Wednesday, 11 November 2015

Cupcakes με ζαχαρωμένα μήλα και καρύδια


Πρόσφατα σε μια επίσκεψή μου σε γνωστή αλυσίδα σ/μ βρήκα συσκευασμένα ζαχαρωμένα μηλαράκια σε κομμάτια.
Αγόρασα ένα σακουλάκι χωρίς να έχω αποφασίσει τι ακριβώς θα τα κάνω. Άλλωστε αυτά τα ζαχαρωμένα μηλαράκια τρώγονται και μόνα τους σαν ξηροί καρποί.
Τα δοκίμασα και ήταν ωραιότατα. Τυλιγμένα γύρω γύρω με κανελλοζάχαρη, εσωτερικά τα κομματάκια ήταν μαλακά και νόστιμα.
Αποφάσισα να τα δοκιμάσω σε cupcakes, προσθέτοντας καρύδια που ταιριάζουν πολύ με τα μηλαράκια.
Τα cupcakes άρεσαν σε όλους κι έτσι σήμερα με χαρά μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή μου!

Υλικά για 9 κεκάκια
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
70 γρ. ζαχαρωμένα μήλα σε κομματάκια
30 γρ. καρύδια καθαρισμένα
120 γρ. ζάχαρη απλή
120 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
120 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
1 μεγάλο αυγό
Στην πράξη:
Σε ένα μαφινοταψάκι των 12 θέσεων τοποθετούμε 9 χάρτινες θηκούλες για κεκάκια. Τις βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε το ταψάκι στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, τοποθετώντας την σχάρα του στο κεντρικό ράφι.
Κόβουμε τα κομμάτια των ζαχαρωμένων μήλων σε πιο μικρά κομματάκια.
Κόβουμε τα καθαρισμένα καρύδια σε μέτρια κομμάτια.
Λιώνουμε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να χλιάνει.
Σε μπολ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε λίγη λίγη την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό βούτυρο και χτυπάμε ακόμα για 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα κομματάκια των ζαχαρωμένων μήλων και τα καρύδια, μέσα στο αλεύρι.
Προσθέτουμε τώρα λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το χλιαρό γάλα, μέσα στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι να ενοποιηθούν τα υλικά μας. 
Μοιράζουμε το μείγμα αυτό στις 9 θηκούλες που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε τα κεκάκια μας για 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Βγάζουμε το μαφινοταψάκι με τα κεκάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε σχάρα μπισκότων να κρυώσουν εντελώς.
Τυλίγουμε τα κεκάκια σε πλαστική μεμβράνη και τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε τα γαρνίρουμε με σαντιγί στην οποία θα προσθέσουμε και λίγη υγρή βανίλια.
Όπως βλέπετε, δεν έχω προσθέσει κάποιο αρωματικό μπαχαρικό στην ζύμη των κέικς, ως συνήθως. Τα ζαχαρωμένα μήλα είναι ήδη αρωματισμένα με κανέλα που υπερισχύει ως άρωμα.
Όσα κεκάκια δεν καταναλώσουμε, μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη. Όταν τα χρειαστούμε, θα τα αφήσουμε εκτός ψυγείου να ξεπαγώσουν και θα είναι της ώρας!!!
Βολεύει πολύ αυτή η λύση, καθώς μπορούμε να φτιάξουμε όσα κεκάκια θέλουμε με την συνταγή που αγαπάμε και να τα έχουμε διαθέσιμα για όποτε θελήσουμε.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...