Tuesday, 17 April 2012

Μπάρες σοκολάτας με καρύδα

Χριστός Ανέστη φίλοι μας, καλώς σας βρίσκουμε και πάλι!
Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις άγιες μέρες του Πάσχα.
Τι θα λέγατε σήμερα να σας κεράσω αυτές τις υπέροχες μπάρες σοκολάτας με γέμιση καρύδας, τύπου Bounty ??
Επειδή λοιπόν είσαστε καλά παιδάκια και σας αγαπάω θα σας πω το μυστικό !!!!

Για 27 κομμάτια χρειαζόμαστε :
200 γρ. καρύδα τριμμένη
200 γρ. άσπρη κουβερτούρα
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο δύσκολο είναι :
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα και την ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε για λίγο ώσπου να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να υγρανθεί η καρύδα από την σοκολάτα.
Βάζουμε την «ζύμη» σ’ ένα ταψάκι και την στρώνουμε με τα δάχτυλά μας.
Αυτό που χρησιμοποίησα, ήταν ταψάκι μιας χρήσης 20Χ30 cm.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε 1-2 ώρες.
Μόλις το βγάλουμε, κόβουμε σε μπάρες.
Τις έκοψα σε διάσταση περίπου 7Χ4 cm.
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί , την ανακατεύουμε καλά και το διατηρούμε σε σιγανή την φωτιά καθ’ όλη την διάρκεια του εγχειρήματος.
Με δύο πιρούνια ή με ότι άλλο μας διευκολύνει, βουτάμε μέσα στην σοκολάτα μια μπάρα, την γυρίζουμε και από τις δύο μεριές με προσοχή, για να ντυθεί παντού με την κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε σ’ ένα δίσκο που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Όταν τις φτιάξουμε όλες, τις αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο για να κρυώσει η σοκολάτα και μετά τις βάζουμε για λίγο στη συντήρηση του ψυγείου, έως ότου σφίξει η σοκολάτα.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου.
Εάν θέλουμε να τις σερβίρουμε ή να τις πάμε δώρο κάνουμε τα εξής:
- Την ώρα που τις βγάζουμε από το μπεν μαρί και τις ακουμπάμε στο χαρτί δημιουργείται γύρω από τις περισσότερες μπάρες ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Όταν παγώσει λοιπόν αρκετά η εξωτερική σοκολάτα και δεν λιώνει στο χέρι , παίρνουμε το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες ή ένα κοφτερό μαχαιράκι, και προσεκτικά, καθαρίζουμε αυτήν την περιττή σοκολάτα, την οποία και καταναλώνουμε βεβαίως- βεβαίως επί τόπου.
- Κόβουμε τετράγωνα χαρτάκια από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε μια – μια τις μπάρες ή τις βάζουμε μέσα σε μαφινο-χαρτάκια.
- Αγοράζουμε από είδη συσκευασίας κουτάκι για σοκολατάκια και τις τοποθετούμε όμορφα μέσα.
Δένουμε κι έναν ωραίο φιόγκο με υφασμάτινη κορδέλα και τα πάμε δώρο στους φίλους μας!!
Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κοντά μας είδη συσκευασίας, τις τυλίγουμε μια μια σε αλουμινόχαρτο και όχι σε μαφινοχαρτάκια, και τις βάζουμε μέσα σ’ ένα μεγάλο τούλι ή σε μια κόλλα περιτυλίγματος, στις διαστάσεις που θέλουμε και δένουμε με φιόγκο σαν να ήταν πουγκί. !!!
Μην διστάσετε να τις φτιάξετε είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ σε γεύση !!!!!!!!
*Η συνταγή είναι από το περιοδικό «Γλυκές Ιστορίες».

31 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά. Το πιο γλυκό....γλυκάκι, μας κερνάς Μαρία. Μετά τα τσουρέκια και τα κουλουράκια του Πάσχα, ότι καλύτερο!!
Και του χρόνου με υγεία, να γιορτάσουμε ξανά το Πάσχα.
Υ.Γ. Αυτή η συνταγή θα είναι η χαρά της κόρης μου!!

ΕΛΕΝΗ said...

