Monday, 30 November 2015

Μπισκότα με μαρμελάδα και σοκολάτα


Τα μπισκοτάκια αυτά τα έτρωγα μετά μανίας όταν ήμουν μικρή.
Θυμίζουν πολύ κάποια που κυκλοφορούν στο εμπόριο από μεγάλη γνωστή εταιρία.
Προκλητικές, απολαυστικές μπουκίτσες με μαρμελάδα και σοκολάτα …… τέλειες γευστικά!!!
Για τα μπισκοτάκια μου χρησιμοποίησα την συνταγή μου για σπιτικά σαβαγιάρ, με κάποιες τροποποιήσεις όπως θα δείτε στην εκτέλεση της συνταγής.
Όσο για την μαρμελάδα που χρησιμοποίησα, λατρεύω τον συνδυασμό πορτοκάλι-σοκολάτα κι έτσι συνδύασα σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι με την σοκολάτα.
Αλλά και με μαρμελάδα κεράσι που τα έχω φτιάξει, γίνονται εξαιρετικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα προτιμάμε ή να κάνουμε μια ποσότητα με μια μαρμελάδα και μια άλλη ποσότητα με μια διαφορετική.
Οι παρακάτω αναλογίες δίνουν αρκετά κομμάτια, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε την μισή δόση, αν και πιστέψτε με θα καταναλωθούν πριν καν το καταλάβετε!!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 δόση σπιτικά σαβαγιάρ
1,5 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας μας
200-250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα υγείας
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα σαβαγιαρ σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνουμε εδώ, αλλά με τις εξής διαφορές.
- Αφού βάλουμε το μείγμα σε κορνέ, αντί για μπαστουνάκια θα σχηματίσουμε κύκλους μεγέθους όσο περίπου μισό καρύδι ή και λίγο μεγαλύτερο, αν προτιμάμε τα μπισκοτάκια μας πιο μεγάλα.
- Επίσης ΔΕΝ θα τα πασπαλίσουμε πριν από το ψήσιμο με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπισκοτάκια μας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σε μια μεγάλη και καθαρή επιφάνεια, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε ένα μπισκότο, το γυρίζουμε από την ανάποδη και απλώνουμε στην επιφάνειά του ένα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Το αφήνουμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκοτάκια.

Αφού τελειώσουμε με την μαρμελάδα, με ένα κουταλάκι και με πολλή προσοχή, καλύπτουμε την μαρμελάδα με λιωμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε τα μπισκοτάκια πάνω στο χαρτί, να στεγνώσει τελείως και να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.
Μετά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων, όπου διατηρούνται για 4-5 μέρες.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας εύχομαι!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...