Friday, 18 February 2011

Ρολάκια γεμιστά με cream cheese

Αυτή είναι μια συνταγή με την οποία είμαι …. συναισθηματικά δεμένη.
Βλέπετε είναι η πρώτη πρώτη συνταγή που ανάρτησα πριν από 4 χρόνια, ως food blogger.
Ένα πολύ νόστιμο σνακ, finger food, όπως θέλετε πείτε το, που διαθέτει την εξής πρωτοτυπία.
Τα ρολάκια δεν γίνονται ούτε με φύλλο, ούτε με σφολιάτα, ούτε με κάποιου άλλου είδους ζύμη, αλλά με …. ψωμί του τοστ!!
Φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τις οποίες έχουμε φροντίσει να λεπτύνουμε πολύ καλά με έναν πλάστη, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε!

Θα χρειαστούμε:
20-25 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
1/3 κούπας βούτυρο
200 γρ. cream cheese (π.χ φιλαδέλφεια)
100 γρ. ροκφόρ
άνηθο ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλιές σούπας)
2 κουτ. σούπας σκόνη σκόρδο
σουσάμι και
1 αυγό για το άλειμμα
Στην πράξη:
Με τον πλάστη λεπταίνουμε πολύ καλά τις φέτες του ψωμιού.Ανακατεύουμε καλά τα τυριά, το βούτυρο (λιωμένο), τον άνηθο και τις 2 κουταλιές σκόρδο.
Παίρνουμε μια φέτα, βάζουμε κατά μήκος στην άκρη μια κουταλιά από το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.Καλό θα είναι να μην παραγεμίσετε τα ρολάκια, ώστε να μην σας χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Στο «κλείσιμο», απλώστε ένα πάρα πολύ λεπτό στρώμα από την γέμιση, για να μην σας ανοίξουν τα ρολάκια.Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου..
Τα αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Στην παλιά μου κουζίνα τα ρολάκια ήθελαν 25 λεπτά ψήσιμο.
Όταν άλλαξα την κουζίνα μου, ήθελαν μόνο 15.
Γι αυτό λέω και ξαναλέω, το ψήσιμο είναι πάντα ανάλογο με τον φούρνο σας.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα να χρυσίσουν ελαφρά.
Καλή επιτυχία, να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!

70 comments:

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Υπέροχη ιδέα!
Εύκολο, γρήγορο και συνοδευτικό τέλειο!
Πάλι την σούπερ- μαγείρισσα θα τους κάνω!
Τα φιλιά μου!!!

EVAGELIA VRETTOU said...

μμμμ...κόλαση! και πολύ πρωτότυπη ιδέα το ψωμί του τοστ! καλημέρα

Katerina said...

πολύ εύκολο
θα το δοκιμάσω να το κάνω..


καλημέραααααααα!!

Εφη said...

Πολύ εύκολο!!!! Και πεντανόστιμο!!!
Θα τους αρέσουν πολύ! Και εγώ θα τα κάνω αλλά μάλλον θα παραλείψω το ροκφόρ.
Καλημέρα!!!

Κωνσταντίνα said...

MMMM...μας ανοιξες την ορεξη πρωι πρωί.... θα το φτιάξω αλλά θα παραλείψω το ροκφορ γιατί δεν μου αρέσει!!! Καλημέρα!

gwgoyla said...

Ελενακι μου,πολυ ωραια ιδεα..μπραβο σου,θα τα φτιαξω κι εγω.Καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις.Φιλακια πολλα!!!

xristina said...

πολυ ωραια ιδεα....
αλλά εγω που είμαι περιεργη και δε μου αρεσε ουτε το ροκφορ ουτε το σκορδο τι μπορώ να βάλω για να μην είναι σκέτο philadelpia?(επίσης είμαι και λίγο ασχετη απο κουζίνα)!!

love2love said...

αχ βρε σατανηστρια του ουρανισκου τι μας κανεις

Nandia said...

