Saturday, 6 August 2016
Γρανίτα καρπούζι
Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο μου φρούτο, θα σας πω καρπούζι και μόνο καρπούζι!!!
Θα μπορούσα να περάσω όλο το καλοκαίρι μόνο με καρπούζι, μιλάμε για λατρεία!.
Και δεν μπορείτε να φανταστείτε την απογοήτευσή μου, όταν το καρπούζι μου προκύπτει …… αγγούρι.
Δεν ξέρω γιατί το φετινό καλοκαίρι 8 στα 10 καρπούζια μου έχουν βγει χάλια.
Θυμάμαι κάποια καλοκαίρια που όποιο καρπούζι αγόραζα ήταν γλυκό και τραγανό, τι ευτυχία τότε!!!!!
Φέτος απογοήτευση, δεν ξέρω αν σας έχει τύχει κι εσάς ή μόνο εγώ είμαι η άτυχη.
Και τι κάνουμε αν μας συμβεί κάτι τέτοιο??
Πετάμε ολόκληρο καρπούζι?? Όχι βέβαια!!!
Το κάνουμε μια υπέροχη και απολαυστική γρανίτα, ιδανική να μας δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!!
Τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν με την γεύση της μα και οι μεγαλύτεροι θα την απολαύσουν το ίδιο!
Πάμε να την φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
600 γρ. σάρκα από καρπούζι (χωρίς τα σπόρια)
140 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 2 μόνο λεπτά.
Αν το καρπούζι σας είναι αρκετά γλυκό, μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για μισή ωρίτσα, να κρυώσει λίγο.
Κατόπιν βάζουμε στο μπλέντερ την σάρκα από το καρπούζι και το σιρόπι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αν τα θέλουμε «αλοιφή» τα χτυπάμε καλά, αν θέλουμε να αισθανόμαστε και λίγο την σάρκα του καρπουζιού στην γεύση, τα χτυπάμε πιο ελαφρά. Εγώ προσωπικά προτιμώ το δεύτερο.
Τώρα έχουμε τις εξής επιλογές.
1) Να μοιράσουμε το μείγμα σε θηκούλες γρανίτας και να βάλουμε τις θηκούλες στην κατάψυξη ως να παγώσουν καλά.
Όταν θελήσουμε να ξεφορμάρουμε τις γρανίτες, θα βουτήξουμε για λίγο τις θηκούλες σε καυτό νερό, οπότε εύκολα θα αποκολληθεί η γρανίτα.
Τα πιτσιρίκια μας θα λατρέψουν να απολαύσουν με αυτόν τον τρόπο την γρανίτα τους, σαν παγωτάκι.
2) Να βάλουμε το μείγμα σε θήκες από παγάκια και να το παγώσουμε στην κατάψυξη.
Όταν θελήσουμε να προσφέρουμε την γρανίτα, θα βάλουμε μερικά καρπουζένια παγάκια στο μούλτι και θα τα χτυπήσουμε ως να αποκτήσουν την υφή της γρανίτας.
Θα σερβίρουμε σε ποτήρια.
3) Και τέλος να βάλουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και να το παγώσουμε.
Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, να αφήσουμε το μείγμα εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, ως να μαλακώσει κάπως και να μπορέσουμε να χτυπήσουμε την ποσότητα που θέλουμε στο μούλτι, μέχρι να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.
Ο τρόπος αυτός είναι λίγο πιο μπελαλίδικος και τον αποφεύγω.
Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, θα απολαύσετε την απόλυτα καλοκαιρινή γρανίτα!
Καλή επιτυχία, καλό δροσερό Σαββατοκύριακο!!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γρανίτες