Οποιος γυρίζει μαθαίνει, δεν λέει ο λαός μας ???
Έτσι κι εγώ λοιπόν, πηγαίνοντας σ’ ένα γάμο το Σάββατο και μετά στο τραπέζι, έμαθα από τον φίλο και συνάδελφό μου τον καπτα-Χρήστο (μεγάλοι μάγειροι τελικά οι καπεταναίοι!!!) να τηγανίζω τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:
Υλικά
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια
Μπύρα
Αλεύρι
Ελαφρύ λάδι και λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε /κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στρογγυλά ή μακρόστενα, τ’ αλατίζουμε λίγο και τα αλευρώνουμε.
Τα περνάμε από την μπύρα που την έχουμε βάλει σ’ ένα λεκανάκι.
Τινάζουμε την περιττή μπύρα και τα ξαναπερνάμε από το αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που το έχουμε βάλει σε κατσαρολίτσα και όχι στο τηγάνι.
ΔΕΝ ρίχνουμε πολλά μαζί για να έχουν χώρο στην κατσαρόλα να γυρίζουν και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις χρυσίσουν από την μια πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη.
Σε λίγο είναι έτοιμα και τραγανά για να τα απολαύσουμε με μια ακόμη μπυρίτσα, αλλά αυτήν την φορά στο ποτήρι !!!!!!!!!!
Ο καπτα-Χρήστος μου έδωσε και μια υπέροχη συνταγή για γαύρο αλλά τώρα που έχω την συνταγή δεν έχει γαύρο στην αγορά.!!
Πιστεύω από βδομάδα να βρω και να τον φτιάξω.
Καλημέρα είπα ? δεν είπα!
Πολλές πολλές καλημέρες λοιπόν !!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
22 comments:
Μαράκι μου καλημέρα! Έγραψες. Με κουρκούτι έχω τηγανίσει, με αλεύρι επίσης, βούτηγμα στο νερό και αλεύρι επίσης, στη μπύρα όμως ..., παρότι η μπύρα και το τηγάνισμα έχουν μια συμβατότητα τρελλή. Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα μιας και έχω ακόμη μελιτζάνες από κτήμα χωρίς λιπάσματα και χημικά! Φιλιά πολλά!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΠΥΡΑ Η ΣΟΔΑ.
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Καλημερούδια!
Ούτε εγώ το ήξερα αυτό! Θα το κάνω οπωσδήποτε. Ηξερα ότι ρίχνουμε μπύρα ή σόδα μέσα στο χυλό (κουρκούτι) αλλά αυτό το κόλπο δεν...
Γειά σου βρε Μαράκι με τα ωραία σου! Και που'σαι...από κοντά τέτοια άτομα...να μαθαίνουμε και τίποτα..χαχχαααχ!! Φιλιά!!!
Ωραία η συνταγή του Καπετάνιου
περιμένουμε γρήγορα και τον γαύρο
φιλακια πολλα...
Και άντε τώρα να συνεχίζω εγώ τη μέρα μου χωρίς τέτοια νοστιμιά!
Πρωτότυπο το κόλπο του φίλου σου, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Καλημερα... οντως αυτο το κουρκουτι ειναι καταπληκτικο.. παντα μας τα βγαζει πεντανοστημα!
Νόστιμα τα μελιτζανοκολοκυθάκια σου Μαρία μου!!τέλειος τρόπος!!
Φιλιά πολλά
Ωραίο και γρήγορο!!!
Καλημέρα!!!!
Μαρία,θα τη δοκιμάσω τη συνταγούλα του καπετάνιου.Πάντα είχα πρόβλημα,ποτέ δεν τα πετύχαινα,βρε τι χυλό,τι αλεύρωμα...
Όλοι οι θαλασσινοί είναι τέλειοι μέγειρες και από νοστιμιά...μμμμ!
Φιλιά!
