Monday, 13 March 2017

Μπισκότα αμυγδάλου με κερασάκια


Νόστιμα, χαριτωμένα μπισκοτάκια γεμιστά με κερασάκια και αμύγδαλα.
Εναλλακτικά γεμιστά με πολύχρωμη τρούφα, αν τα πιτσιρίκια μας είναι «δύσκολα» και δεν προτιμάνε τα μυγδαλάκια και τα κερασάκια.
Πάμε να τα ετοιμάσουμε και να τα απολαύσουμε με το αγαπημένο μας ρόφημα!

Τα υλικά μας:
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι λικέρ ή κονιάκ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι γλυκό κουταλιού κεράσι, ψιλοκομμένο χωρίς σιρόπι
2 φλιτζανάκια αμύγδαλα, ψημένα και χοντροαλεσμένα
2 κουταλιές τρούφα χρωματιστή (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε καλά, για 7-8 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το λικέρ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακιά και ελαφρά τριφτή, και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Στο στάδιο αυτό αν θέλουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη από την ζύμη, να της προσθέσουμε 2 κουταλιές χρωματιστή τρούφα και να ετοιμάσουμε μπισκοτάκια για τα πιτσιρίκια μας, που μπορεί να μην προτιμάνε τα αμύγδαλα και τα κερασάκια.
Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε τα κερασάκια και τα αμύγδαλα.
Η ακόμη μπορούμε να προσθέσουμε την τρούφα σε όλη την ζύμη, μαζί με τα αμύγδαλα και τα κερασάκια.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και με κουπ πατ «κόβουμε μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκοτάκια, τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...