Monday 5 September 2011

Παγωτό με μπισκότα

Εφέτος οι διακοπές μας έγιναν στην Πελοπόννησο.
Τις περισσότερες μέρες από αυτές τις περάσαμε στον πολυαγαπημένο μας νομό Λακωνίας.
Κάποιο απόγευμα πήγαμε επίσκεψη στην ξαδέλφη μας την Μίνα, που ήταν για διακοπές στο χωριό τους, στα Νιάτα Λακωνίας.
Μας πρόσφερε λοιπόν εκτός των άλλων και το παγωτάκι που βλέπετε στην φωτογραφία.
Ήταν πεντανόστιμο και πολύ πολύ .... τεμπέλικο στην εκτέλεση .
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν να το φωτογραφήσω, η δεύτερη να το απολαύσω και η τρίτη , τι άλλο από το να ρωτήσω πως το έφτιαξε !!!!!
Πάμε να δούμε τι θέλουμε:

Υλικά για 20 σαντουιτσάκια παγωτού
40 μπισκότα πτι μπέρ (το κουτί έχει 32 κομμάτια) + μερικά ακόμη για γαρνίρισμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ - 410 γρ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο – 400 γρ.
1 φακελλάκι Garni ζαχαροπλαστικής – 110 γρ.
Προαιρετικά : ξύσμα από κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς, κόντιτα , γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Τι κάνουμε??
Α πα ! πα ! πολύ δύσκολο !!!
Βάζουμε όλα τα γάλατα και το garni στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξουν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν την σαντιγί.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε αυτά που αναφέρουμε στα προαιρετικά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάνε σε όλο το παγωτό ομοιόμορφα.
Στρώνουμε σ’ ένα πλαστικό μπολ 20 μπισκότα με την καλή τους όψη στον πάτο του μπολ.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά το παγωτό.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 μπισκότα με την καλή τους μεριά προς τα επάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Κλείνουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Πριν παγώσει τελείως το βγάζουμε και το χαράζουμε μέχρι κάτω ανάμεσα στα χωρίσματα των μπισκότων
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιατάκι με κουταλάκι.
Είναι άπαιχτο !!
Καλή σας εβδομάδα!

34 comments:

mari beika said...

Δροσιστικό πρωί πρωί Μαρία!!
Καλή βδομάδα

katerina said...

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΑΠΑΙΧΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΦΙΛΙΑ.

Elpiniki said...

Οντως ειναι πολύ καλο και ευκολο και φαινεται και πολύ πολύ νοστημο!
Καλημερα!

mia maria said...

Πολύ ωραίο και πραγματικά εύκολο!
Καλή εβδομάδα!

ΝΑΣΙΑ Σ. said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΘΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Η ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ;;;;;ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Unknown said...

Γεια σας κορίτσια μου...Καλώς σας βρήκα ξανά...Μου λείψατε πολύ...Τι ωραίο παγωτάκι είναι αυτό Μαράκι μου? Εύχομαι Καλό Φθινόπωρο με υγεία πάντα!!!!!

Lila Xagorari said...

Θέλω παγωτάκιιιιιιιι!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδααααα!!!!

Anonymous said...

Καλη και γλυκια εβδομαδα Μαρια.Με το garni ειναι το μονο παγωτο που φτιαχνω για τον λογο οτι δεν θελει χτυπημα αλλη φορα.Ετσι δεν το εχω φτιαξει θα το δοκιμασω.Ποπη

Giorgos Varvakis said...

Καλημέρα Μαράκι!!!!
Καλώς ορίσατε -με στα γνωστά λημέρια!!
Έτσι είναι Καλοκαιράκι!! Πέρα από μπάνια, εκδρομές, παρέες και πανσέληνους, σου αφήνει γεύσεις στο μυαλό, που σου κρατούν συντροφιά για πολύ καιρό :)
Σπουδαίο, δροσιστικό και πανεύκολο το παγωτάκι!!!
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου
Φιλιά πολλά!!!!!

Maria Tzirita said...

Νομίζω πως θα μπορούσα να το φτιάξω με μπισκότα χωρίς ζάχαρη (ναι, υπάρχουν κι απ'αυτά) και παγωτό 0%! Βλέπεις, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και για όσους δεν επιτρέπεται η ζάχαρη! Φιλιά Μαράκι μου, καλό μας φθινόπωρο!

Effie's Sweet Home Designs said...

ΕΛΕΝΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ! ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΜΜΜΜ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ.

Thalassenia said...

Στα παγωτά δεν λέμε όχι, με ή χωρίς μπισκότα:-)))

Φιλιά θαλασσένια.

Μarion, said...

Πολύ ωραίο παγωτό και εύκολο.
Καλώς ήρθες και του χρόνου με υγεία :)

Δημιουργία said...

Απ'ο,τι διαβαζω οσο ευκολα φτιαχνεται αλλο τοσο ευκολα, και πιο γρηγορα, τρωγεται.Καλο Φθινοπωρο να εχεις.

manousina said...

