Saturday, 18 July 2015
Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού
Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι.
Κοτόπουλο με λεμονάτη σαλτσούλα.
Το κοτόπουλο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο να μαγειρευτεί, γιατί είναι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες.
Έτσι σε πολύ σύντομο διάστημα, έχουμε έτοιμο ένα λαχταριστό φαγάκι.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
50-60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμό ενός λεμονιού
200 ml φρέσκο γάλα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.
Το αλατοπιπερώνουμε και κατόπιν το αλευρώνουμε καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες μέχρι να είναι έτοιμες. Πάντως δεν χρειάζονται πολλή ώρα τηγάνισμα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γάλα και λίγο αλάτι.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Εμείς το συνοδεύσαμε με σπανάκι (500-600 γρ.) που αφού πρώτα έβρασα, το σοτάρισα σε λίγο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.