Καλημέρα Χρόνια πολλά Αληθώς ο Κύριος!!!Είναι τέλειες και πολύ εύκολες οι μπάρες σου Μαρία μου!!!Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλεναδίτσα μου η αδυναμία μου στον συνδυασμό είναι γνωστή, τις λάτρεψα τις καρυδοσοκολατένιες μπάρες σου!
Και όπως λες είναι ένα υπέροχο γλυκό δωράκι για να προσφέρουμε σε φίλους μας!
Πολλά πολλά φιλάκια!
(μου έλειψες)

Sophie said...

Χρόνια πολλά Ελενάκι!!!Χριστός Ανέστη!!!Άντε τώρα με τέτοιες κολασμένες συνταγές να αγιάσεις και να κάνεις δίαιτα χα χα χα !!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!

eleni said...

Μμμμμ πολύ ωραία η συνταγή!!!!!! Θα την έχω στα υπόψιν...
Χρόνια πολλά με υγεία!!!!!!!!!
Φιλιά!!!

Ροδούλα said...

Ελενάκι μου αγαπημένο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Ξέρεις τι θα γίνει τώρα; Θα με κάνεις να παραμιλάω το όνομά σου χαχαχα. Η συνταγή σου φαίνεται τέλεια. Είναι και πανεύκολη, θα τα φτιάξω και θα έχω να λέω πάλι.
Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι πώς γίνεται αφού το εσωτερικό είναι άσπρο, να φαίνεται και κάτι σαν κέικ καφέ, μετά από την επικάλυψη σοκολάτας. Τραβάει το μίγμα γλάσο σοκολάτας;
Πολλά φιλάκια και σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές σου. Τα έδειξα τώρα στο Γιάννη και έκανε: "Μμμμμμ" χαχαχα

Ερμιόνη said...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Οι μπάρες αυτές είναι φανταστικές, παλιότερα έτρωγα τα bounty 3-3, οπότε φαντάζομαι ότι η σπιτική τους έκδοση θα είναι σούπερ!
Έχω σταμπάρει κι εγώ αυτή τη συνταγή από το περιοδικό και θυμάμαι ότι πρωτίστως με εντυπωσίασε η ευκολία με την οποία ετοιμάζονται οι μπάρες!
Φιλιά, καλή συνέχεια!

Elena said...

Χριστός Ανέστη, με αγάπη και ευτυχία! Ελπίζω να περάσατε υπέροχα αυτές τις μέρες... Η σοκολάτα είναι μεγάλη μου αδυναμία και αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη!! Θα την φτιάξω αργότερα, γιατί το Πάσχα φάγαμε αρκετά!! Πολλά φιλιά!

Ροδάνθη said...

Καλημέρα χρόνια πολλα με υγεία και χαρά στα σπίτια σας.Πολύ ενδιαφέρον το γλυκάκι σου μου έδωσες ιδέα για την γιορτή του αντρούλη μου την Δευτέρα.Φιλιά πολλά!!!!

simonmad said...

Από τα αγαπημένα μου σοκολατένια κι ούτε φανταζόμουν πως είναι τόσο εύκολα! Θα δοκιμαστούν άμεσα! Φιλιά σοκολατένια :-))

Δημιουργία said...

Αληθως Ανεστη Μαρια,παντα γλυκαμενη ευχομαι.

The Dark Chef said...

Καλώς σας βρίσκω και μετά τις γιορτές κορίτσια, ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα!
Τις λιγουρεύτηκα αυτές τις σοκολατένιες μπάρες, η καρύδα με τη λευκή σοκολάτα ταιριάζουν πάρα πολύ και στο μάτι είναι επίσης ωραιότατες!

Eva Z. said...

Κορίτσια μου αγαπημένα Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλες σας και χίλια καλά για σας και τις οικογένειές σας...
Μαράκι μου τι ωραίο σοκολατένιο γλυκάκι είναι αυτό? Καταγράφεται επι τόπου...καλά το tip με την περισσευούμενη σοκολάτα που την καταναλώνουμε επί τόπου...όλα τα λεφτά...για να μην πηγαίνει και τίποτα χαμένο δηλαδή...φιλάκια πολλά σε όλες...

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Aχ, αχ...σκέτος πειρασμός!

