Thursday, 13 September 2012

Σιρόπι από καρπούζι

Τον καιρό ακόμα χειμωνιάτικο δεν τον λες με τιποτα!
Επίσης ακόμα βρίσκουμε ωραιότατα και γλυκά καρπουζάκια!
Προλαβαίνουμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα σιρόπι με υπέροχο χρώμα, με φρουτένια γεύση, που γίνεται πανεύκολα!
Ιδανικό για να στολίσει το παγωτάκι μας, το γιαουρτάκι μας, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές καρπουζάδες!
Απολαύστε το!
Θα χρειαστούμε:
750 γρ. σάρκα από καρπούζι
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Πάμε να το φτιάξουμε:
Αφαιρούμε τα σπόρια από την σάρκα του καρπουζιού, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Την σουρώνουμε πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
Βάζουμε το υγρό αυτό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την ζάχαρη.
Βράζουμε για 20-25 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί το σιρόπι.
Τα πρώτα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, και στην συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο και αφήνουμε να συνεχισθεί ο βρασμός.
Το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Το σιρόπι φυλάσσεται στο ψυγείο μας για 4-5 μέρες.
Το χρησιμοποιούμε όπως είπα στα γλυκά μας, στο γιαούρτι μας, πάνω από τα παγωτά μας.
Για να φτιάξουμε καρπουζάδα, το αραιώνουμε με νερό όπως κάνουμε και με την βυσσινάδα.
Προσθέτουμε αν θέλουμε παγάκια και απολαμβάνουμε ένα δροσερό χυμό από καρπούζι!
Καλή επιτυχία!

62 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, μας έφτιαξες εξαιρετικό καρπουζένιο σιροπάκι, για παγωτάκι, γιαουρτάκι και γλυκάκι!! Και τι ωραίο χρωματάκι!! Έφτιαξα και ποιηματάκι!! Χαχαχά!! Για να πω την αλήθεια, το μάτι μου κόλλησε στην καρπουζάδα. Είναι που κάνει ζέστη ακόμη, φαίνεται. Ωραιότατο το σιρόπι!!
Καλή ημέρα να έχουμε.

Σοφία Ζ. said...

Τέλειο Έλενα το σιρόπι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευκαιρία μιας και ακόμη τα καρπούζια υπάρχουν!
Καλημέρα!

mia maria said...

Πολύ ωραίο και πολύ χρήσιμο! Δεν έχω ποτέ δοκιμάσει αλλά το φαντάζομαι πάνω σε γιαουρτάκι! Τι καλύτερο;

mm_skg said...

Πολυ ωραια ιδεα το καρπουζοσιροπακι σου Ελενα! Εγω συνηθως δεν αγοραζω καρπουζια, γιατι στο σπιτι μονο εγω τρωω φρουτα και δεν μπορω να παλεψω ενα ολοκληρο καρπουζι μονη μου! Φετος ομως βρηκα μικρα και πεντανοστιμα καρπουζακια Ηλειας και μετα απο πολλα χρονια, ειχα δροσερο και ζουμερο καρπουζακι στο ψυγειο μου!
Πολλα φιλια!

Elpiniki said...

Πολύ ωραια ιδεα!!!
Από περσι τρωω καρπουζι μανιωδώς και αυτη η συνταγη για σιροπι μου φαινεται καταπληκτικη!! Τοση γλυκα!!

Ερμιόνη said...

Ααα!!! Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα! Νομίζω ότι θα μου αρέσει πολύ και ως σιρόπι, αλλά και ως δροσιστικό ρόφημα!
Φιλιά Ελενάκι!

paraskevi malouxou said...

δεν το έχω ξανακούσει... ενδιαφέρον!!

Selcouth said...

Με το καρπούζι δεν τα πάω καλά, αλλά ως σιρόπι μπορεί να μου αρέσει!
Αυτό εκεί στην πρώτη εικόνα είναι το σιρόπι σερβιρισμένο απάνω σε γιαούρτι με καρύδια; Αν ναι, τότε... Σλουρπ!
Καλό μεσημέρι Έλενά μου! Πολλά φιλιά!

The Dark Chef said...

Μμμμμ... καρπουζάδα! Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Και σε παγωτό γιαούρτι θα είναι πολύ ωραίο το σιρόπι καρπούζι!
Καλό, δροσερό μεσημέρι εύχομαι! :)

αχτίδα said...

Έλεος βρε πουλάκι μου, εδώ έχουν τα πιο άνοστα φαγητά που έχω φάει.Πακέτο..και στείλτο μου μέσω μέιλ..εγώ θα σου στείλω τα άνοστα φασολάκια που δεν ..έφαγα.

SpIrToKoYto said...

καρπουζοσίροπο δεν έχω φτιάξει ποτέ...
πολύ καλή ιδέα μας δίνεις,γιατί
πολλές φορές μένει αρκετό καρπούζι στο ψυγείο και δεν ξέρουμε τί να το κάνουμε για να μη χαλάσει...
αυτό που μου έκανε εντύπωση,είναι οτι διατηρείται μόνο τόσο λίγο στο ψυγείο...
γιατί άραγε...???
αφού είναι δεμένο σιρόπι...

