Friday, 31 July 2015

Κερασάδα


Πριν πολλά χρόνια, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι μου στην Αμερική, έφερα μαζί μου κάτι φακελάκια που περιείχαν μια κατακόκκινη σκόνη με άρωμα κεράσι, την οποία την διέλυα σε 1,5 λίτρο νερό και έφτιαχνα μιαν υπέροχη κερασάδα.
Έκτοτε κάθε χρόνο η θειούλα μου που μένει στην Αμερική, φρόντιζε να με προμηθεύει με κερασάδες.
Φέτος αποφάσισα να φτιάξω την δικιά μου κερασάδα, η οποία σίγουρα πιο υγιεινή και με λιγότερα συντηρητικά θα ήταν από αυτές που είχα μέχρι τώρα δοκιμάσει.
Και τα κατάφερα!
Σπιτική κερασάδα, απίστευτα δροσιστική, που θα μας ξεδιψάσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα? Πάμε!!!

Θα χρειαστούμε:
600 γρ. κόκκινα κεράσια
450 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
λίγο χυμό λεμονιού
λίγες σταγόνες εσάνς κεράσι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Βάζουμε τα κεράσια στο μούλτι (σε 2-3 δόσεις) και τα χτυπάμε λίγο (2-3 χτυπήματα είναι αρκετά).
Βάζουμε τα κεράσια σε βαθιά και απλωτή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την φωτιά (π.χ από το 9 στο 6)
Βράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατόπιν ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία (από το 6 στο 7) και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά ανακατεύουμε συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενό της να κρυώσει.
Κατόπιν σουρώνουμε τα κεράσια, πιέζοντάς τα ώστε να πάρουμε όσο περισσότερο υγρό γίνεται.
Διατηρούμε το υγρό αυτό το οποίο είναι σαν σιρόπι, σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αραιώνουμε το σιρόπι με κρύο νερό, όπως κάνουμε και με την βυσσινάδα.
Προσθέτουμε στο ποτήρι 2-3 σταγόνες εσάνς κεράσι, για έξτρα άρωμα, και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχουμε εσάνς την παραλείπουμε, η κερασάδα μας θα είναι απλά λιγότερο αρωματική.
Τέλος προσθέτουμε στο ποτήρι μας και 2-3 παγάκια και …. στην υγειά μας!!

Σημειώσεις:
- Τα κερασάκια μου ήταν πολύ γλυκά και ώριμα, οπότε η ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποίησα ήταν αρκετή. Αν τα δικά σας δεν είναι τόσο γλυκά, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.
- Το σιρόπι με το οποίο φτιάχνουμε την κερασάδα, μπορεί ωραιότατα να σερβιριστεί και πάνω από το παγωτάκι μας ή το γιαούρτάκι μας!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...