Saturday 21 November 2009

Tips για πιο εύκολα μαγειρέματα Νο 2

Η Μέτη μας στέλνει κι άλλα tips, που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη στην κουζίνα και βοηθούν τα μαγειρέματά μας!!!
Κι επειδή η Μέτη μας έχει ετοιμάσει πλούσιο υλικό, δημιουργήσαμε μια ακόμη κατηγορία, τα Κουζινο-μυστικά.
Πάμε να δούμε λοιπόν το ... part two, των κουζινο-μυστικών!

-Τα κρεατικά ψήνονται καλύτερα και είναι πιο νόστιμα αν τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο και είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

-Τι να κάνουμε με το ψωμί που μας περίσσεψε και έχει μπαγιατέψει; Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τυλίγετε το ψωμί σε λαδόκολλα και το ραντίζετε με νερό. Το βάζετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. 'Όταν το βγάλετε έχετε ψωμί φρέσκο και τραγανό

-Όταν τηγανίζουμε σνίτσελ δεν πρέπει η φρυγανιά να είναι παλιά γιατί το σνίτσελ θα πάρει άσχημη γεύση, επίσης πρέπει να τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά.

-Για να γίνει ένα λεμόνι πιο ζουμερό πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντας το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1' σε φούρνο μικροκυμάτων η για να βγάλει το λεμόνι όλο το χυμό του, πριν το στύψετε βυθίστε το σε ζεστό νερό

-Τα λαχανικά που βγάζεται από την κατάψυξη (μαϊντανό – άνηθο – κρεμμύδια – καρότα κλπ) , ρίξτε τα κατευθείαν στην κατσαρόλα χωρίς να αποψυχθούν και νερουλιάσουν.

-Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό τις πατάτες που πήρατε, βάλτε ένα μήλο μέσα στη σακούλα με τις πατάτες.

-Επίσης όταν καθαρίσουμε και κόψουμε τις πατάτες αν δεν τις χρησιμοποιήσουμε αμέσως για να μην μαυρίσουν τις βάζουμε σε νερό με αλάτι και λίγο λεμόνι.

-Όταν τηγανίζουμε δεν αφήνουμε το λάδι ποτέ χωρίς περιεχόμενο γιατί το λάδι καίγεται και παίρνει άσχημη γεύση

-Το ψωμί διατηρείται περισσότερο καιρό φρέσκο αν στην ψωμιέρα βάλουμε ένα κλωνάρι σέλινο ‘η μια πατάτα πλυμένη και στέγνη

-Ρίξτε στα μανιτάρια που μαγειρεύετε αντί για κρασί μπύρα , θα πάρουν υπέροχη γεύση.

-Δημιουργήστε εύκολα ξύσμα σοκολάτας χρησιμοποιώντας το ειδικό "ξυστρί" ξεφλουδίσματος λαχανικών

-Για να μην πιτσιλίζουν τα λουκάνικα στο τηγάνισμα και για να γίνουν πιο ελαφρά , πριν τα τηγανίσουμε τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

-Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

-Για να διατηρηθούν πολύ καιρό τα κουλουράκια σας τραγανά, διατηρήστε τα σε βάζο με δύο κομματάκια ζάχαρη, η ζάχαρη απορροφά την υγρασία .
Μέτη

22 comments:

Μαριλένα said...

Mέτη, τρελλαίνομαι για τέτοιου είδους μυστικά!
(τα αλλα, με αφήνουν παγερά αδιάφορη, χαχχ)

μπράβο, χίλια μπράβο
και με γεια κόρες την καινουρια κατηγορία!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Ξανθή said...

Μέτη αυτό με το ψωμί και την πατάτα πολύ μου άρεσε μιας και ζυμώνω δικό μου ψωμί.
Σε ευχαριστούμε!!

thumbelina said...

Κορίτσια μου αρέσουν πολύ πολύ, ειδικά αυτό με το ψωμί και τα κουλουράκια είναι σωτήριο!!!!

έφτιαξα την μπασμπούσα και ήταν τέλεια, άρεσε σ' όλους!!!

φιλάκια πολλά!!!:)

Anonymous said...

Μαριλενα μερικες φορες αυτα τα τιπς μας σωζουν απο αναποδιες στην κουζινα πραγματικα. Αφου σου αρεσουν εχουμε πολλα ακομα.
Καλη σου μερα.
Μετη.

Anonymous said...

