Monday 10 April 2017

Ριζότο με σελινόριζα και καρότο


Νηστίσιμο το φαγάκι μας σήμερα, εύκολο, γρήγορο και πολύ πολύ νόστιμο!
Ριζότο με αρωματική σελινόριζα και καρότο, που ταιριάζουν πολύ όμορφα μαζί.
Αν δεν νηστεύουμε, προσθέτουμε στο τέλος και τριμμένη παρμεζάνα, για πιο πλούσια γεύση.
Εγώ βιάστηκα να το φωτογραφίσω, γι αυτό στις φωτογραφίες το ριζότο μου έχει λίγα υγρά, κανονικά πρέπει να αφήσουμε το ριζότο μας να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι αρμπόριο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
1 μέτρια σελινόριζα
1 καρότο
850 ml περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών σπιτικό
(ή 1 κύβο βιολογικό διαλυμένο σε 850 ml ζεστό νερό)
¼ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε καρεδάκια.
Το ίδιο κάνουμε και με το καρότο.
Το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε καρέ.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι, την σελινόριζα και το καρότο, να γυαλίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Συμπληρώνουμε με ζωμό κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά στη κατσαρόλα, ως να είναι έτοιμο το ρύζι, να έχουν απορροφηθεί τα υγρά και να έχει χυλώσει το φαγητό.
Στο στάδιο αυτό, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε την παρμεζάνα
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 5 λεπτά το φαγητό στην άκρη ώστε να απορροφηθούν τυχόν υγρά και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...