Monday, 8 August 2016
Πως καταψύχουμε κρεμμύδια και φρέσκα κρεμμυδάκια
Μα πόση δυσκολία μπορεί να χει το να καθαρίσεις ένα κρεμμύδι?? θα με ρωτήσετε και με το δίκιο σας!
Έχετε σκεφτεί όμως πόσα κρεμμύδια καθαρίζετε την εβδομάδα για τα διάφορα φαγάκια σας??
Δεν θα βάλετε κρεμμυδάκι στις σαλτσούλες σας?? Στα μπιφτεκάκια σας?? Στα λαδερά σας? Στις πίτες σας? Στις σούπες σας? Στις ομελέτες σας? Στα μακαρόνια με κιμά, χωρίς κρεμμυδάκι θα σοτάρετε τον κιμά σας??
Νομίζω ότι η ελληνική κουζίνα πολύ λίγα φαγητά έχει που δεν χρειάζονται και λίγο κρεμμυδάκι, που να τα γλυκαίνει και να τα νοστιμίζει.
Δεν είναι λίγο κουραστικό να καθαρίζουμε κάθε μέρα κρεμμύδια?
Γι αυτό αν κάποια στιγμή βρεθούμε με λίγο χρόνο στην διάθεσή μας, δεν είναι κόπος να καθαρίσουμε μερικά κρεμμύδια, να τα κλείσουμε σε σακουλάκια και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη, ώστε αυτό που απλά θα έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε από το σακουλάκι όση ποσότητα θέλουμε για το φαγάκι μας και να φυλάξουμε τα υπόλοιπα για άλλη χρήση.
Η κατάψυξη των κρεμμυδιών, είναι ότι πιο εύκολο!!!!
Απλά καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε.
Εγώ κόβω τα μισά σε καρεδάκια και τα υπόλοιπα σε φετάκια.
Τα κλείνουμε αεροστεγώς σε σακουλάκια και τα φυλάμε στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.
Ευκολάκι, έτσι??? Πιο εύκολο δεν γίνεται!!!
Κι αν θέλουμε να καταψύξουμε φρέσκα κρεμμυδάκια??
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε επίσης πολύ καλά.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα φυλάμε σε ένα ταπεράκι.
Κλείνουμε καλά το ταπεράκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Όποτε θέλουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, παίρνουμε από το ταπεράκι την ποσότητα που θέλουμε για τις πίτες μας ή τα λαδερά μας ή για όποιο φαγάκι τα προορίζουμε, και φυλάμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη.
Και με τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο τι γίνεται??
Θυμάστε πως σας είχα πει ότι καθαρίζουμε κρεμμύδια για στιφάδο χωρίς δάκρυα??
Αν όχι δείτε εδώ την σχετική ανάρτησή μας.
Ε λοιπόν, αυτό κάνουμε!!
Ζεματάμε τα κρεμμύδια με την φλούδα τους για 4-5 λεπτά, τα καθαρίζουμε όπως περιγράφουμε στην ανάρτησή μας, τα στεγνώνουμε και τα κλείνουμε σε σακουλάκια.
Όταν τα χρειαστούμε, είναι έτοιμα για το στιφάδο μας ή για όποιο φαγάκι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα να έχετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κατάψυξη