πολύ εύκολα και γρήγορα τα ρολάκια.θα τα φτιάξω σίγουρα.

Maria B. said...

Λενάκι μου καλή σου μέρα !!!
όπως κατάλαβες σήμερα επιτέλους θα διαχωρήσουμε τα clubs, δηλαδή θα κάνουμε και στατιστική, πόσοι αγαπούν (μπρρρρρ!!!) σαν και σένα το ροκφορ και πόσοι όχι !!!!

όπως βλέπω είμαστε περισσότεροι στο club του ΟΧΙ!!! χιχιιχιχι

η συνταγή σου όμως οφείλω να ομολογήσω είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή
και ευφανταστη!!!!! ασε που σηκώνει και πολλές αλλαγές, υλικά κατά κρίση !
θερμα συγχαρητήρια είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!

φιλια πολλά πολλά και καλημερα!!

Eva Z. said...

Καλημέρα κορίτσια...συμφωνώ και επαυξάνω για το ροκφόρ...είμαι μέσα στο club "ποτέ ροκφόρ"...Παρ' όλα αυτά όταν είδα την φωτογραφία δεν θα περίμενα ποτέ να είναι με ψωμί του τόστ...ήταν έκπληξη για μένα γιατί αυτό είναι και πιο εύκολο...
Μ'αρέσει λοιπόν το απ' έξω όσο για το από μέσα όπως είπε και η Μαρία υλικά κατά κρίση...

maria mas. said...

Πολύ νόστιμο και ¨πονηρό" το κόλπάκι με το ψωμί του τοστ!!
Θα δοκιμαστεί σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία. Σε ευχαριστώ πολυ για την ιδέα:)
Καληέρες..

ΜΕΤΗ said...

Το ροκφορ της Μαριας βαλτο στο δικο μου.....!!!
ΝΑΙ στο ροκφορ!!!
Νοστιμη & ευκολη συνταγη !!!!
Μπραβο Ελενακι!!!
Φιλακια!!!!
Καλημερα!!!

Foteini said...

Αν βάζαμε και λίγο λάδι με απαλή γεύση, όπως πχ Άλτις ελαφρύ, δε θα γινόταν πιο τραγανό; Το φαντάζομαι σαν το φύλλο στη σπανακόπιτα τώρα, αλλά τι λέτε;

ΕΛΕΝΑ said...

Αντιγόνη μου εσύ είσαι σούπερ, έτσι κι αλλιώς!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευαγγελία μου μια διαφορετική πρόταση για γεμιστά ρολάκια!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου πραγματικά πανεύκολο, μεζεδάκι στο άψε σβήσε!
Ειδικά το καλοκαίρι με ένα ουζάκι, με έχει σώσει με την ευκολία του!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι αν δεν σου αρέσει το ροκφόρ παράλειψέ το, εμείς το λατρεύουμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κωνσταντίνα μου το ροκφόρ το κάνει πιο πικάντικο, αλλά αν δεν σου αρέσει μην το βάλεις!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Χριστίνα, το ροκφόρ έχει ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς.
Μπορείς στην θέση του να βάλεις κάποιο πικάντικο κίτρινο τυράκι και επίσης μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο αν δεν σου αρέσει.
Καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

love2love ακόμα γελάω, με έχουν πει πολλά, σατανίστρια του ουρανίσκου πρώτη φορά με λένε χα χα χαα!
Φιλάκια!

Peter M said...

AHHHH, den to pisteuvo! Fainoun san ftagmeno apo phyllo...telia idea!

ΕΛΕΝΑ said...

