Friday, 13 November 2015
Καραμελωμένες μπανάνες
Θέλετε ένα γλυκάκι στο άψε σβήσε??
Πιο εύκολο δεν γίνεται!
Μπανάνες που τις καραμελώνουμε, τις περιχύνουμε με κονιάκ, τις πασπαλίζουμε με κανελίτσα και αν θέλουμε τις συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια που τους ταιριάζει πολύ.
Εξάλλου οι ξαφνικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μας προκαλούν για τον συνδυασμό αυτό!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα φτιάξουμε το γλυκάκι μας!
Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλες μπανάνες
3 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη μαλακή
2 κουταλιές κονιάκ
Προαιρετικά
λίγη κανέλα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να λιώσουν.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και το κονιάκ, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η καραμέλα, οπότε το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
Φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε κάποιο πιρούνι, για να μην «σπάσουν» οι μπανάνες, αλλά να ανακινούμε το τηγάνι όποτε χρειάζεται να ανακατέψουμε.
Αν προτιμάμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα και απολαμβάνουμε τις καραμελωμένες μπανάνες συνοδευόμενες με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.(eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.