Tuesday, 20 September 2011

Ψευτο-καρμπονάρα

Μια εύκολη , γρήγορη, τεμπέλικη συνταγή για ψευτο-καρμπονάρα, φτιαγμένη με τον δικό μου ελληνικότατο τρόπο και όχι τον κλασικό ιταλικό!!!!!

Υλικά:
500 γρ ζυμαρικά (σπαγγετίνη η πέννες η αχιβάδες)
400ml κρέμα γάλακτος
100ml γάλα
150 γρ μπέικον
200γρ μανιτάρια (κονσέρβα η φρέσκα)
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Λίγο πριν γίνουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικο τηγάνι την πιπεριά , πολύ ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το μπέικον χοντροκομμένο ίσα ίσα να τσιγαριστεί , όχι όμως να καεί και να σκληρύνει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά που εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα έχουμε σουρώσει.
Τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και η ψευτο-καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυράκι της αρέσκειας μας.
Καλή όρεξη!!!
Tips:
*Κατά την γνώμη μου τα καλύτερα ζυμαρικά για την καρμπονάρα είναι οι πένες και οι αχιβάδες γιατί περνάει μέσα η σάλτσα και δεν μένει στο πιάτο όπως με τα μακαρόνια.
*Αν σας μείνει καρμπονάρα για το βράδυ…λέμε αν…., μπορείτε πολύ εύκολα να την ζεστάνετε ρίχνοντας λίγο γάλα, θα γίνει σαν να την φτιάξατε εκείνη την ώρα.
*Μην το παρακάνετε με το αλάτι, υπολογίστε και το πόσο αλμυρό θα είναι το τυρί που θα την σερβίρετε.
Καλή επιτυχία
Μέτη

21 comments:

gwgoyla said...

Παρακαλω μια μεριδα μπορω να εχω?
Δεν την φτιαχνω σπιτι γιατι δεν αρεσει στον συζυγο...
Καλη μερα σε ολα τα κοριτσια φιλια πολλα!!!!

Afroditi said...

Καλημέρα , καλό Φθινόπωρο κορίτσια :) Είμαι απο τους ανθρώπους που δεν αντέχουν την μυρωδιά του αυγού στα φαγητά ... γι'αυτό και πάντα την καρπονάρα την κάνω έτσι περίπου!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Θα την τιμήσω την ελληνικότατη καρμπονάρα σου και σιγά μην αφήσω για το βράδυ!!!

Δώρα said...

Μπορεί να είναι ΨΕΥΤΟκαρμπονάρα αλλά οι θερμίδες σίγουρα είναι αληθινές!
Τέλειο φαίνεται!Μπράβο!

Ερμιόνη said...

Ωραία και απλή καρμπονάρα!
Με την πιπερίτσα της και άνευ αυγών είναι δελεαστικότατη!

"ζαχαρούλα.." said...

ψευτό?????????? καρμπονάρα είναι καλέ!!!

και συμφωνώ για τις πένες!!!!!

φιλάκια, καλημέρα!!!!!!!!

Εφη said...

Εχεις απόλυτο δίκιο για τη σάλτσα στα ζυμαρικά αυτά, κάθε συνταγή απαιτεί και το κατάλληλο ζυμαρικό για να σταθεί ωραία!

Και εγώ περίπου έτσι την κάνω αλλά δεν μου έχει τύχει να περισσέψει και έτσι δεν είχα προβληματιστεί..Καλό το τιπ με το γάλα, δεν το ήξερα!

Καλημερούδια!

Betty's Cuisine said...

Μην ξεχάσεις να μου φυλάξεις την μερίδα μου ε?
Στα ζυμαρικά λέμε πάντα ΝΑΙ!!!!

Anonymous said...

Οπως και ειναι ψευτικη η οχι εγω την τρωω και η υπολοιπη οικογενεια οποτε δεν θα πω οχι για ενα τετοιο πιατο.καλο μεσημερι πεινασα.Ποπη

Effie's Sweet Home Designs said...

ΩΩΩΩΩΩΩ! ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ! ΦΙΛΑΚΙΑ!
Α Η ΖΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΑΣ !!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!!!!!!!

Zeta Mp said...

ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΥ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΧΑΧΑΧΑ ΨΗΦΙΖΩ ΨΕΥΤΟΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ 1000!!! ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΓΕΥΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ!! ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ! ΟΝΤΩΣ ΧΘΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΛΑ Κ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ!!ΥΠΕΡΟΧΗ! ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!! ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ

eleni said...

Mέτη,από τα αγαπημένα πιάτα αυτή η "ελληνική" καρμπονάρα!
Αντικαθιστώ το μπέικον με καπνιστή γαλοπούλα λόγω λιπαρών.
Φιλιά!

rena said...

Τι μας έκανες τώρα!!!!!!

Leviathan said...

Υπέροχη η συνταγή! Τα ζυμαρικά είναι πολύ αγαπημένα! Καλό μεσημέρι!

Eva Z. said...

Υπέροχη φαίνεται η καρμπονάρα σου Μέτη μου...θα την τιμήσω..οπωσδήποτε.

Maria B. said...

Μετάκο εμείς όπως ξέρεις λέμε ΟΛΟΙ οικογενειακώς ΝΑΙ στην καρμπονάρα σου !!!!!!!!!!!!!

φιλια πολλά πολλά και γεια στα χεράκια σου !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μετούλι μου τόσοι και τόσοι λένε ναι στην καρμπονάρα σου, εγώ θα πω όχι??
Τι είμαι εγώ?? Καμιά δύσκολη ή καμιά ακατάδεκτη?
Jamais!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!

homemade said...

παρα πολύ καλή.....και γρήγορη να υποθέσω....ναστε καλά

donkey and the carrot said...

Ο Ελληνικός τρόπος είναι ΥΠΈΡΟΧΟΣ!

Vita said...

Αληθής ή ψευδής, η καρμπονάρα σας σκέτος πειρασμός!

Tante Kiki said...

Πωπωωπωωωωω! Εγώ τρώω και την αληθινή και τη ψεύτικη καρμπονάρα... κι αυτή φαίνεται λαχταριστή!!! Να περάσω για ένα ταπεράκι;;;; Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...