Thursday, 4 August 2016
Αλμυρό κέικ με καλαμποκάλευρο και τυριά
Το κεκάκι αυτό είναι ιδανικό να το απολαύσουμε στο πρωινό μας, σαν μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας, να το πάρουμε μαζί μας στην παραλία, και γενικά να το απολαύσουμε σαν ένα νόστιμο σνακ όποτε προτιμάμε!
Ετοιμάζεται πανεύκολα και γίνεται πολύ πολύ νόστιμο!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!
Υλικά για ταψάκι 25 Χ 20 εκ.:
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
3 αυγά
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
μισή κούπα τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
μισή κούπα τσαγιού τριμμένη φέτα
¾ κούπας τσαγιού cottage cheese ή ανθότυρο
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι.
Σε χωριστό μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε και πάλι.
Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου ένα ταψάκι 25 Χ 20 εκ. ή λαδώνουμε το ταψάκι πολύ καλά.
Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 35-40 λεπτά περίπου, ως να πάρει χρώμα το κέικ πάνω και κάτω.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.