Thursday, 5 November 2015
Ταρτάκια με λουκανικάκια και τυριά
Νόστιμα ταρτάκια με λουκανικάκια τύπου Βιέννης και κίτρινα τυράκια που θα ενθουσιάσουν σε όποιον μπουφέ ή τραπέζι προσφερθούν!
Έτοιμα στο τραπέζι μας σε μισή μόνο ωρίτσα, τόσο θέλουν για να ετοιμαστούν!
Τρώγονται άνετα και ζεστά και κρύα.
Λόγω της προσθήκης του τυριού τσένταρ, όταν ψηθούν αποκτούν ένα ωραίο σομόν χρώμα, που γίνεται ακόμα πιο έντονο αν προσθέσουμε και την γλυκιά πάπρικα.
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά για 10 ταρτάκια:
10 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
10 λουκανικάκια τ. Βιέννης
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλλα
1 μεγάλο αυγό
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε πολύ καλά 10 θηκούλες σε ένα μαφινοταψάκι των 12 θέσεων.
Τοποθετούμε σε κάθε θηκούλα από ένα στρογγυλό σφολιατάκι.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι 2-3 λεπτά τα λουκανικάκια.
Βάζουμε από ένα λουκανικάκι επάνω από κάθε φυλλαράκι σφολιάτας.
Αν θέλουμε τα ταρτάκια μας λίγο πιο πικάντικα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκανικάκια τύπου Βιέννης με χωριάτικα μίνι λουκανικάκια.
Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο, ως να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη γέμιση. Αυτό επιτρέπει στα σφολιατάκια να διατηρηθούν κρύα και να ψηθούν κατόπιν σωστά.
Χτυπάμε λίγο σε ένα μπολάκι το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Αν προτιμάμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ.
Προσθέτουμε στο μπολάκι τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα γλυκιά πάπρικα προαιρετικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Βγάζουμε το μαφινοταψάκι από το ψυγείο και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα των τυριών στις 10 θηκούλες που έχουμε προετοιμάσει.
Φροντίζουμε να καλυφθούν τα λουκανικάκια.
Τοποθετούμε το ταψάκι σε σχάρα, στο κέντρο του φούρνου.
Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ή ως να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήνουμε τα ταρτάκια για 5 λεπτά μέσα στο ταψάκι.
Κατόπιν τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Τρώγονται ζεστά, χλιαρά ή ακόμα και κρύα.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, μπορούν να φυλαχθούν στην κατάψυξη καλά κλεισμένα σε κουτί. Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε τα αποψύχουμε, τα ζεσταίνουμε στον φούρνο μας και είναι της ώρας!!
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.