Πανεύκολο και σίγουρα νόστιμο παγωτάκι!!!!
τα φιλιά μου

Tante Kiki said...

Πολύ ωραίο το παγωτο-σαντουιτσάκι σου Μαρία μου!!! Εύκολο και δροσιστικό!!

Μαίρη (Ginger) said...

Βοήθεια παρακαλώ! Μπορείς να μου εξηγήσεις το προιόν Garni γιατί δεν ζω στην Ελλάδα και θέλω να βρω το αντίστοιχο στην τοπική αγορά? Ευχαριστώ πολύ!

KANTHAR0S said...

Ευχαριστώ.

Helen Gr said...

Μαράκι πολύ νόστιμο το παγωτάκι σου, ελκυστικό και νόστιμο. Κομματάκι, παρακαλώ, έτσι για δοκιμή!!! Φιίά.

Un par de neuronas... said...

Τα παιδάκια μου τρελαθήκανε!!!!
Σήμερα το φάγαμε. Φιλιά πολλά και ευχαριστώ.

Rena said...

Απαιχτο δεν θα πει τίποτα!!!!
Καλό βράδυ!

Betty's Cuisine said...

Αχ βρε Μαράκι τι μας κάνεις πρωί-πρωί με τους πειρασμούς σου...! Σούπερ φαίνεται!
Φιλιά.

SpIrToKoYto said...

κακούργααααααααααα...
με κάνεις να ντυθώ και να πάω ΣΜ για γκαρνί....
ζζζμουυυτςςς πολλά πολλά...-:))

Zeta Mp said...

Τι όμορφο και νόστιμο φαίνεται!! Λατρεύω το παγωτό και σίγουρα θα δοκιμάσω να το φτιάξω!! ευχαριστούμε για την μια ακόμη τέλεια συνταγή σου!! Φιλιά!!!

mara said...

Κλασσική η δοσολογία για το παγωτό.Την διαφορά την κάνουν πάντα οι προσθήκες που κάνουμε και η ευρηματικότητα στο να σερβίρουμε το παγωτό μας με περίτεχνο τρόπο.
Την δροσιά του να έχουμε!

Vita said...

Τι λιχουδιά πάλι Μαράκι είναι αυτή; Με εισενέγκεις εις πειρασμόν :-)

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Κορίτσια μόλις επέστρεψα από Λευκάδα και το χρειαζόμουν το γλυκάκι σας, για να νοιώσω καλύτερα μιας και τελείωσαν οι πολλές διακοπές!

Mania said...

Τι ωραίο παγωτάκι!! Μου θυμίζει την μητέρα μου που χρησιμοποιούσε πολύ τακτικά τα συγκεκριμένα μπισκότα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλενάδα άπαιχτο το τραταμέντο τηε ξαδελφούλας, την ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή και σπεύδουμε να προμηθευτούμε τα υλικά για να το φτιάξουμε κι εμείς!
Σιγά μην μας ξεφύγει!

Maria B. said...

καλημέρα παιδιά !! έλειπα αυτές τις μέρες γιαυτό με χάσατε, μίνι διακοπές με διάφορες γραφιοκρατικες δουλειές στο εξοχικό !!!

χαίρομαι που σας αρεσε το παγωτάκι είναι παρα πολύ νόστιμο, δεν κρυσταλλιάζει καθόλου - το βοηθάει το γκαρνι - και είναι ότι πρέπει για τα παιδιά !!!

φιλια πολλά πολλά και καλοφάγωτο σε όσους το φτιάξουν!

Maria B. said...

Ginger, δεν ξέρω πως θα είναι το μείγμα του γκαρνι εκεί που μένεις, σ'εμας είναι σκόνη ασπρη που όταν την χτυπήσεις με γαλα γίνεται σαντιγύ και δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη.

Μήπως εαν μας πείς σε πιο κράτος μένεις να μπορεί καποιος να σε βοηθήσει περισσότερο.

Μπορείς όμως φτιαξεις το κλασσικό σπιτικό παγωτό με γάλα εβαπορε-γαλα ζαχαρούχο και σαντυγί και να το βάλεις αναμεσα απο μπισκότα, θεωρώ ότι δεν θα έχει καμμια διαφορά!!!

για οποιαδήποτε προσθετη βοήθεια, θα βρισκόμαστε εδω τριγύρω οποτε περιμένουμε νεότερα σου !!!!


φιλια πολλά πολλά gingeraki !!!

Maria B. said...

Νάσια, δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που περιγράφεις. Γιαυτό αναφέρω ότι είναι πολύ εύκολο + τεμπέλικο. Χτυπάς τα γάλατα με το γκαρνί και απλά στρώνεις το μίγμα κατευθείαν πάνω απο τα μπισκότα!!!

καλή επιτυχία

φιλια πολλά πολλά !!!!!

ΝΑΣΙΑ Σ. said...

Ευχαριστω πολυ!!!!!!ΦΙΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!

Maria B. said...

όταν το φτιάξεις Νασακι ενημέρωσε σε παρακαλώ σε πόσο χρόνο φαγώθηκε !! χιχιχιχι!!

καλημέρα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...