Monday, 16 December 2013

Δίχρωμα σοκολατάκια, γεμιστά με καραμέλα γάλακτος


Θέλω σήμερα να σας ξεκινήσω την εβδομάδα γιορτινά μα και γλυκά!!!
Γι αυτό θα σας κεράσω τα δίχρωμα σοκολατάκια που έφτιαξα πριν λίγες μέρες και τα πήγα δωράκι σε αγαπημένους φίλους που μας είχαν καλέσει.
Μου είπαν ότι ήταν από τα ωραιότερα σοκολατάκια που είχαν δοκιμάσει και καταλαβαίνετε πόσο πολύ χάρηκα!
Η αλήθεια είναι ότι διπλή σοκολάτα και καραμέλα είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα μπορεί να αποτύχει ή να μην αρέσει. Και στα συγκεκριμένα σοκολατάκια και πέτυχε, και άρεσε!!
Ελπίζω να αρέσουν και σ’ εσάς!!

Τα υλικά μας για 15 τεμάχια :
(ανάλογα και με το μέγεθος των υποδοχών των θηκών που θα χρησιμοποιήσουμε)
95 γρ. σοκολάτα γάλακτος
95 γρ. λευκή σοκολάτα
1-2 κουταλιές σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο
Στην πράξη:
Ξεκινάμε καραμελώνοντας το ζαχαρούχο
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να το σκεπάζει τελείως.
ΔΕΝ αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, βράζουμε ολόκληρο το κουτί, κλειστό.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και το ξεχνάμε για 2 ώρες. Το αφήνουμε δηλαδή να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.

Σε 2 ώρες το γάλα είναι έτοιμο, καραμελωμένο.
Στην συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί χωριστά τις δύο σοκολάτες.
Με ένα κουταλάκι, απλώνουμε σε θήκες για σοκολατάκια την μισή ποσότητα από την λευκή σοκολάτα στα τοιχώματα και στο πάτο των θηκών, χωρίς να καλυφθούν όλα τα σημεία.
Πάνω από την λευκή σοκολάτα, απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο την μισή ποσότητα από την σοκολάτα γάλακτος.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια οδοντογλυφίδα τις δυο σοκολάτες μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουμε κύματα.
Ανασηκώνουμε τις θήκες και τις κουνάμε αριστερά-δεξιά προσεκτικά.
Τις τοποθετούμε στη κατάψυξη για 3-4 λεπτά.
Τις βγάζουμε από τη κατάψυξη.
Με ένα κουταλάκι απλώνουμε μικρές ποσότητες από το καραμελωμένο γάλα πάνω από τις σοκολάτες.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τις λιωμένες σοκολάτες, πρώτα με την λευκή και μετά με την γάλακτος.
Ανακατεύουμε ξανά με μια οδοντογλυφίδα τις δύο σοκολάτες.
Τοποθετούμε τις θήκες και πάλι στην κατάψυξη, για 15-20 λεπτά περίπου, να παγώσουν καλά τα σοκολατάκια.
Στην συνέχεια, αφαιρούμε προσεκτικά τα σοκολατάκια από τις θήκες.
Τα φυλάμε στο ψυγείο, στην ψύξη. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις:
- Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα σοκολατάκια, υπολογίστε ότι στα 190 γρ. σοκολάτας, θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές καραμελωμένο γάλα.
- Όσο γάλα περισσέψει δεν το πετάμε φυσικά. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας υπέροχο μπανόφι ή μια φοβερή τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα.
- Εάν δεν διαθέτουμε θήκες για σοκολατάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγοθήκες σιλικόνης.


Δείτε και το βιντεάκι που ετοιμάσαμε, που ελπίζουμε να σας βοηθήσει να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα δίχρωμα σοκολατάκια.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

24 comments:

mm_skg said...

Μπραβο Ελενακι, υπεροχα σοκολατακια!!!

Anonymous said...

Υπέροχα, μπράβο σου!
Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω.
Μαρία

Notoula said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Υπέροχα τα σοκολατάκια , πολύ ζηλεύω όσους τα δοκίμασαν.

- spoonstories- said...

Και μόνο που τα είδα φτάνει.Η συνταγή είναι καταπληκτική. Μου λείπει μια φόρμα για σοκολατάκια και μόλις την πάρω θα τα φτιάξω!Καλημέρα Ελένη και καλή βδομάδα.

Maria Naka said...

Πωπω λαχταριστα!!! Αν να ειχα 5-6 τωρα!

