Friday 14 August 2015

Παγωτό πεπόνι


Μεγάλη γιορτή αύριο, κι εμείς θα σας ευχηθούμε να περάσετε όμορφα και θα σας δροσίσουμε με ένα δροσερό παγωτάκι!
Και θα σας ευχηθούμε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, μιας και για 10 μέρες σταματάμε τις αναρτήσεις μας, για να πάμε κι εμείς διακοπές, να ξεκουραστούμε λίγο από τα μαγειρέματά μας.
Θα είμαστε και πάλι μαζί σας την Δευτέρα στις 24 Αυγούστου.

Έχω ξαναπεί και παλιότερα (και επιμένω) πως για μένα τα σωστά παγωτά γίνονται με αυγά.
Τα εύκολα παγωτάκια είναι μια πολύ καλή και όμορφη λύση και κάθε καλοκαίρι φτιάχνω ένα σωρό από δαύτα.
Καθόλου μα καθόλου δεν τα απαξιώνω, ίσα ίσα που έχω κατά καιρούς φτιάξει υπέροχα παγωτά με τον «εύκολο» τρόπο.
Μα και τα παγωτά με αυγά, γίνονται υπέροχα!!!
Για σήμερα λοιπόν σας ετοιμάσαμε παγωτό που μοσχοβολάει πεπόνι και κλείνει μέσα του το άρωμα του καλοκαιριού!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Τα υλικά μας:
500 γρ. σάρκα από πεπόνι
3 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα φρέσκο
Τι κάνουμε:
Διαλέγουμε ένα μυρωδάτο πεπονάκι.
Εγώ προτίμησα να χρησιμοποιήσω ένα αργίτικο πεπόνι, γιατί μου αρέσει το έντονο πορτοκαλί χρώμα της σάρκας του, είναι αρωματικό και δίνει ωραίο χρώμα και γεύση στο παγωτό μου.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τους κρόκους και την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος, να βράσουν.
Όταν ζεσταθούν πολύ καλά και πριν αρχίσει ο βρασμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Παίρνουμε με μια κουτάλα μια ποσότητα από το υγρό μείγμα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά.
Ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά με το σύρμα, για να μην μας «κόψουν» τα αυγά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις, έχοντας χαμηλώσει λίγο την φωτιά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το περιεχόμενό της (ένα τεταρτάκι είναι αρκετό).
Καθαρίζουμε το πεπόνι από φλούδες και σπόρια και πολτοποιούμε την σάρκα στο μούλτι ή σε μπλέντερ.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη σάρκα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το παγώνουμε στην κατάψυξη.
Μετά από μια ώρα από την ώρα που το βάλαμε στην κατάψυξη, το ανακατεύουμε καλά και το ξαναπαγώνουμε για αρκετές ώρες.
Καλή επιτυχία, να περνάτε πολύ όμορφα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...