Saturday, 11 July 2015

Κεφτεδάκια φούρνου με πράσο και θυμάρι


Τα κεφτεδάκια – που τα λατρεύουμε όλοι – τα έχουμε συνηθίσει τηγανιτά.
Αυτήν την φορά τα μαγειρέψαμε στον φούρνο, και δεν έχασαν καθόλου σε νοστιμιά!
Τα αρωματίσαμε με θυμάρι και πράσο, τα απολαύσαμε με παγωμένη μπυρίτσα, και τα … εξαφανίσαμε στο λεπτό!!!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
1 αυγό
1 πράσο, το λευκό μέρος μόνο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, (μόνο τα φύλλα)
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (τα φυλλαράκια)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κάνουμε τρίμματα την ψίχα.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον μαϊντανό και το θυμάρι.
Αν δεν έχουμε φρέσκο θυμάρι, το αντικαθιστούμε με 1 κουταλάκι ξερό.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα του κιμά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια και να ψηθούν καλά.
Φροντίζουμε όμως να μην τα παραψήσουμε, για να μην μας στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...