H φίλη μας η Μέτη, αφού περιηγήθηκε αρκετές μέρες στο διαδίκτυο, μάζεψε διάφορα tips, που κάνουν την ζωή μας στην κουζίνα ευκολότερη, και τα μοιράζεται μαζί μας.
Τόσα πολλά, που δεν χωράνε σε μιαν ανάρτηση, γι αυτό θα ακολουθήσει κι άλλη.
Πάμε να τα δούμε!!
Για να μην μαυρίσουν τα κρεμμύδια πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
Όταν φτιάχνουμε ψωμί σπιτικό για να γίνει τραγανή η κόρα αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αβγού λίγο χτυπημένο.
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Αν το κρέας που βράζουμε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο αφράτα αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγο ξύδι και αν αφήσουμε το μίγμα να πέσει 2-3 φορές από κάποιο ύψος .
Για ρύζι σπυρωτό προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
Αν δεν κάνει να τρώμε αλάτι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε στα φαγητά με ένα μίγμα από διάφορα μπαχαρικά όπως πάπρικα , μουστάρδα , σκόρδο & κρεμμύδι σε σκόνη, πιπέρι κλπ.
Για να μην βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ πριν τις ρίξετε μέσα αφήστε τες να φουσκώσουν σε χυμό πορτοκάλι και μετά πασπαλίστε τες με αλεύρι.
Βάλτε μια πατάτα η μια πιπεριά η λίγο κεφαλοτύρι στην κοιλιά του κοτόπουλου την ώρα που το ψήνετε , θα απορροφηθεί η μυρωδιά του και θα γίνει πιο νόστιμο.
Τα αρωματικά χόρτα και τα μπαχαρικά τα ρίχνουμε πάντα στο τέλος του μαγειρέματος για να μην αλλοιωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους εκτός από το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.
Όταν ψήνουμε φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων , αλατίζουμε το φαγητό πάντα στο τέλος .
Όταν βράζουμε λάχανο για να μην μυρίζει η κουζίνα μας ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο ξύδι και ένα καρύδι η ένα κλωναράκι σέλινο.
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
Για αφράτη ομελέτα όταν χτυπάμε τα αβγά προσθέτουμε λίγη σόδα από κουτάκι.
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Μπορώ να προσθέσω και μερικά ακόμα tips;
1. Αν μας πέσει λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό ρίχνουμε μια πατάτα μέσα να βράσει μαζί με το φαγητό μας. Τραβάει το παραπανίσιο αλάτι.
2.Στην κοιλιά το κοτόπουλου μπορεί να μπει κι ενα κρεμμύδι καθαρισμένο. Απομακρύνει επίσης την βαριά μυρωδιά.
3. Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, το αλάτι το προσθέτουμε πάντα προς το τέλος. Αλλιώς το κρέας μας παραμένει σκληρό.
4. Για ένα αφράτο αυγολέμονο, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νεράκι πριν χτυπήσουμε το ασπράδι.
5. Όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια αν βγάλουμε τη γλώσσα μας έξω από το στόμα μας, δεν δακρύζουν τα μάτια μας. Λειτουργεί το ίδιο καλά με το ν' ανοίξουμε τη βρύση όταν τα καθαρίζουμε.
6.Για να πήξουμε μια σάλτσα ή μια σούπα και δεν έχουμε κορν φλάουρ, μια καλή λύση είναι μια κουταλιά σκόνη έτοιμου πουρέ. Δεν σβολιάζει όπως το αλεύρι.
7. Τρίβοντας τα χέρια μας με ξύδι πριν και μετά το καθάρισμα των κρεμμυδιών αποφεύγουμε την δυσάρεστη μυρωδιά που μένει στα χέρια μας.
8.Μουσκέψτε το καλαμπόκι για 10 λεπτά σε νερό και βάλτε το στην κατσαρόλα αφού το στραγγίσετε καλά. Ο ατμός βοηθάει στο σκάσιμο του καλαμποκιού.
Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!
Πολύ-πολύ χρήσιμες συμβουλές, άλλες γνωστές κι άλλες όχι, κάνουν τη ζωή μας στην κουζίνα ευκολότερη και πιο ευχάριστη!
Καλημέραααα!
χρήσιμααα :))
Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια! Ευχαριστούμε για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές!
Θησαυροί είστε!
Καλή Κυριακή κορίτσια. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές και οι πιο πολλές άγνωστες. Να μην ήξερα πριν αυτό για την φέτα; Να είστε καλά και σεις και η Μέτη.
Πολλά κοχυλένια φιλάκια!
Το κείμενο τυπώνεται άμεσα!
Να μερικά τιπς που πρέπει να ξέρουμε όλοι!
Τα ευχαριστώ μας στην Μπέτυ!!!
:))))))))))))))))))))))))))))
Καλησπέρα κορίτσια!!!
Πράγματι πολύ χρήσιμες συμβουλές!!
Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!
Κορίτσια μας σώζετε, πραγματικά πολύτιμες οι συμβουλές σας, μερικλές τις ήξερα αλλά δεν τις θυμόμουν, να είστε καλά!
φιλιά, καλό βράδυ, περιμένω ανυπόμονα το Νο 2
Ενδειξη ζωής, ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου!! εαν εχεις και αλλες θα σε παρακαλούσαμε να μας τις αναφέρεις για να τις μάθουμε όλοι!!! αυτό που με εκανε και γέλασα πολύ είναι το νουμερο 5,
το οποίο βέβαια είναι εφικτό όταν εχεις να καθαρίσεις ένα - δύο κρέμμύδια. Οταν καθαρίζω για στιφάδο που είναι περίπου 3 κιλά και θέλω 2-3 ώρες, με φαντάζεσαι να εχω 3 ώρες την γλώσσα έξω ????
χιχιχιχιιχιχι !!!
Ευχαριστούμε Μετάκι μου για το πόστ !! παρα μα πάρα πολύ χρήσιμο !!!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΤΑ ΤΙΠΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ , ΒΡΗΚΑ ΛΙΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ.
ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (ΜΑΣΚΕΣ , ΠΙΛΙΝΓΚ ΚΛΠ)
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕΤΗ.
Mέτη σε ευχαριστούμε πολύ, χρησιμότατα τα tips που μας δίνεις!!
Ευχαριστούμε επίσης και την Ενδειξη ζωής για τα εξ ίσου χρήσιμα tips.
Τελικά το μαγείρεμα έχει ένα σωρό κόλπα και μυστικά, σύντομα θα αναρτήσουμε κι άλλα, όλο και κάποιες θα βοηθηθούμε πιστεύω!
Καλή βδομάδα να έχουμε!
μπορεί να μην προλάβαινω να σας γράψω την καλημέρα μου κάθε μέρα, όμως είμαι εδώ, σας παρακολουθώ και ενίοτε σας...γεύομαι!!!!!!
φιλιά σε όλους!!!!
Post a Comment