Tuesday 16 August 2016

Ντακοσαλάτα με μελιτζάνες


Τις διάφορες ντακοσαλάτες και τους ντακομεζέδες, τους θεωρώ καθαρά καλοκαιρινές λιχουδιές.
Επίσης είναι ιδιαίτερα ευέλικτες λιχουδιές, μιας και μπορούν να συνδυαστούν με ένα σωρό υλικά και να μας δώσουν εξαιρετικά νόστιμα αποτελέσματα.
Κατά καιρούς έχω φτιάξει πολλές διαφορετικές ντακοσαλάτες και ντακομεζέδες, όπως ντάκο με τόνο, μια νόστιμη χωριάτικη ντακοσαλάτα, και ελπίζω σύντομα να καταφέρω να μοιραστώ μαζί σας και τις υπόλοιπες σχετικές συνταγές μου.
Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή μιας από τις πιο αγαπημένες μου ντακοσαλάτες.
Γιατί την θεωρώ από τις αγαπημένες μου?? Μα γιατί περιέχει και μελιτζάνες, στις οποίες έχω ιδιαίτερη αδυναμία.
Τηγανιτά κυβάκια μελιτζάνας, τα οποία μάλιστα τα είχα καταψύξει με τον τρόπο που σας είχα πει σε αυτήν την ανάρτησή μας.
Μελιτζάνες, κόκκινες καλοκαιρινές ντομάτες, ελίτσες, σκορδάκι, φέτα και φρέσκος βασιλικός, δεν μπορούν παρά να δώσουν μια υπέροχα γευστική σαλάτα.
Πάμε να την ετοιμάσουμε!!

Θα χρειαστούμε:
2 κριθαροκούλουρα ή 6-7 μικρά ντακάκια
3 τσακώνικες μελιτζάνες
2 μεγάλες κόκκινες και σφιχτές ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες στην πρέσα
6-7 ελιές
4-5 κουταλιές φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
150 γρ. φέτα
αλάτι (λίγο)
ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και βάζουμε τα κυβάκια σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Αν χρειαστεί, αλλάζουμε το νερό μια δυο φορές.
Στραγγίζουμε τα κυβάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, να γίνουν κριτσανιστά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε ροδέλες ή μικρότερα κομμάτια.
Χοντροτρίβουμε την φέτα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε σε σαλατιέρα ή βαθύ μπολ τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον βασιλικό, τις ελιές, το μπαλσάμικο και την φέτα. Αλατίζουμε προσεκτικά.
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθούν από αυτό.
Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να την σερβίρουμε δροσερή.
Πριν σερβίρουμε την σαλάτα, προσθέτουμε τα κριθαροκούλουρα, τα οποία προηγουμένως έχουμε βρέξει τόσο όσο να μαλακώσουν μεν, αλλά να μην διαλύονται.
Δεν τα προσθέτουμε νωρίτερα, ώστε να μην μαλακώσουν υπερβολικά.
Αν χρησιμοποιήσουμε μικρά ντακάκια, χρειάζονται ελάχιστο ως καθόλου βρέξιμο, θα μαλακώσουν από τα υγρά της σαλάτας.
Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε την ντακοσαλάτα πάνω σε μικρά ντακάκια, σαν μεζεδάκι, πιστέψτε με γίνονται ανάρπαστα!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...