Καλά βρε Μαράκι, δε ρωτούσες το συμμαθητή σου που έχει πατέρα τον καπταν - Παντελή και (είχε) παππού τον καπταν Γιώργη τον καϊξή, πως τηγανίζει τα κολοκυθάκια;;;
Φοβερά εεε!!!!
Άντε γεια μας
Φιλιά πολλά
Καλημέρα
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ...ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ.ΕΓΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΡΩΩ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.
Πω, πω, πω!! Φαίνονται τραγανά κι ανάλαφρα!!
ΛΟΙΠΟΝ κολοκυθάκια τηγανιτά ΑΓΑΠΩ!! Εϊμαι ικανή να φάω μόνο τέτοια όταν δεν έχει φαγητό στο σπίτι... Και έτσι τα κάνει κ η μανούλα μου όπως εσείς.. Είναι ΣΟΥΠΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!! Τι να λέμε;;;
Οι Καπεταναίοι ήταν και πάντα θα είναι οι καλύτεροι μάγειρες του κόσμου! :) Θα περιμένω τον γαύρο..
Φιλάκια!
Φιλενάδα περιττό να σου πω ότι με έκανες να βάλω να τηγανίσω το μεσημέρι μελιτζάνες (κολοκυθάκια δεν είχα)
Ηταν yammy!!!!!!!
Τις ευχαριστίες μας στον καπτα-Χρήστο να διαβιβάσεις!
Πολλά φιλιά!!!
Α κι εγώ την μπύρα την έβαζα στο αλεύρι κάτι σαν κουρκούτι με μπύρα αντι για νερό,θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή!
Το είχα ακούσει για το μπακαλιάρο αλλά τώρα και στα λαχανικά ...πρέπει να δίνει νοστιμιά η μπύρα....καλησπέρα Μαρία..
παρα πολύ καλό...αμάν και τα τηγανητά ειναι το πάθος μου..νασαι καλά...
με το μεζεδάκι μην παραμελήσετε την μπυρίτσα για να πάνε κάτω τα φαρμάκια !!!!
φιλια πολλά πολλά
Μαρία γεία σου είμαι καινούρια αναγνώστριά σας απ΄οτι είδα έχουμε κάτι κοινό,τη ναυτιλία,δεν ξέρω αν είσαι σε κάποια εταιρεία εγω πάντως είμαι γυναίκα ναυτικού και μάλιστα καπετάνιου οπότε ξέρω και απο βαπορίσια μαγειρική.Ωραία τα τηγανιτά κολοκύθια και μελιτζάνες αν και απαγορευμένα.Ελπίζω να τα λέμε φιλιά.
καλώς την Ροδάνθη !!οπως ήδη κατάλαβες σίγουρα εχουμε κοινή την ναυτιλία. Δουλεύω σε εφοπλιστική εταιρεία στον Πειραιά και είμαι στην ναυτιλια απο το 1985. Εμαθα να αγαπω τους ναυτικούς μας και να πονάω τα βαπόρια μας. Είναι πολύ δύσκολη η ζωη του ναυτικού και ακόμα δυσκολότερη αυτή της οικογενειάς του. Εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να ταξιδεύεις μαζί του όσο πιο συχνά μπορείς για να νοιωθει και εκείνος ότι είναι ανθρωπος. Ο σύζυγος με τι πλοια ταξιδεύει ??
Θα ερθω μια βολτιτσα απο το το μπλοκ σου να τα πούμε και από εκεί.
Σε φιλώ πολύ πολύ και ευχαριστούμε για την επισκεψη !!!
καλό απόγευμα
Μαρία καλησπέρα και παλι, πολύ χάρηκα που εκτός απο μαγειρηκή θα μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω.Ο άντρας μου πάει με γκαζάδικα και δυστυχώς έφτασε πάλι ο καιρός του αποχωρισμού η ζωή της γυναίκας ναυτικού είναι μια παραδεισένια κόλαση καληνύχτα τα λέμε.
Post a Comment