Nandia καλώς όρισες!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου ξέρω πόσο ... τρελαίνεσαι για ροκφόρ χα χα χαα!!
Ευτυχώς έχω την Μέτη εγώ, που η ψήφος της μετράει για 10 (δεν θέλω αντιρρήσεις) κι έτσι το club μας θα σας νικήσει χα χα χαα!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυράκι, όπως λέω και πιο πάνω!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελα βρε Μέτη μου, έλα βρε Μέτη μου και πάνε να μας νικήσουν οι .... αντιροκφορίστριες:P
Λοιπόν, όπως δήλωσα η ψήφος σου μετράει για 10, άλλα 10 η δική μου, θα τους φάμε χα χα χαα!
Προς το παρόν ας φάμε ένα ρολάκι!
Φιλάκια, θα τα πούμε το απογευματάκι!

ΕΛΕΝΑ said...

Maria mas. σε ευχαριστώ πολύ!!
Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Foteini μου δεν έχει καμία σχέση με το φύλλο στην σπανακόπιτα ούτε γευστικά ούτε με άλλον τρόπο.
Δεν το θέλουμε να γίνει πολύ τραγανό, ίσα να ροδίσει και να ξεροψηθει ελαφρά.
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Peter μου σε ευχαριστώ πολύ!
Οσοι το βλέπουν νομίζουν ότι είναι με φύλλο χα χα χαα!
Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

Taste Advisor said...

καταπληκτική ιδέα, θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!

Helengr said...

Είναι καταπληκτικά και εύκολα. Μπράβο , ακόμα μια φορά, Έλενα. Καλό Σαββατοκύριακο.

manousina said...

Έπρεπε να το βάλεις κουίζ, με τι έχου γίνει τα ρολάκια. Πανέξυπνη ιδέα, σώθηκε και θα εκτελεστεί.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τέλεια έγιναν, το ροκφόρ τα τελευταία χρόνια το απέφευγα, αλλά τους τελευταίους μήνες έγινα και πάλι fun!! οπότε θα τιμήσω τα ρολάκια!!!

rena said...

Είσαι απίστευτη!
Το τέλειο σνακ πως το σκέφτηκες αυτό με το πλάστη!

Maria Tzirita said...

Έλενα, τη βρίσκω καταπληκτική αυτή την ιδέα σου! Και πολύ ελαφριά - επιτέλους βρε παιδί μου! Τα φτιάχνω άμεσα, να μου είσαι καλά γλυκιά μου!

mia maria said...

Καλέ πως άργησα εγώ και δεν πρόλαβα τέτοιο μεζεδάκι; Την αντιγράφω τη συνταγή Ελενάκι, ξέρεις πως μου αρέσει το ροκφόρ!

Maria B. said...

Λενάκι μου, βλέπω ότι είσαστε τελικά αρκετοί στο club του ροκφορ, οπότε τι να κάνω ....θα σας ανεχτώ !!! χιχχιιχ

φιλάκια και καλό βράδυ

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ said...

Πω πω πω!! αυτά είναι για μένα, μου αρέσει το ροκφόρ και το τυρί κρέμα και κυρίως είναι εύκολα.
Ευχαριστούμεεεεε!!
Καλό Σ/Κ

SpIrToKoYto said...

Ροκφόρ δαγκωτό,έτσι για να σκάσει αυτή η Μαρία η ΒΟΥ που δεν ξέρει να τρώει - ούτε και να πίνει άλλωστε -
Η ιδέα σου καταπληκτική και παντός καιρού...
( πλην νεροποντής )...
φιλιά και καλό σας Σ/Κ...-:))

foufoula89 said...

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ....ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ....ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ .....ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ...ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

kiki said...

Νόμιζα ότι θα ήταν γλυκό όταν άκουσα ρολάκια, αλλά το προτιμώ έτσι!

Tante Kiki said...

Καλημέρα!!!!! Είναι καταπληκτικά, γρήγορα και φαίνονται νόστιμα! Θα τα φτιάξω για την ανιψιά μου, για το σχολείο....

DemiDeli said...

Φανταστική ιδέα! Μπράβο Έλενα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ-ΠΕΝΤΕ:))ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

gvarvakis said...

