Friday 27 November 2009

Μπουγατσίνια

Τα μπουγατσίνια είναι ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι.
Είναι τέλεια για πρωινό με καφέ στο σπίτι. (με τις κολλητές ή τους κολλητούς εννοείται!!!)
Την συνταγή την είχα ξεσηκώσει πριν χρόνια από κάποια πρωινή εκπομπή μαγειρικής, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες!!
Από τότε, όποτε τα φτιάχνω γίνονται ανάρπαστα!!!!!!
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!!
Υλικά για την γέμιση :
2 φύλλα σφολιάτας, νωπή ή κατεψυγμένη
2 κούπες καυτό γάλα και
4 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 κροκάδια αυγών
λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
Πως τα φτιάχνουμε :
Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
του κουτιού και προχωράμε.
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και τις 4 κουταλιές το κρύο γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις 2 κούπες το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (πολύ λίγο όμως, γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο) .
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με την κρέμα το μισόενώ σκεπάζουμε με το άλλο μισό.Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και κάνουμε το ίδιο.
Κόβουμε με το μαχαιράκι της πίτσας λωρίδες πάχους 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά -το πάχος το καθορίζετε εσείς, σύμφωνα με τα γούστα σας-.
Βάζουμε στο ταψί, χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις λωρίδες χωρίς να είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.Καλό είναι να φαγωθούν ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Vasia B.

52 comments:

Rena said...

Τέλεια ιδέα Βάσια και από γεύση φαντάζομαι θα σκίζουν :)

Anonymous said...

Vasia μου φοβερο γλυκακι για τον πρωινο καφε μου, περνω μερικα και φευγω να κανω και καμια δουλεια.
Θα τα φτιαξω σιγουρα, θα αρεσουν και στην Γωγω.
Καλημερουδια,
φιλακια πολλα,
Μετη.

Lila Xagorari said...

Φτιάχνω αλμυρά στριφτά σφολιάτας, αλλά τα γλυκά με τσάκισαν πρωί πρωί!!!

Marios said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΦΕ.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!

marian said...

Γεια σας κοριτσάρες!!!
Σήμερα σας πέρασα και είμαι πρωινή!!!!!!
Φυσικά και είμαι στο σχολείο, αλλά κάθε Παρασκευή έχω (συγγνωμη!!!)ένα ηλίθιο πρόγραμμα (πρώτη ώρα μάθημα και τρεις ώρες κενό!!!!!καλά ακούσατε!!!!!και μετά αλλες δύο ώρες μάθημα) και έτσι τώρα κάθομαι περιμένοντας να έρθει η ώρα μου να μπω στην τάξη μου!!!!!!
Δεν έχω και δουλειά γραφείου (πολύ παράξενο!!!!) και έτσι λέω δεν μπαίνω να δω τι μας κερνάνε σήμερα τα κορίτσια μας!!!!!!
Μπράβο μπράβο με το καφεδάκο που πίνω τώρα ότι πρέπει είναι!!!!
Δεν θα πάρω πολλά μόνο κανα δυο.... τρία!!!!γιατί είπα να κάνω δίαιτα για τα Χριστούγεννα!!!!!(χιχιχι!!!!!μαζί σας πως και δεν έκανα!!!!!!)

φιλάκια πολλά πολλά!!!!!
Υ.Γ. Ελενάκι να πω χρόνια πολλά για το μικρό σου το παλληκάρι!!! Να το χαίρεσαι και ΄καλή επιτυχία σε ότι κάνει!!!!!!!!!!

Επίσης όταν ήμουν μικρό έτρωγα όλο το φαγητό μου .... εκτός από το πρασόρυζο!!!!! Τώρα όμως το τρώω και αυτό!!!!

Και Κάλλια μου δεν το κάνουμε πολύ κόκκινο το πρασόρυζο, ίσα ίσα να πάρει χρώμα και γι΄αυτό βάζουμε και λίγο λεμονάκι,όχι να αυγοκόψουμε!!!(μπλιαχ!!!!!!)
φιλάκια σε όλες !!!!:))

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Με κολάσατε πάλι....
θα χαλάσω τη γραμμή μου
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

eleni said...

Ax και πάλι αχ,Βάσια!Θα είναι τέλεια και τραγανά!Για να τα φτιάξω πρέπει να παραγγείλω σφολιάτα,τέτοιες πολυτέλειες σπανίζουν εδώ.
Φιλιά!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

παίρνω ένα-δυο για το απογευματινό μου καφεδάκι, γεια στα χέρια σου

ΜΕΤΗ said...

