Monday, 9 November 2015
Banana chocolate bread
Στην ουσία είναι ένα κέικ.
Αλλά τι κέικ??
Μπανάνες, καρύδια και σοκολάτα ενώνονται σε έναν πολύ γευστικό και αρωματικό συνδυασμό, που θα σας κάνει να λατρέψετε κάθε μπουκιά από αυτό το υπέροχο κεκάκι.
Κι αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο «αμαρτωλό», αλείψτε το με νουτέλα που του ταιριάζει καταπληκτικά!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)
Τα υλικά μας:
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισή κούπα τσαγιού βούτυρο λιωμένο
2/3 κούπας τσαγιού καρύδια τριμμένα
3 μπανάνες ώριμες
2/3 κούπας τσαγιού κουβερτούρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
μισή κούπα τσαγιού λευκή ή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν
μισό κουταλάκι σόδα
1 βανίλια άρωμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε χωριστό μπολ αναμιγνύουμε το μπέικιν, την σόδα και το αλεύρι.
Τα προσθέτουμε στο πρώτο μπολ.
Προσθέτουμε ακόμα τα καρύδια, την βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα και αδειάζουμε σε αυτήν το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί καλά.
Όταν ψηθεί, το αφαιρούμε προσεκτικά από την φόρμα και το ακουμπάμε σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.