Καλησπέρα Λενιώ μου!!
Πραγματικά πανέξυπνη συνταγή και πολύ tricky :)
Όταν είδα την πρώτη φωτογραφία, φαντάστηκα ζύμες, κρούστες κλπ!!
στη συνέχεια εννοείται ότι έπαθα πλάκα!!
Πολύ καλό και πολύ γρήγορο!!!!
Δοκιμή άμεσα :)
Φιλιά
Καλό βράδυ & καλή εβδομάδα

Asteri said...

Πάρα πολύ ωραία!!!!!
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μου δοκίμασέ τα, πανεύκολα και πολύ νόστιμα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Helen.gr, Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μανουσίνα έπρεπε, έπρεπε χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ, εγώ δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι φαν, από την κούνια μου δηλαδή:P
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι, δεν είναι πρωτότυπο??
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου τι κάνεις??
Ελπίζω όλα να είναι καλά!
Σε φιλώ!

ΕΛΕΝΑ said...

Mia Maria, μπράβο βρε Μαράκι, έλα κι εσύ στο club μας, να δείξουμε στο Μαριώ μας ότι είμαστε πολλές χα χα χα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου, βλέπεις πόσες είμαστε οι ... ροκφοροφαγούδες, ε???
Μα είναι δυνατόν να μην σου αρέσει?? χα χα χαα!
Φιλιά φιλεναδίτσα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρία μου το πιο εύκολο σνακ είναι!
Αν σου αρέσει το cream cheese και το ροκφόρ, θα το ευχαριστηθείς!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβίκα μου έχει ήδη σκάσει, γιατί βλέπει πόσες είμαστε χα χα χαα!
Φιλιά, φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Foufoula89 σε ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα, αλμυρά είναι??
Λες να μπορούμε να τα φτιάξουμε και γλυκά?
Θα το ψάξω!
Καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Tante Kiki, ελπίζω να αρέσουν στην ανηψούλα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

DemiDeli καλώς όρισες!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλή βδομάδα Σκρουτζάκο μου, σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου κι όμως δεν είναι ούτε φύλλο ούτε ζύμες χα χα χαα!!
Σε ευχαριστώ, να σαι καλά!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αστεράκι μου σε ευχαριστώ!
Καλή σου εβδομάδα!

cook said...

τι πρωτότυπη!μονο που φοβάμαι μηπως μου μυριζει το αυγο απ'εξω(εχω ενα θεμα με τη μυρωδια του!)

Konstantina said...

Καταπληκτικά! Παλιά έφτιαχνα κι εγώ παρόμοια με κρέμα τυρί ή σολωμό, αλλά εγώ δεν τα έψηνα. Τα έκαμνα ρολάκια και τα έβαζα στο ψυγείο..
Το ψήσιμο τώρα σε σας δίνει στα πιτάκια άλλο "αέρα" και άλλη νοστιμιά... Μπράβο! Σκοπεύω να τα κάνω σύντομα. Ίσως και σήμερα....
Φιλιάάά

ΕΛΕΝΑ said...

Αναστασία μου το αυγό δεν μυρίζει καθόλου, μα καθόλου, μην ανησυχείς!
Απλά αλείφεις τα ρολάκια για να κολλήσει το σουσάμι.
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Κωνσταντίνα μου με κρέμα τυρί και σολομό γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα!
Δοκίμασε και τα "ψημένα" πιστεύω θα σου αρέσουν!
Φιλάκια!

thalassamov said...

Με ψωμί του τοστ!!!
Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, βλέπω τις φώτος...Έλενα μου είσαι θεά!
Φαίνονται τόσο νόστιμα και η συνταγή τόσο εύκολη...
Οι καλύτερες συνταγές για φίνγκερφουντ είναι αυτές οι υπερνόστιμες με μυστικό όπλο την απλότητα τους.
Σωστήρας για βραδιές ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

Anonymous said...

πωπω φανταστικηη ιδεα σου!τρελαινομαι και για ροκφορ και εχω παντα σπιτι. οπως και ψιχα τοστιμο. οποτε θα μπω στην κουζινα μολις βρω χρονο να τα φτιαξω! thank youuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...