SpIrToKoYto said...

Τα είδα χθες βράδυ στο κανάλι μας,στο Γιου Τούμπε και έπαθα...
Τόσο εύκολα,νόστιμα και εντυπωσιακά...Ελενάκι μου,δεν έχω λόγια...

Καλημέρες,φιλιά και καλή εβδομάδα σε όλες σας....-:)))

syros2js said...

Μια απίστευτα γλυκιά εβδομάδα, Ελενάκι (σαν τα σοκολατάκια σου!)
Το βίντεο, σκέτη απόλαυση!
Καλή συνέχεια!
Φιλιά πολλά-πολλά!

Anthemis said...

Απίστευτη έμπνευση και γεύση! Μπράβο σου!

Vita said...

Τέλεια Ελένη! Τι όμορφα που δείχνουν!

Magda said...

Καταπληκτικά φαίνονται!!

Unknown said...

Τέλεια φαίνονται Ελένη μου, αυτή η καραμέλα έχει τόσες πολλές χρήσεις τελικά! Πολύ θα ήθελα ένα τώρα!

DIMI said...

Καταπληκτικά τά σοκολατάκια σου Ελένη!!!Εντυπωσιακά!!!Είδα όλη τήν προετοιμασία στό βίντεο!!!Θά τά δοκιμάσω!!!Καλή συνέχεια!!!Φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου μια σκέτη ζωγραφιά είναι τα σοκολατάκια σου!!
Τόσο εύκολα να τα κάνουμε μα τόσο πολύ εντυπωσιακά και νόστιμα όμως!!!
Και το βιντεάκι σου κατατοπιστικότατο!
Σε φιλώ πολύ πολύ, καλή βδομάδα!

Rena said...

Υπέροχα όχι μόνο να τρως αλλά και να τα βλέπεις!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!!!!!!!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Σοκολατάκια στα οποία, κανείς δεν αντιστέκεται!! Ελενάκι, σούπερ τα σοκολατάκια σου, Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη! Μπράβο σου! Τα δεκαπέντε, δεν βλέπω να μας φτουράνε! Οπωσδήποτε θα χρειαστεί να φτιάξουμε διπλή δόση!
Καλό μας απόγευμα.

Helen Gr said...

Ελενάκι, μπράβο, ζωγράφισες! Εξαιρετικά προσεγμένα, υπέροχο αποτέλεσμα, λαχταριστό!
Φιλάκια

Ερμιόνη said...

Φαίνονται φοβερά!
Και με τέτοια υλικά πώς να μην είναι!
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τα κάνω τόσο όμορφα όπως εσύ Ελενάκι!
Φιλιά

Νίκη said...

Θεϊκός συνδυασμός με τέλεια εμφάνιση!
Το πιο ευπρόσδεκτο δώρο!

mia maria said...

Υπέροχα Ελένη μου! Δεν έχω λόγια! Συγχαρητήρια!

piga said...

Όσο λεπτομερείς και να είναι οι οδηγίες, η εικόνα είναι "όλα τα λεφτά". Τέλεια φαίνονται, νοστιμότατα όταν τα δοκιμάζεις (φαντάζομαι).

Tante Kiki said...

Μπράβο Ελένη μου... υπέροχα τα σοκολατάκια και οι οδηγίες πολύ σαφείς (όπως πάντα άλλωστε) αλλά και το βιντεάκι πράγματι βοηθητικό!!
Φιλιά!

Unknown said...

Και να προχωρήσω στο δεύτερο εγκεφαλικό....Απανωτά μου έρχονται...
Και τα σοκολατάκια φανταστικά και μμμμμμ γεμιστά με καραμέλα γάλακτος...ωχ θεε μου...τι μας κάνεις βρε Ελένη...και το βιντεάκι άπαιχτο...Μπράβο ακόμα μια φορά...φιλιά πολλά...

Vasia b. said...

Τέλεια τα σοκολατάκια σου Ελενάκι μου κι απο εμφάνιση και απο γεύση και απο ευκολία!!!!
Εχεις γίνει πια επαγγελματίας σε ότι αναφορά και το βίντεο!!!!!
Φιλια πολλά πολλά!!!

Notoula said...

Κορίτσια μόλις είδα το video.Θα προσπαθήσω να τα κάνω αύριο αν και δεν νομίζω να τα κάνω τόσο όμορφα όσο εσείς. Θέλει δεξιοτεχνία. Φιλια πολλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...