Μαρακι πως με βρισκεις? Το εφτιαξα ελπιζω.
Φιλακια.

MOLEMOU said...

AN KAI PERASANE 4 ORES APO TOTE POU TA EKANES ,EMENA MOU ARESOUNE AKOMA,FISIKA ELPIZO THN ALLH FORA NA TA PROLABO ZESTA.KALHSPERA.

Μαριλένα said...

πολύ πολύ νόστιμα φαινονται!
το κακο με μενα, ειναι πως, αν και γενικά τα καταφέρνω θαυμάσια (είπε η μετριοφρων) σε ολα αυτά τα ατομικά ομως, μου ξεχειλιζει η γεμιση και γινεται ..αστα να πανε!

να το κανω μαλλον σε μια μεγαλουτσικη μορφή, ε;


καλά να περνάτε!

Maria B. said...

Vasaki μου, τι μου κάνεις τώρα? τι μου κάνεις τώρα ? όπως έχεις ήδη καταλάβει θα τα φτιάξω αύριο, και επειδή θα έρθεις για καφεδάκι θα μου πεις και αν τα πέτυχα !!! χιχιχι!!
ΤΕΛΕΙΑ ειναι τα χιονισμένα σφολιατάκια σου !!!!!

φιλια πολλά - πολλά



Μετουλα σε βρίσκω σουπερ - σουπερ !!!! αστεράκι μου εσύ!!!
τώρα δεν θα σου βγαίνεις σαν ανωνυμη, είσαι επώνυμη χαχαχααχα το έκανα και ποιηματάκι !!!

elen said...

Μμμμ τρέλα φαίνονται!!! και πανεύκολα!! θα δοκιμαστούν. Υπέροχη η συνταγή σου Vasia γεια στα χεράκια σου!!!!!

Vasia b. said...

Ρένα μου δεν προλαβαίνω να τα βγάλω απο το φούρνο και τα τσακίζουν!!!!Τι να σου πω!!!!!

Vasia b. said...

Μετάκι μου μπορεί να μη έχουν σοκολάτα αλλά και οι δικοί μου που είναι φαν της σοκολάτας αυτά τα τιμούν δεόντος!!!Σίγουρα θα αρέσουν και της Γωγούλας!!
Πολλά φιλιά!!!!!

Amali said...

Βάσια, τέλεια φαίνονται!!!!
εγώ παίρνω το δικό μου και το φιλάω να το δώσω της Έλενας μας, που αγωνιά αν θα προλάβει κανένα!!!
Πάντως μάλλον θα τα κάνω τυρομπουγατσάκια και όχι κρεμομπουγατσάκια... Την άχνη και την κανέλλα μάλλον θα την κρατήσω (είμαι λίγο περίεργη με τις γεύσεις ξέρω...)

πολλά φιλιά
καλό ΣΚ

Vasia b. said...

Λίλα μου και αλμυρά είναι άπαιχτα και τα φτιάχνω και γω!!
Αλλά και τα γλυκά είναι άλλο πράγμα!!Για εκείνες τις έρημες τις υπογλυκαιμίες!!!χαχα!!

Amali said...

Αααα ναι και μία τελευταία παρατήρηση: Μ'αρέσει που λες καλό είναι να φαγωθούν ζεστά, δηλαδή σε εσας περισσεύουν;;;;;; όχι για να ξέρω!!!!!!

και πάλι πολλά φιλιά

Vasia b. said...

Marian μου να πάρεις και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλεις!
Την δίαιτα θα την αρχίσουμε όλες μαζί προς την σαρακοστή!!!!χαχα!!
Πολλά φιλιά!!!

Vasia b. said...

ΦΙΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ κάνε μας παρέα τώρα στους πειρασμούς και θα προσέξουμε μετάααααααααα τις γιορτές!!!χαχα!!Άλλωστε τα μπουγατσίνια είναι σχετικά ελαφρύ γλυκάκι!!!

Vasia b. said...

Eleni μου είναι πράγματι τραγανά και πολύ νόστιμα!Ότι πρέπει για τον πρωινό καφέ τώρα το χειμώνα!!
Αν τα καταφέρεις να βρείς σφολιάτα να τα φτιάξεις!!
Πολλά φιλιά!!!

Vasia b. said...

Γαστεροπλήξ να πάρεις όσα θές!!
Οσα και να πάρεις σίγουρα θα θές κι άλλα!!!Είναι τόσο ελαφριά που δεν καταλαβαίνεις για πότε τελειώνουν !!