φιλιά σς έδωσα...???...-:))

peps said...

Orea idea!!!

Ροδανθη said...

Τι ωραία ιδέα και σίγουρα πολύ δροσιστικό,να είσαι καλά Έλενα για τις φοβερές ιδέες που μας δίνεις,φιλιά πολλά!!!!

eleni said...

Έλενα,πρώτη φορά βλέπω αυτό το σιρόπι,νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα γευστικό και θα μας θυμίζει μέρες καλοκαιοριού συνοδεύοντας το γιαουρτάκι μας.
Φιλιά!

ElenaG said...

αυτό και αν είναι ωραία ιδέα!!!! μπράβο Ελενάκι!


και μη νομίζετε έχασα τα προηγούμενα...απλά το μαραφέτι κάνει πείσματα και δεν μπαίνει στα σχόλια λέει!!!

Μαριλένα said...

πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω ένα για το Ραφάκι!!

Maria B. said...

Με παγάκια, με παγάκια το δικό μου παρακαλώ !!!!!!!!!!!! πω πω νοστιμο-δροσιές που μας έχεις σήμερα Λενάκι μου !!!!!
ευχαριστούμε για την πρόταση !!!!!

σματς σμουτς στα δροσερα σου μαγουλάκια!!!

Eva Z. said...

μμμμμμμμμ!!!!! Υπέροχο χρώμα...και εγώ που είμαι ανάποδη και δεν τρώω φρούτα το σιρόπι από καρπούζι σίγουρα θα το δοκίμαζα..επάνω σε γλυκάκι...Φιλάκια...

margarita said...

Σιροπι καρπουζι!!!! πλακα μου κανεις!!!!

Konstantina X. said...

Δεν με λυπάσαι που δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο;;; Τέλεια συνταγή... topping για γιαούρτι και παγωτό, μμμμμ!!!

Vasia B. said...

Σιρόπι καρπούζι δεν έχω ματαδοκιμάσει!!!!Ωραία ιδέα Ελενάκι μου!!!!
Εγώ θα το πάρω και στις δυο εκδοχές και πάνω στο παγωτάκι μου και με μπόλικα παγάκια για να δροσιστώ!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!

Pela said...

Aυτό με το σιροπάκι πάνω από το παγωτάκι μου έκανε πολλά μα πάρα πολλά ΚΛΙΚ!!!!!!! Σίγουρα αξίζει μια δοκιμή!
πολλά και σιροπιαστά φιλάκια!

Eri said...

Τι ωραίο που φαίνεται μέσα στο γιαουρτάκι, τέλειο!!!

Neli said...

Πολύ καλό μου φαίνεται και πρώτη φορά βλέπω σιρόπι με καρπούζι,θα το δοκιμάσω ,τώρα έχει ωραία γλυκά καρπούζια ακόμη.Καλό βράδυ.

ΜΕΤΗ said...

Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα το καρπουζένιο σιροπάκι σου Ελενάκι μου!!!!!!!!

Το φαντάζομαι και με τριμμένο πάγο σαν γρανίτα……..σλουρπ……!!!!!!!

Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!

marilise said...

πωπωπω ακούγεται μεντανόστιμο καλό φθινόπωρο Ελενα μου

Vita said...

Μια ...καρπουζάδα ευχαρίστως θα την έπινα αυτή την ώρα! Ακόμη καλοκαίρι έχουμε εμείς και μάλιστα θερμό! Τι χρώμα!

Tina Pippo said...

Πολύ πρωτότυπη ιδέα το σιρόπι καρπουζιού!!! Πρώτη φορά βλέπω!! Πιστεύω θα είναι θεϊκό!!
Φιλιά!!

Χαρά Θ. said...

Ελενα
νάξερες πόσα καρπούζια πήγαν άκλαυτα όλο το Καλοκαίρι...κρίμα να μην το ήξερα νωρίτερα.
Φιλάκια πολλά,ακόμα είναι καιρός για μια δοκιμή...
Θα φροντίσω

Magda said...