Vasia b. said...

Μαράκι μου τι όμορφο σοκολατογλυκάκι είναι αυτό!!!!
Η δυσκολία του είναι να καταφέρεις να κρατήσεις κανένα κομμάτι για την επόμενη μέρα!!!χαχα!!
Φαντάζομαι δεν θα έμεινε ούτε ψίχουλο σοκολάτας όταν το έφτιαξες!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

Χριστός Ανέστη,Χρόνια Πολλά σε όλους!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ said...

Χρόνια πολλά , Χριστός ανέστη. Νομίζω πως από δω και πέρα και για τους επόμενους δυο μήνες πρέπει να βλέπουμε μόνο συνταγές διαίτης.Και με τις μπάρες αυτές πως να αντισταθώ....

Λίλα said...

Μαράκι μου τι λιχουδιά είναι αυτή??? Με ξετρέλλανες λέμε!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΑΚΙ!!!ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

rena said...

Δεν βλέπω ν'αρχίζω δίαιτα με τέτοιες συνταγές!!!!

censurasigloXXI said...

Έκλεισα το blog μου, λόγω των απειλών που επηρεάζουν τώρα την οικογένειά μου, έτσι μπορείς να με βρείς σ’ αυτό το ισπανικό blog. Όταν περάσουν και λίγες μέρες θα ανοίξω ένα blog και πάλι στα ελληνικά.
Είμαι η Βερόνικούλα!
Ένα φιλί.

Tante Kiki said...

Τέλειες!!! Κι ότι τις χάζευα στις Γλυκές Ιστορίες!!1 Πωπωωωωω!!! Έγιναν τέλειες εεεεε;;;; Μπράβο Μαρία μου!!! Φαντάζομαι δεν έμεινε ούτε μία!!!!

beauty str said...

Αληθώς ο Κύριος!
Ότι φτιάχνετε μου ανοίγει την όρεξη πάντα! Και μου αρέσει και η σοκιλάτα!!!
Άραγε υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η σοκολάτα;
Φιλάκια!!!

mia maria said...

Πολύ ωραίες φαίνονται, πραγματικά λαχταριστές!
Χρόνια πολλά κοριτσάκια:)

Anonymous said...

Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα Μαρια.θα την δοκιμασω οσο πιο συντομα μπορω σοκολατα και γλυκο λεω οχι εγω?ποπη

Effie's Sweet Home Designs said...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΖΕΤΑ...
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!
ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Marί said...

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλες σας, με υγεία και ότι επιθυμείτε.
Οι μπάρες πρέπει να είναι τέλειες!!
Φιλιά πολλά.

anna said...

Πώς μου ξέφυγε αυτή η συνταγή!!!Τώρα την είδα!!!Είναι η αγαπημένη μου γεύση.Φιλάκια.

Maria B. said...

Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά !!!!!

Η συνταγούλα είναι τέλεια και πανεύκολη μην διστασετε να την δοκιμάσετε, είμαι σίγουρη οτι θα τις απολαύσετε !!!


σας φιλώ πολύ πολύ και του χρόνου να είμαστε καλά

Ειρηνη Σ said...

Χριστος Ανεστη Μαρια
αυτη η συνταγη ειναι πολυ ομορφη και γευστικη
οταν φτιαχνω αυτα τα ''σοκολατακια'' αφου τα στωσω στο ταψακι και κρυωσουν λιγο τα κοβω με κουπατ και τα βαζω για λιγη ωρα στην καταψυξη
τα βγαζω και τα ριχνω αμεσως στην κουβερτουρα και αφου κρυωσουν και παλι, τα τυλιγω σε ζελοφαν
να εισαι καλα

Maria B. said...

Ειρήνη Σ., μόλις τώρα είδα το μήνυμα σου, είχε παραπέσει στο μειλ μου!!! πολυ ωραία και η πρότασή σου να κοπούν με κουπ-πατ, ετσι θα έχουμε μπαρες με σχέδια.

πολλά φιλια και να σε βλέπουμε συχνά στην παρέα μας!

καλή βδομάδα σου εύχομαι

SpIrToKoYto said...

έπεσε καταγραφή επί τόπου...

αααα...και Χριστός Ανέστη...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...