Saturday 20 August 2016

Ψητά ροδάκινα σε αρωματικό σιρόπι ροδάκινου


Θέλετε να κάνετε πιο εντυπωσιακό το παγωτάκι σας??
Συνοδεύστε το με ψητά ροδάκινα και περιχύστε το με ένα υπέροχο, αρωματικό σιρόπι με ροδάκινα και δυόσμο.
Το σιρόπι εκτός από παγωτά, ταιριάζει πολύ όμορφα και πάνω στο γιαουρτάκι σας, αλλά και σε διάφορες φρουτοσαλάτες που θα ετοιμάσετε με φρούτα εποχής.
Εγώ το χρησιμοποιώ ακόμα και σε κάποιες σαλάτες μου αλλά και σε σαγανάκια.
Ένα σωρό ιδέες μπορείτε να σκεφτείτε για να το αξιοποιήσετε, μοσχοβολάει δυόσμο και είναι υπέροχο!
Προς το παρόν θα το περιχύσουμε πάνω από το παγωτάκι μας!
Πάμε να δούμε τι θα κάνουμε!

Θα χρειαστούμε:
3 μεγάλα και γερά ροδάκινα ή νεκταρίνια
50 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι
150 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
1 ροδάκινο
8-10 φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια άρωμα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Καθαρίζουμε το ροδάκινο και το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα φύλλα δυόσμου και την μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε σταδιακά τόσες κουταλιές νερό, ώστε το μείγμα που θα προκύψει να είναι ένας παχύρευστος πολτός (περίπου 2-3 κουταλιές νερό χρειάζονται).
Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με την ζάχαρη, την βανίλια και την δεύτερη κουταλιά χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τον πολτό του ροδάκινου, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι σε γυάλινο βαζάκι.
Το διατηρούμε στο ψυγείο, ως να το χρειαστούμε.
Ετοιμάζουμε τα φρούτα
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Το πάχος τους για να καταλάβετε, να είναι λίγο περισσότερο από τις πατάτες όταν τις κόβουμε για τηγανιτές.
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα φετάκια του ροδάκινου μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά, να καλυφθούν από το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε εκεί τα φετάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Στο ενδιάμεσα γυρίζουμε προσεκτικά τα φετάκια από την άλλη πλευρά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ 2-3 μπάλες παγωτό της αρεσκείας μας μαζί με μερικά φετάκια από τα ψητά ροδάκινα.
Περιχύνουμε με το σιρόπι ροδάκινου και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία,καλό σας Σαββατοκύριακο!
Κι εδώ βλέπετε το σιρόπι ροδάκινου, από τα χεράκια της Βιβής μας!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...