Vasia b. said...

Molenou ζεστά είναι το κάτι άλλο αλλά και αν μείνουν κάποιες ώρες, τα βάζεις για λίγο στο αερόθερμο και ξαναγίνονται τέλεια !!
Οπότε θα τα ευχαριστηθείς όπως και νάναι!!χαχα!!
Καλό βράδυ!!!

Vasia b. said...

Μαριλένα μου αν κάνεις την δόση όπως ακριβώς αναφέρω και την μοιράσεις στην μέση, αποκλείεται να σου πέσει πολύ και να ξεχειλίσει!!
Εγω λέω να μην το φοβηθείς και να τα φτιάξεις ατομικά!!

Vasia b. said...

Μαράκιμου ανυπομονώ να έρθει το αύριο για να πιούμε μαζί καφεδάκι!!
"και ότι άλλο προκύψει" απο φαγητό εννοώ!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχιχι!!!
Πολλά φιλιά!!!

Vasia b. said...

Elen μου σ΄ευχαριστώ !!
Όντως είναι πανεύκολα!!
Όσο εύκολα γίνονται τόσο πιο εύκολα τρώγονται!!!!

Vasia b. said...

Αμαλίτσα μου δεν σου αρέσει η ζάχαρη και η κανέλλα??
Μπορείς να τα κάνεις με σιρόπι γίνονται επίσης πολύ όμορφα!!
Πάντως και τυρομπουγατσίνια να τα κάνεις ωραία θα γίνουν!!
------/////------
Περισσεύουν??? Τι λόγια είναι αυτά για ποιούς μας πέρασες???Για τίποτα ανορεξικούς!!!χαχαχαχα!!
Ετσι το ανέφερα μην τύχει και περισσέψει σε κανέναν!!!!!!!!
Πολλά φιλιά και καλό σ/κ

Vasia b. said...

Μάριε σ' ευχαριστούμε!!
Καλό σ/κ και σε σένα!!

Amali said...

καλέ όχι δεν εννοούσα αυτό!!!!
Στα τυρομπουγατσίνια εννοούσα να ρίξω από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλλα!!!!!!

Maria B. said...

Ωπ! σε τσάκωσα !!! τι εννοείς ''με σιρόπι'' δηλαδή σιροπιάζεις το φύλλο?? για λέγε !!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αααααα, τα κατάφερα επιτέλους, από το πρωί δεν μπορώ να γράψω στα σχόλια .... βρωμοblogger που με βασανίζεις:PPP
Βάσια κατέφτασα με το πιατάκι μου για να σερβιριστώ ότι περίσσεψε και με διάφορες ερωτήσεις, μιας και μου έκαναν μεγάλο κλικ τα μπουγατσίνια και θέλω να τα φτιάξω.
Αυτό που βλέπω στην τρίτη φωτό είναι το ένα φύλλο σφολιάτας??
Επίσης, όταν τα κόβεις σε λωρίδες, δεν χύνεται η γέμιση??
Εχουν κάποιο ιδιαίτερο κολπάκι??
Θα τα φτιάξω κι εγώ αύριο, μας ξεσήκωσες με τα μπουγατσίνια σου!!
Φιλιά!

THANASIS MAKEDONAS said...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΥΡΑ ΕΦΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Νίκη said...

...μπουγατσίνια τρέλα... κρατήστε μου ενα....

Vasia b. said...

Μαριώ μου μπορούμε να φτιάξουμε ξεχωριστά το σιροπάκι μας (2 κουπ.ζάχαρη,2 κουπ΄.νερό,1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι) και όταν τα βγάλουμε απο το φούρνο να τα περιχύσουμε.
Γίνονται επίσης πολύ όμορφα!!!
Εγω πάντως τα προτιμώ με ζάχαρη-κανέλλα,είναι πιο ελαφριά!!!
Φιλάκια!!

Vasia b. said...

Έλενα μου, αυτό που βλέπεις στην τρίτη φωτο είναι το ένα φύλλο σφολιάτας διπλωμένο και χαραγμένο!
Η γέμιση είναι μέσα και δεν ξεχειλίζει γιατί είναι αφενός αρκετά πηκτή και αφεταίρου η δοση που θα φτιάξεις αν την μοιράσεις στη μέση φτάνει ισα ισα ν'απλωθει σε λεπτη στρώση στο κάθε φύλλο.
Έτσι δεν πρόκειται να σου βγεί απ'έξω!
Ότι άλλο θέλεις στην διάθεση σου
Πολλά φιλιά!!

