Friday, 28 August 2015
Κοτόπουλο με λεμονοπίπερο
Ένα φαγάκι ελαφρύ, με υπέροχα αρώματα και πλούσια γεύση λόγω του μείγματος των φρέσκων μυρωδικών.
Το κοτοπουλάκι μου προτιμώ να το ψήνω στην γάστρα ή στις ειδικές σακούλες ψησίματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο, γιατί έτσι μένει πολύ πιο ζουμερό, κρατώντας όλη την νοστιμιά του.
Συνοδεύουμε το φαγάκι μας με άφθονη σαλάτα εποχής και το απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.
Θα χρειαστούμε:
1 ολόκληρο κοτόπουλο
αλάτι
λεμονοπίπερο ή πιπέρι
ελαιόλαδο για επάλειψη
μισό φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά
(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, λεμονοθύμαρο)
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
Με ένα πινέλο το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Το αλατοπιπερώνουμε καλά και τέλος το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε μερικά και μέσα στην κοιλιά του.
Δένουμε τα πόδια του σφιχτά με ένα σπάγκο.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο με προσοχή στη μέση της γάστρας.
Προσθέτουμε μια κούπα νερό και σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1 ½ ώρα περίπου.
Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα υγρά του φαγητού, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.