Friday, 12 August 2016

Ζυμαρικά με ντομάτες και σκόρδο


Ένα νόστιμο, νηστίσιμο φαγάκι, αφιερωμένο στους φίλους μας που νηστεύουν αυτές τις μέρες!
Λίγους ξέρω που θα πουν όχι σε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο ζυμαρικών!
Το πιάτο αυτό ετοιμάζεται πανεύκολα, μιας και όλα τα υλικά του μαγειρεύονται στο ίδιο σκεύος.
Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και πάμε να μαγειρέψουμε σκορδομακάρονα με φρέσκες, καλοκαιρινές ντοματούλες και μπόλικο μαϊντανό!

Τα υλικά μας:
330 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
2 μεγάλες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδου
6 φύλα φρέσκου βασιλικού
7-8 κλωναράκια μαϊντανό (τα φυλλαράκια)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες σε μέτρια καρεδάκια.
Μπορούμε αντί για τις ντομάτες, να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια κομμένα στην μέση, αν το προτιμάμε.
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και του βασιλικού.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά.
Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα ζυμαρικά.
Η αναλογία νερού-ζυμαρικού θα πρέπει αρχικά να είναι 3:1
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε ως τα ζυμαρικά μας να είναι όσο «ζωντανά» θέλουμε.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το φαγητό για να μην μας κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, να έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε επιπλέον με το αγαπημένο μας κίτρινο τυράκι.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...