Friday, 3 February 2017
Ψάρι φιλέτο σε σάλτσα μουστάρδας-μαγιονέζας
Το φαγάκι μας σήμερα δεν έχει καμιά απολύτως ταλαιπωρία στο να το ετοιμάσουμε, μιας και ετοιμάζεται σε μισή μόνο ωρίτσα!
Ψαράκι φιλέτο – όποιο εμείς προτιμάμε – μέσα σε μια νόστιμη σάλτσα με σκορδάκι, μουστάρδα και μαγιονέζα.
Πάμε να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε παρέα με μια νόστιμη σαλάτα.
Χρειαζόμαστε:
2 φιλέτα ψαριού κατεψυγμένα (περίπου 200 γρ. το καθένα)
Για την σάλτσα:
4 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα τεμαχίζουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φιλέτο ψαριού προτιμάμε, πέρκα, βακαλάο ή όποιο άλλο.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Αλάτι βάζουμε προαιρετικά, εγώ προσωπικά δεν βάζω.
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια ψαριού στην σάλτσα, ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Συνοδεύουμε το ψαράκι μας με μια νόστιμη σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.