Φοβερή ιδέα! Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό το σιρόπι. Σκέτη γλύκα θα είναι. Εδώ πάντως έπιασε ψυχρούλα, αλλά εγώ δεν πτοούμαι, και παγωτά και σιρόπιτα καρπούζι δοκιμάζω!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι, μα τι ποιήτρια είσαι εσύ?? χα χα χαα!!
Η καρπουζάδα δροσερή δροσερή είναι σπέσιαλ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Σοφάκι ου αυτήν την εποχή τα καρπούζια μου φαίνονται πιο γλυκά από ότι το κατακαλόκαιρο μπορώ να πω!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι πάνω από γιαουρτάκι είναι το καλύτερό μου!
Το περισσότερο σιρόπι με γιαουρτάκια το απολαύσαμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρίνα μου σε εμάς πάλι το αντίθετο, το καρπούζι είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο!
Τα είδα κι εγώ τα μικρά καρπουζάκια και έλεγα να πάρω, μετά σκέφτηκα ότι αυτό για μισή μέρα θα μας έφτανε και πήρα μεγάλο πάλι.
Ηταν γλυκά τα μικρούλια??
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελπινίκη αν σου αρέσει το καρπουζάκι, θα καθιερώσεις το σιρόπι αυτό ως αγαπημένο σου!
Ασε που γίνεται πανεύκολα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιόνη μου, και στις 2 εκδοχές πιστεύω κι εγώ πως θα σου αρέσει!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Παρασκευή μου είναι και ενδιαφέρον και πρωτότυπο και νόστιμο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Sel θα μας τρελάνεις χα χα χαα
Τα καρύδια που τα είδες καλό μου??
Στην πρώτη φωτό είναι σκετο το σιροπάκι, στην δεύτερη φωτό είναι πάνω από γιαουρτάκι!
Αλήθεια δεν συμπαθείς το καρπούζι???
Το σιροπάκι πάντως είναι πανεύκολο να το φτιάξεις, δεν χάνεις να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Σκοτεινούλα ωραια ιδέα πάνω από παγωτό γιαούρτι, συμφωνώ και επαυξάνω!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτιδούλαααα μουυυυ!
Μωρέ ας έμενα Θεσσαλονίκη και θα εύρισκα τρόπο να σου στείλω καθημερινά το ταπεράκι σου!
Καλό κουράγιο Αχτίδα μου και εύχομαι σύντομα στο σπιτάκι σου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβίκα μου, το καρπουζοσιροπάκι είναι μεν δεμένο, αλλά αν μείνει αρκετές μέρες, δεν χαλάει μεν, αλλοιώνεται όμως η γεύση του πιστεύω.
Συνήθως όμως δεν μένει, οι δόσεις που δίνω βγάζουν ένα μπολάκι σιρόπι, όχι καμιά τρελή δηλαδή ποσότητα.
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Peps μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου, ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο σιροπάκι νομίζω!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου ναι, το σιροπάκι θυμίζει έντονα καλοκαίρι!
Και δεν μπορείς να φανταστείς τι όμορφο "καρπουζί" χρώμα έχει!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Elena G,Ελενά μου και μένα το μαραφέτι με παιδεύει τον τελευταίο καιρό και σε κάποια blogs δεν με αφήνει καθόλου να αφήσω σχόλια, μου βγάζει λευκή σελίδα γκκκρρρρ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου πιστεύω το Ραφάκι θα το βρει πολύ παιχνιδιάρικο!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου, με μπόλικα παγάκια, έφτασε το ποτάκι σου!
Φιλιά πολλά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου θα σε μαλώσω που δεν τρως φρούτα, γι αυτό θα σου βάλω μπόλικο σιροπάκι πάνω από το γλυκάκι σου!
Φιλια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαργαριτούλα είδες χρώμα το σιροπάκι??
Ασε που γίνεται πανεύκολα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Κωνσταντίνα μου τι πονεμένη ιστορία αυτά τα γραμμάρια??
Αστα να πάνε!
Ελα να γλυκαθούμε με καρπουζένιο σιροπάκι, να παρηγορηθούμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου, πολύ καλά κάνεις και προτιμάς από τις 2 εκδοχές και τις 2!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Πέλα μου, σιροπιαστά καρπουζοφιλάκια και από μένα!!
Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Εερη μου καλή σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Νέλη μου αυτό έλεγα και πιο πάνω, αυτόν τον καιρό τα καρπούζια που βρίσκω είναι πιο γλυκά από αυτά που εύρισκα το καλοκαίρι.
Οπότε μια χαρά μπορούμε να φτιάξουμε το καρπουζάκι!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μετάι τι φοβερή ιδέα!!!!
Και με τριμμένο πάγο σαν καρπουζογρανίτα, θα είναι φοβερό!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Marilise μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολύ!
Καλό Φθινόπωρο και σε σένα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βαγγελιώ μου έχει ζέστη στην Κρήτη??
Πάντως κι εδώ, αν και δρόσισε λίγο, εξακολουθούμε να ζεσταινόμαστε!
Οπότε μια δροσερή καρπουζάδα είναι ότι πρέπει!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Taelia μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαρούλα μου σου ομολογώ ότι κι εγώ δεν πέτυχα γλυκά καρπούζια το καλοκαίρι, σε αντίθεση με πέρισυ που ότι καρπούζι αγόραζα ήταν γλυκό.
Αυτήν την εποχή όμως κυκλοφορούν αρκετά γλυκά καρπουζάκια!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μάγδα μου, τα παγωτά είναι παντός καιρού χα χα χαα!
Φιλάκια!

Tante Kiki said...

Τί ωραίο το σιρόπι από καρπούζι Ελενά μου!!!! Υπέροχο έγινε, χρώμα εκπληκτικό και γεύση φαντάζομαι εξαιρετική! Γεια στα χέρια σου!

SpIrToKoYto said...

α...άμα πιστεύεις,θα πει πως ποτέ δεν σου μεινε και το τσάκισαν αυθημερόν...
δεν είχα τη παραμικρή αμφιβολία...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...