Καλο σαββατοκυριακο και σε σενα skroutzako, καλημερα.
Μετη.

Anonymous said...

Ξανθη κανε το κολπο με την πατατα και θα δεις, δουλευει.
Καλημερα.
Μετη.

Μαριλένα said...

Mέτη, ειδικά αυτό με τα μανιτάρια;
απλά, ρισπέκτ!!
:))

την καλημέρα μου

Anonymous said...

thumbelina ειναι πολλα τα υλικα στην κουζινα μας που τραβουν, κατα ενα περιεργο ,τροπο την υγρασια και τις μυρωδιες και πραγματικα μας σωζουν.
Καλημερα ,φιλια.
Μετη.

Anonymous said...

Μαριλενα τα μανιταρια περνουν θεικη γευση με μπυρα τους παει πολυ περισσοτερο απο το κρασι, εγω απο τοτε που το εμαθα σβηνω πολλα φαγητα με μπυρα και αν δεν εχω κρασι πολλες φορες βαζω ουισκι η κονιακ, τα φαγητα περνουν μια πιο ιδιετερη γευση.
καλημερα φιλια.
Μετη.

Vasia b. said...

Μετάκι μου όσα πιο πολλά μυστικά μας πεις τόσο πιο εύκολη θα μας κάνεις την ζωή!!!!!
Νάσαι καλά κούκλα μου!!!!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα από αύριο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Phivos Nicolaides said...

Αυτό με τα κομματάκια ζάχαρη, πουη απορροφά την υγρασία είναι ενδιαφέρον. Τελικά οι "Συνταγές Καρδιάς" πάνε να εξελιχθούν σε "Συνταγές Μυστικών"! :)

ΕΛΕΝΑ said...

Μέτη πες τα μας όλα τα μυστικά, μην μας κρύψεις τίποτα;-)

Μαριλενάκι μου σε ευχαριστούμε, πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτή τη κατηγορία, ας είναι καλά η Μέτη:)

Φοίβο αυτό με την ζάχαρη μου έκανε κλικ κι εμένα!
Ηταν να μην ξεκινήσουμε να σας ... βγάζουμε τα μυστικά μας στη φόρα, τώρα ποιος μας σταματάει:P

Φιλιά σε όλους, καλή βδομάδα να χουμε από αύριο!

Unknown said...

For a long time I didn't know that you get more juice for oranges or lemons when they are not cold, at room temperature! It's true.

Also my favorite tip right now is to clean pomegranates in a bowl of water. All the fruit sinks to the bottom and the yellow pith stays at the top. It's fast and stops you getting juices squirting everywhere.

Anonymous said...

Vasia μου φιλακια πολλα και απο μενα.
Μετη.

Anonymous said...

Phivo ολες οι συνταγες εχουν τα μυστικα τους και τωρα που τα μαθαμε δεν θα σας κρυψουμε τιποτα.
Καλο βραδυ.
Μετη.

Maria Tzirita said...

Χρησιμότατες οι συμβουλές της Μέτης και η καινούργια στήλη καταπληκτική ιδέα! Χαιρετώ τις φιλενάδες μου κι εύχομαι καλή βδομάδα με την αγάπη μου!

Asteri (Maria) said...

Πολύ χρήσιμα tips. Μπράβο :))

Anonymous said...

Μου αρέσει πολύ η καινούργια κατηγορία. Αυτά τα μικρά μυστικά κάνουν τη ζωή μας στην κουζίνα ποιο εύκολη.
Ευχαριστούμε πολύ Μέτη και περιμένουμε και καινούρια μυστικά.
Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες.
Κάλλια.

Δημιουργία said...

Γεια σας κοριτσια, ωραια τα tips μας διευκολυνουν τη ζωη στην κουζινα.Καλη εβδομαδα να εχετε.

Maria B. said...

Γεια σου φιλεναδίτσα μου με τα ωραία σου !!!! μερικά απο αυτά δεν τα ήξερα καθόλου και οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασαν. Κάνω εκτύπωση και το κολλάω στο ψυγείο, αλλιώς δεν προκειται να τα θυμάμαι !!!

καλή σας μέρα !!!

Νίκη said...

Αχ τι καλα σε λίγες μέρες εχουμε και εμεις γενέθλια... να τα εκατοστήσετε πάντα νοστιμες ιδέες και συνταγες να γεμίζουν τις σελίδες σας... Χρόνια πολλα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...