!
Γαργαλιστική για τη γεύση η πρότασή σου,μ΄αρέσει πολύ!
Φιλιά!

Benikos place said...

Μπράβο σας κορίτσια, άξιες!!!Πολυ καλοφτιαγμενο και προσεγμένο, ζηλευουμε πολυ :))

The Dark Chef said...

Ωραία ιδέα, το μαρινάρισμα με τη ντομάτα και την πάπρικα θα δίνει ξεχωριστή γεύση, θα το κάνω και με κοτόπουλο και με χοιρινό!
Καλές Απόκριες!

Amali said...

taste σε όλους αρέσει το "βρώμικο" αλλά και το σπιτικό σουβλάκι έχει τη χάρη του!!!!
καλό μεσημέρι

Amali said...

Γωγούλα ευχαριστώ πολύ,
αφού έχεις τον τυλιχτή στο σπίτι σου τότε είσαι τέλεια!!!
καλό ΣΚ

Amali said...

Λίλα το δεύτερο το δεύτερο!!!!!!!
Καλό ΣΚ

Amali said...

Ευαγγελία πιστεύω ότι μπορεί να συνοδεύσει και άλλα κρέατα, αλλά επίσης αν αλλάξείς το κέτσαπ με μουστάρδα συνοδεύει πολύ ωραία και κοτόπουλο και χοιρινο..
διαλέγεις και παίρνεις
καλό ΣΚ

Amali said...

Magdalene B.
όχι να μην την βγάλεις τη σως δεν είναι δα και τόοοοσο παχυντικό το γιαούρτι!!!! Αλλά αν επιμένεις τι να σου πω..
καλό ΣΚ

Amali said...

anthivolon
ναι σωστά φαντάστηκες γίνεται και με στήθος, εξαρτάται ποιο μέρος σου αρέσει, εγώ απλά το έκανα με μπούτι
καλό ΣΚ

Amali said...

Ελενάκιιιιιιιιιιιιιιιι
τι κάνεις;;;;άντε μπας και καλόκαριάσει και πεταχτούμε καμιά βόλτα προς τα βόρεια να σε δούμε!!!!
πολλά πολλά φιλιά και καλά να περνάτε

**επίσης πολλά φιλιά στο αγόρι σας και ένα στη μαμά του να μην μείνει παραπονεμένη!!!

Amali said...

Benikos place και The Dark Chef ευχαριστώ πολύ καλές απόκριες και καλό Σαββατοκύριακο...

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Μμμμμμ, πολύ καλή η επιλογή. Τελικά βρε παιδί μου, δεν μπορεί ο Ελληνας να κάνει χωρίς αυτό το φαγητάκι!!!Σου ανοίγει κατευθύαν την όρεξη!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλία μας ... τύλιξες σε μια κόλλα χαρτί!!
Μπορώ να καταλάβω γιατί ο καλός σου τα τσάκισε, νομίζω ότι και ο καλός μου και όλοι οι... καλοί, το ίδιο θα εκαναν!
Μπράβο Αμαλίτσα μας!!

georgiaxara said...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!
ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!

Betty's Cuisine said...

Όπως πάντα, μας εντυπωσιάσατε!
Ξεροκαταπίνω και ξερογλύφομαι! :)
Φιλιά, καλό Σ/Κ!

rena said...

Aυτή τη φορά δε ζηλεύω μόλις έφαγα 2 χα χα!

Maria B. said...

καλέ Αμαλί μου ξέρεις τι έπαθα? το χάζευα κάθε φορά που έμπαινα στο μπλοκ και ξέχασα να σχολιάσω !!!χιχιχι! το έχεις κάνει υπέροχο και ομοίως θα πω και για τις φωτο είναι απίθανες !!!! μπράβο Αμαλάκι μας !!!!

σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...