Vasia b. said...

Καλησπέρα Θανάση,όταν λασκάρει η κυρία Έφη απο τις δουλειές εδώ θα είναι η συνταγή, να τα φτιάξει να τα ευχαριστηθείται.
Καλό βράδυ!!!!και καλό σαββατοκύριακο!!

Vasia b. said...

Νίκη μου στο τσάκ πρόλαβες να κεραστείς!!
Καλό βράδυ και καλό σ/κ!!!

thumbelina said...

Τι υπέροχο γλυκό, το κάνω το Σ/ΚΟ
όπωσδήποτε!
φιλιά, καλό βράδυ

ΜΕΤΗ said...

Vasia μου μ΄επιασες , σκεφτομουν στην κρεμα να βαλω λιγο σοκολατα και να τα κανω σοκολατομπουγατσακια
αλλα δεν το ειπα , στο μυαλο μου εισαι.

Τι θα κανετε πουλακια μου με την Μαρια το Σ/Κ ?
Οργιο μαγειρεματος προβλεπω.
Αχ τυχερε Φωτη και Γιαννη παλι θα ξεσκιστουν στο φαγητο .
Φιλακια πολλα
Καληνυχτα.

Ελευθερία said...

πολυ καλη η μπουγατσα, ακομη καλυτερη η ιδεα του... στριψιματος και σερβιρισματος. ευγε!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΕ ΧΕ!!!!ΕΧΩ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΩ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΦΤΙΑΞΕΙ.ΤΕΛΕΙΑ!!!!!ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

mia maria said...

Πάρα πολύ ομορφο και σε εμφάνιση και σε γεύση φαντάζομαι! Φαίνεται και εύκολο, θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Vasia b. said...

Thumbelina να το κάνεις γιατί είναι και πολύ εύκολο!!
Καλό σ/κ!!

Vasia b. said...

Μετάκι μου έγινες μπλογκοφατσούλα και συ βλέπω!!!
Που'σαι κυρ-Βασίλη να μας τα χώσεις!!χαχα!!
Πάρε το Γωγουλίνι και έλα για καφέ!!"κι ότι άλλο προκύψει"!!!
Φιλιάααααα!!!

Vasia b. said...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου !!
Καλό σ/κ!!!

Vasia b. said...

Skroutzako μου να προσπαθήσεις να τα φτιάξεις μόνος σου δεν θα σου το πω γιατι ξέρω απο τ'αγόρια μου
πόσο δύσκολο είναι!!
Ας είναι καλά η μανούλα λοιπόν !!
Καλό σ/κ να έχεις!!!!!!

Vasia b. said...

Big mama είναι ίσως απο τα πιο εύκολα που έχεις φτιάξει!!
Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις!!
Καλό σ/κ!!

Vasia b. said...

Αμαλία μου άργησα αλλά το κατάλαβα!!
Τι να σου πω βρε παιδί μου,περι ορέξεως.......!!
Κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί οι πιο περιζήτητες συνταγές!!!!!

kiki said...

Στη μπουγατσα δε λέμε ΠΟΤΕ όχι!

Unknown said...

τα έχω φτιάξει μεχρι στιγμής 2 φορές και δεν μου αφησαν καμμια φορά τίποτα για να φωτογραφήσω και να κάνω Update στην συνταγή.

είναι απλά Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!!
οι δε αναλογίες είναι ολοσωστες !!
και το κυριώτερο δεν τρέχει έξω η κρέμα, ουτε σταγόνα δεν βγήκε έξω !!!

Αντε να δω την επόμενη φορά που θα είναι σίγουρα πολύ συντομα, θα προλάβω να τα τραβήξω φωτο ???

φιλια

Vasia b. said...

Ρένα πολύ χαίρομαι που τα έφτιαξες και σας άρεσαν τόσο πολύ!!
Το καλό είναι ότι γίνονται γρήγορα και μπορείς να τα φτιάξεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις!!!
Όσο για τις φώτο δύσκολο το βλέπω άν κρίνω απο τους δικούς μου να προλάβεις!!!χαχα!!
Πολλά φιλιά!!!

Anonymous said...

Μολις έφτιαξα την συνταγη κατα γράμμα ηταν η πρωτη φορα που χρησιμοποιησα σφολιάτα στην ζωη μου και οφειλω να πω οτι βγήκαν ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!ευχαριστώ πολυ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...