Tuesday, 7 July 2015
Cheesecake μπανάνα με σάλτσα λευκής σοκολάτας
Καλημέρα φίλοι μας!
Κοντά σας και πάλι μετά από απουσία αρκετών ημερών.
Ευχόμαστε πάντα τα καλύτερα για την χώρα μας, συνεχίζουμε τα από καρδιάς μαγειρέματά μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας μαγειρεύουμε για πολύ καιρό ακόμη.
Θα κρατήσουμε για λίγο καιρό ακόμη κλειστά τα σχόλιά μας, για οποιαδήποτε όμως απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail του blog μας (syntageskardias@yahoo.com) ή στην σελίδα ή την ομάδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Πάμε σήμερα να σας γλυκάνουμε με ένα δροσερό γλυκάκι, ένα cheesecake με το άρωμα της μπανάνας, ένα cheesecake που δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι τόσο εύκολο να το ετοιμάσουμε, ένα cheesecake που το καλύπτει μια υπέροχη σάλτσα λευκής σοκολάτας, ένα cheesecake που θα απολαύσετε την κάθε δροσερή μπουκιά του!!
Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
500 γρ. μασκαρπόνε
1 φάκελο φρουί ζελέ μπανάνα (100 γρ.)
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
το αντίστοιχο για την κρέμα γάλα (400 ml)
200 ml καυτό νερό
1-2 μπανάνες κομμένες σε φετάκια
μισό κουταλάκι εσάνς μπανάνας (προαιρετικά)
Για την σάλτσα λευκής σοκολάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
Τι κάνουμε:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βιτάμ και το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ, καλύπτοντας την βάση του πυρέξ.
Σε αρκετά βαθύ μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε στο μπολ το μασκαρπόνε και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ή με μίξερ χειρός.
Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό, ανακατεύοντας καλά, ώστε να διαλυθεί καλά η σκόνη στο καυτό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα του ζελέ στο μείγμα του μασκαρπόνε, και χτυπάμε με το μίξερ λίγο ακόμη, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και την εσάνς μπανάνας, για ακόμη πιο έντονο άρωμα μπανάνας.
Αδειάζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα, στο πυρέξ.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα φετάκια μπανάνας.
Πάνω από την μπανάνα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο, να σφίξει και να κρυώσει καλά το γλυκό.
Αφού το γλυκό μας κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε την σάλτσα λευκής σοκολάτας, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και λιώνοντας σ’ αυτήν την λευκή κουβερτούρα.
Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από το παγωμένο cheesecake, και βάζουμε το γλυκό για αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Αν δεν προτιμάμε την σάλτσα, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια λευκή ganache.
Στην περίπτωση αυτή, θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και θα την ενώσουμε με την σαντιγί. Θα απλώσουμε την λευκή ganache στην επιφάνεια του cheesecake.
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο, εμάς θα ομολογήσω μας ξετρέλανε η σάλτσα λευκής σοκολάτας πάνω από το γλυκό.
Καλή επιτυχία!
Labels:
γλυκά