Monday, 13 July 2015

Ινδοκάρυδα με βερίκοκα


Στα γλυκάκια αυτά, το βερίκοκο κάνει την διαφορά από τα κλασσικά ινδοκάρυδα (αυτά με το κερασάκι) δίνοντας απίθανο άρωμα και γεύση.
Τα ινδοκάρυδα αυτά είναι πιο τραγανά από τα κλασσικά, μοιάζουν περισσότερο με μπισκοτάκια, και περιέχουν κομματάκια βερίκοκου.
Απολαυστικά! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Τα υλικά μας:
200 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
140 γρ. ψιλοκομμένα, αποξηραμένα βερίκοκα
4 ασπράδια αυγού
200 γρ. ζάχαρη
2 μασουράκια βανίλιας
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια τσιμπιά αλάτι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πετύχουμε μια σφικτή μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και τις βανίλιες.
Σε χωριστό μπολ αναμειγνύουμε την ινδική καρύδα με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα ασπράδια, δουλεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα) και κάνοντας απαλές κυκλικές, προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην πάρει αέρα το μείγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τις τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκοτάκια θα φουσκώσουν και θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκοτάκια.
Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθούν και κατόπιν τα αφαιρούμε από το ταψί.
Καλή επιτυχία, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...