Tuesday, 4 August 2015

Κριθαράκι με κιμά


Φαγάκι εύκολο και πολύ νόστιμο μαγειρεύουμε σήμερα!
Την συνταγή έχω εδώ και χρόνια από την αγαπημένη μου θεία, και όποτε το φτιάχνω μοσχοβολάει το σπίτι.
Το ιδιαίτερο σε αυτό το φαγητό, είναι η προσθήκη του κονιάκ σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά που προσθέτω.
Γεύση και άρωμα λοιπόν, σε ένα φαγάκι που θα ετοιμάσουμε πανεύκολα και θα χορτάσει όλη την οικογένεια!

Θα χρειαστούμε:
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κριθαράκι χονδρό
300 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κουταλάκι κανέλα σκόνη
¼ κουταλάκι μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
4 κουταλιές κονιάκ
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Επιπλέον
τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας
Τι κάνουμε:
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και πολτοποιούμε το σκόρδο στην πρέσα.
Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να γυαλίσουν.
Προθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε μια κούπα νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό σε αναλογία 3 μέρη νερό, 1 μέρος ζυμαρικού.
Ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό ώστε να μην μας κολλήσει, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα, αλλά με προσοχή.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...